Cyberpunk 2077, RX 5500 XT sistemde düşük GPU kullanımı

Soap1907

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Cyberpunk 2077 oynuyorum, sistemimde 720p Low ayarlarda 30-60 FPS arası alabiliyorum. Ancak bunu alırken olan CPU ve GPU kullanımları dikkatimi çekiyordu. Konuyu biraz araştırınca şunu buldum ve uyguladım:

Buradaki ayarları kendime uyarladığımda 768p ve yüksek-Ultra arası ayarlarda 30-60 FPS arası almaya başladım. Bunu sorun etmiyorum ancak halen CPU ve GPU kullanımları dikkatimi çekiyor. Her iki durumda da GPU, CPU'dan az kullanılıyor ve dalgalanma yapıyor bu kullanım. Bazen GPU %40'lara kadar düşerken, bazen %99'u görüyor, normali %99 sanıyorum. CPU ise genel olarak %80-95 arası kullanılıyor.

Bu sorun oyundan mı kaynaklıdır, ekran kartı driverımdan mı kaynaklıdır? İşlemcimin darboğaz yaptığını sanmıyorum. Sistemim şu şekilde:

İşlemci: Intel i3 10100F.
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 5500 XT 4 GB.
Ekran kartı driverı olarak: Adrenaline 20.11.2 kurulu.
Anakart: MSI B460M-A PRO.
RAM: XPG 8 GB 3000 MHz DDR4 (işlemciden dolayı 2666 MHz'de çalışıyor)
Oyunun kurulu olduğu disk: Samsung 860 EVO 500 GB SSD.
Oyun en son çıkan güncellemeyi aldı.

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
1x8 GB RAM kullanıyorsun ve bu yetersiz. Bende 5500 XT 8 GB ve 2x8 GB RAM var. Ben o ayarları yalnızca rehber olsun diye gösterdim kullanman şart değil. O program olmadan klasik bu ayarları kullanıyorum. Önce RAM'leri 2x8 GB yap ve yapabiliyorsan 1080P'de oyna sonra bakarız.

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png

Merhaba arkadaşlar. Cyberpunk 2077 oynuyorum, sistemimde 720p Low ayarlarda 30-60 FPS arası alabiliyorum. Ancak bunu alırken olan CPU ve GPU kullanımları dikkatimi çekiyordu. Konuyu biraz araştırınca şunu buldum ve uyguladım:

Buradaki ayarları kendime uyarladığımda 768p ve yüksek-Ultra arası ayarlarda 30-60 FPS arası almaya başladım. Bunu sorun etmiyorum ancak halen CPU ve GPU kullanımları dikkatimi çekiyor. Her iki durumda da GPU, CPU'dan az kullanılıyor ve dalgalanma yapıyor bu kullanım. Bazen GPU %40'lara kadar düşerken, bazen %99'u görüyor, normali %99 sanıyorum. CPU ise genel olarak %80-95 arası kullanılıyor.

Bu sorun oyundan mı kaynaklıdır, ekran kartı driverımdan mı kaynaklıdır? İşlemcimin darboğaz yaptığını sanmıyorum. Sistemim şu şekilde:

İşlemci: Intel i3 10100F.
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 5500 XT 4 GB.
Ekran kartı driverı olarak: Adrenaline 20.11.2 kurulu.
Anakart: MSI B460M-A PRO.
RAM: XPG 8 GB 3000 MHz DDR4 (işlemciden dolayı 2666 MHz'de çalışıyor)
Oyunun kurulu olduğu disk: Samsung 860 EVO 500 GB SSD.
Oyun en son çıkan güncellemeyi aldı.

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Darboğaz olduğunu sanmıyorum derken?

O çözünürlükte kullanırsanız tabii ki darboğaz olur.

1080p monitör alın veya geçici olarak VSR ile 1080p veya 2K çözünürlük ayarlayın.

1x8 GB RAM kullanıyorsun ve bu yetersiz. Bende 5500 XT 8 GB ve 2x8 GB RAM var. Ben o ayarları yalnızca rehber olsun diye gösterdim kullanman şart değil. Ben o program olmadan klasik bu ayarları kullanıyorum. Önce RAM'leri 2x8 GB yap ve yapabiliyorsan 1080P'de oyna sonra bakarız.

Eki Görüntüle 860327
Eki Görüntüle 860328
Ram'i yakın zamanda artıracağım, FPS'yi ne düzeyde artırır bu hocam?

Ayrıca rehberinizin yararlı olduğunu düşünüyorum, teşekkürler onun için de.

Monitörü yakın zamanda alamam ama TV'de deneyebilirim sanırım. Bunun için ne yapabilirim, sorun olur mu?

Televizyonunuz 1080p ise orada oynamak daha iyi olur lakin televizyonlarin ms değeri bayağı bir yüksektir.
Cyberpunk da sorun olmaz ama sanırım.
RAM'i yakın zamanda artıracağım, FPS'yi ne düzeyde artırır bu hocam?

Ayrıca rehberinizin yararlı olduğunu düşünüyorum, teşekkürler onun için de.

VSR ile sanal çözünürlüğü 2K olarak ayarlayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı