Çözüldü Cyberpunk 2077 sürekli "Topu Dikti" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Emirellowers

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
GIGABYTE RTX 4060 8 GB
Anakart
GIGABYTE A520M H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Birkaç gün önce Steam üzerinden 32 dolara Cyberpunk 2077 Ultimate Edition satın aldım ancak o gün bugündür oyunun random yerlerinde (lobi, oyun içi, ayarlar kısmı, karakter oluşturma kısmı fark etmiyor) her 10 dakikada bir "hadi be! Cyberpunk 2077 topu dikti!" crashini yiyorum. Çözüm olarak DDU üzerinden grafik kartı sürücüsünü silip tekrardan en güncel olanı kurma başta olmak üzere gerek NVIDIA App üzerinden, gerek oyun ayarları içinden, gerek ise bilgisayarım ve Windows üzerinden çeşitli yöntemler denedim ancak hiçbirisi gram işe yaramadı. Bu arada oyunu silip yüklemeyi ve dosya doğrulamayı da tabii ki denedim. Diğer oyunlarda böyle bir hata, crash vb. şeyler yemiyorum.
Ekran kartım Gigabyte RTX 4060 8 GB
İşlemcim: Ryzen 5 5600 RAM: 16 GB DDR4 (sistemden dolayı bir sorun olduğunu sanmıyorum, öyle olsaydı diğer ağır oyunlarda da sorun yaşardım)

Bu sorunu yaşayıp veya yaşamayıp bir şekilde çözebilecek birisi var mı? Denemediğim tek çözüm bir bilgisayarcıya götürüp bilgisayarı formatlatıp temizletmek kaldı. Bunu yaptığımda bile düzeleceğinden emin değilim. Bir oyun için bu zahmete girmek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler. CD PROJEKT RED'e ticket attım ancak geri dönüş alamadım.

Dosya Ekleri

• cyberpunktopudikti.jpeg
    cyberpunktopudikti.jpeg
    34,8 KB · Görüntüleme: 78
Çözüm
Tamamdır hocam, deneyeceğim. Muhtemelen en geç yarım saat içerisinde dönüş yapacağım. Teşekkür ederim.

Hocam selamlar, ekran kartı sürücüsünü yüklemek ve test etmek beklediğimden daha uzun sürdü, bu bekletme için özür diliyorum. Oyunda 30 dakikayı devirdim ve herhangi çökme olmadı. Normalde en fazla 10 dakikada direkt atıyordu oyundan. Ancak belki oyunun 1.saatinde, 2. veya 3. saatinde aynı çökme olabilir çünkü çözüm hakkında araştırma yaparken bunu yaşayan insanlar gördüm. Böyle olduğu takdirde yine sürüm değiştirerek oynamamı tavsiye eder misiniz ? Bu arada bu çözüm için de tüm samimiyetimle sonsuz teşekkürlerimi sunarım, iyi ki bu konuyu açıp size denk gelmişim sitede. Tekrardan teşekkür ederim.
Şu anlık çökmediyse düzelmiştir muhtemelen. Biraz daha zaman geçirip kesin olarak emin olabilirsiniz. Yine çökme yaşanırsa daha önceki sürümlere dönmenize gerek yok bence. Oyunun çıkışından kaç sene geçti, hala çökme sorunu yaşayanlar olabiliyor. Çok sık çökerse yine sürücü değişikliği deneyebilirsiniz.
İlginiz ve geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Umarım sorununuz tamamen çözülmüştür. İyi oyunlar ve iyi geceler.

Mesajı çözüm olarak raporlayabilirsiniz, mesajın sol altında kısmında mevcut rapor kısmı.
Dediklerinizi denemedim arkadaşlar, ikisini de deneyip geliyorum. Düzelip düzelmediği hakkında bilgi vereceğim, teşekkürler.

Maalesef ikinizin çözümü de işe yaramadı arkadaşlar. Başka bir öneriniz var mı ?

Son düzenleme:
Hocam başta dediğiniz DLSS ve Frame Gen ayarlarını kapatmayı önceden de denedim. DDU ile 2-3 sürüm önceki driverı kurmaya çalışacağım şimdi. Ancak bu sefer de çözüm işe yararsa ekran kartı driverım güncel olmayacağından dolayı oyunlarda FPS veya performans sıkıntıları yaşar mıyım ve ekran kartıma zarar gelir mi ? Bu konuda pek bilgi sahibi değilim o sebepten dolayı soruyorum.

Hocam başta dediğiniz DLSS ve Frame Gen ayarlarını kapatmayı önceden de denedim. DDU ile 2-3 sürüm önceki driverı kurmaya çalışacağım şimdi. Ancak bu sefer de çözüm işe yararsa ekran kartı driverım güncel olmayacağından dolayı oyunlarda FPS veya performans sıkıntıları yaşar mıyım ve ekran kartıma zarar gelir mi ? Bu konuda pek bilgi sahibi değilim o sebepten dolayı soruyorum.
Hiçbir şey olmaz. İşe yaramazsa yine güncel sürüme geçebilirsiniz.

Tamamdır hocam, deneyeceğim. Muhtemelen en geç yarım saat içerisinde dönüş yapacağım. Teşekkür ederim.

Hocam selamlar, ekran kartı sürücüsünü yüklemek ve test etmek beklediğimden daha uzun sürdü, bu bekletme için özür diliyorum. Oyunda 30 dakikayı devirdim ve herhangi çökme olmadı. Normalde en fazla 10 dakikada direkt atıyordu oyundan. Ancak belki oyunun 1.saatinde, 2. veya 3. saatinde aynı çökme olabilir çünkü çözüm hakkında araştırma yaparken bunu yaşayan insanlar gördüm. Böyle olduğu takdirde yine sürüm değiştirerek oynamamı tavsiye eder misiniz ? Bu arada bu çözüm için de tüm samimiyetimle sonsuz teşekkürlerimi sunarım, iyi ki bu konuyu açıp size denk gelmişim sitede. Tekrardan teşekkür ederim.

Hocam sitede yeniyim, konuyu nasıl çözüldü olarak işaretleyeceğim veya size nasıl artı puan vereceğim bir bilginiz var mı ?

Son düzenleme:

Şu anlık çökmediyse düzelmiştir muhtemelen. Biraz daha zaman geçirip kesin olarak emin olabilirsiniz. Yine çökme yaşanırsa daha önceki sürümlere dönmenize gerek yok bence. Oyunun çıkışından kaç sene geçti, hala çökme sorunu yaşayanlar olabiliyor. Çok sık çökerse yine sürücü değişikliği deneyebilirsiniz.
İlginiz ve geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Umarım sorununuz tamamen çözülmüştür. İyi oyunlar ve iyi geceler.

Mesajı çözüm olarak raporlayabilirsiniz, mesajın sol altında kısmında mevcut rapor kısmı.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı