- Makaleler
- 4
16 GB RAM var, Windows 4-5GB kendisi için kullanıyor, Cyberpunk'ı oynarken toplamda 8 GB RAM kullanımı oluyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın FPS sisteme uygun. RAM'de bir sorun olduğunu sanmıyorum. Görsel olarak sorun var sadece.RX570 2200G düşük ayarlarda 30-50FPS.
Demekki sizde bir anormallik var. 16GB RAM için 4GB kullanım gayet uygun. Ki burada da çok gördüm 8GB RAM olanlar da bile bu seviyede kullanılıyor.Biz Windows 10 kullanmıyoruz zaten
Bende niye boşta 2 GB kullanıyor peki?
RAM seviyesine göre kullanıyor. 4GB RAM'li sistemde %100 kullanacak hali yok.Windows 4-5 GB RAM kullansaydı 8 yıllık 4 GB RAM'li laptopuma Win 10 Pro kurulmazdı. Fakat ben kasmadan kullanıyorum.
Oyundayken o kadar fazla kullanmaz. 16GB RAM'im var, 13-14 GB RAM kullanımı oluyor oyunlarda, özellikle AAA oyunlarda.Bende niye boşta 2 GB kullanıyor peki?
Demekki sizde bir anormallik var. 16 GB RAM için 4 GB kullanım gayet uygun. Ki burada da çok gördüm 8 GB RAM olanlar da bile bu seviyede kullanılıyor.
RAM seviyesine göre kullanıyor. 4 GB RAM'li sistemde %100 kullanacak hali yok.
Açık alanlarda 30-40 kapalı alanlarda da 50 civarına çıkabiliyor bazen.Aldığın FPS sisteme uygun. RAM'de bir sorun olduğunu sanmıyorum. Görsel olarak sorun var sadece.
Demekki sizde bir anormallik var. 16 GB RAM için 4 GB kullanım gayet uygun. Ki burada da çok gördüm 8 GB RAM olanlar da bile bu seviyede kullanılıyor.
Üst tarafta cevap verdim hocam. Her oyun RAM'i dibine kadar kullanacak diye bir olay yok. Oyuna o kadar yetiyor çünkü. Test videolarına bakarsanız hepsinde aşağı yukarı 7-8 GB kullanıyor.Ben size Windowsun kullandığı RAMi değil oyunun neden RAM kullanmadığını soruyorum. Bilen birisi de cevaplayabilirse sevinirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.