Cyberpunk 2077 tekrar zamlandı!

Yukarıda bir yorumda bu oyunun kalitesi düşünüldüğünde 2bin tl olması gerekir gibi bir yorum yapmış bir arkadaş. haklı aslında, tl böyle değer kaybetmeye devam ederse o günleri de görürüz. Şuan medya ne yazıyor bilmiyorum, okumuyorum ama ciddi bir kriz var genç arkadaşlar. 40 dolardan 50 dolara bir artış dolarla kazananlar için pek bir şey değil ama tl açısından hesapladığında bizlere etkisi büyük oluyor.

Siz tek kişilik (iki kişilik bile değil) bir yemeğe ortalama bir mekanda 300 tl verirken yabancılar masayı donatarak istediğini 10 - 20 dolara yiyebiliyor. Ortalama bir hamburger 150 tl olmuş. Bazı "beach"lere girişlerin euro dolar üzerinden bile yapıldığını, kendi ülkenizde oralara girmenin artık hayal bile olmadığına hiç değinmiyorum bile. O beach'lerde bir lahmacunu 300 tl'den alıyorsunuz. Birileri yaşarken, zenginleşirken bizler izliyoruz, ülke bu hale geldi. Yani evden işe işten eve bitki gibi yaşayın diyorlar. İş bulabilirseniz tabii. Benim neslim bu ülkede bahar şenliklerini, konserleri, doların 3 tl olduğu günleri gördü.

Siz gençleri bir oyuna zam gelmiş diye üzenler, kızdıranlar utansın, sizin hatanız yok. Ne gençlikten ne eğlenmekten anlıyorlar. Tek diyebileceğim gelecek seçimlerde oy verirken batıdaki yaşıtlarınız gibi daha iyisini hak ettiğinize inanın, kendi yaşamınızdaki gerçekliğe bakın.
Haklisin ama doların 3tl olduğu zaman da aynı iktidar vardı.

Gereksiz zam, çıkalı 3 sene olmuş zam yapıyorlar. Alan 124 tlye aldı zaten.
O zaman kardeşim GTA 5'de zamlanmasin

Son düzenleme:
Haklisin ama doların 3tl olduğu zaman da aynı iktidar vardı.

O zaman kardeşim GTA 5'de zamlanmasin
fark neydi ama? tek kişi bugünkü kadar her şeye hakim değildi di mi? kurumlar bugünkü kadar işlemiyor halde değildi. git gide tüm yetki bir yerde toplandı, ne kurumlar denetleyebiliyor ne de güçler ayrılığı ile kurumlar işliyor. güvensizlik bugünkü kadar yoktu, yatırım vardı. ekonomi yine iyi değildi ama bugünkü boyut bambaşka. 20 senede dolar 3 tl'den bugünkü haline gelmişse bizi kandırdılar denilmez. yetişkin gibi sorumluluk alınır.

mesela alışveriş yaptığın bir market var ve 20 senede ürünlerin gramajı git gide düşüyor, kalitesizleşiyor ve git gide zamlanıyor. ne yaparsın? market sahibini değiştirsen hiçbir şey değişmeyebilir ama o marketi denetleyecek kurumların işlemesini sağlarsan, markete tedarik sağlayanlara güven verirsen, üretimi arttırıp desteklersen, kaliteli ürünleri teşvik edersen zaten sistem tıkır tıkır işler. ama marketi tek kişiye teslim edersen o kişinin eline düşersin.

Dostlar kusura bakmayın lütfen bircogunuzu tenzih ederek yazıyorum bu kadar boş olmamak lazım adamlar bir oyun yapmış tüm dünyada kaç birime satıyor ona bakalım 40-50-60 dolar euro sterlin vb. gönül isterki 60 TL de olsa Türkiye de lakin ülkemizde dolar euro ortalama 20 TL yani Steam'in dolar kuru guncellemesi olmasa rakam 1200 TL stemin doları 10 TL hesaplandığından 600 TL gibi bir rakama denk geliyor senelerce 15 TL'ye Witcher serisi oynadık bedava dağıtıldı onu da koyun kenara Mount Blade Bannerlord'un yapımcıları Türk 350 TL oyun indirimlerde vs almadıysanız ahada diyeorum oda 600 olacak artık bunu alisicaz yarın öbür gün Allah korusun dolar 25-30 TL olacak diyorlar olursa Steam babamızın oğlumu bir güncelleme daha yaparsa dolar kuruna 20.TL'ye çekerse ne diyebiliriz sadece Allah esirgesin diyebiliriz ucuz oyun buldugunuzda imkanınız varsa alın eski meski her almadigimizin ertesinde bir tık daha artiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
fark neydi ama? tek kişi bugünkü kadar her şeye hakim değildi di mi? kurumlar bugünkü kadar işlemiyor halde değildi. git gide tüm yetki bir yerde toplandı, ne kurumlar denetleyebiliyor ne de güçler ayrılığı ile kurumlar işliyor. güvensizlik bugünkü kadar yoktu, yatırım vardı. ekonomi yine iyi değildi ama bugünkü boyut bambaşka. 20 senede dolar 3 tl'den bugünkü haline gelmişse bizi kandırdılar denilmez. yetişkin gibi sorumluluk alınır.

mesela alışveriş yaptığın bir market var ve 20 senede ürünlerin gramajı git gide düşüyor, kalitesizleşiyor ve git gide zamlanıyor. ne yaparsın? market sahibini değiştirsen hiçbir şey değişmeyebilir ama o marketi denetleyecek kurumların işlemesini sağlarsan, markete tedarik sağlayanlara güven verirsen, üretimi arttırıp desteklersen, kaliteli ürünleri teşvik edersen zaten sistem tıkır tıkır işler. ama marketi tek kişiye teslim edersen o kişinin eline düşersin.
Kardeşim senin düşüncen yatırım yok diyorsun da tahıl krizini çözen su anki iktidar domates kotasını 500 tona çıkaran şu anki iktidar, şehit haberlerini azaltan şu anki iktidar, Dogalgazi bulan şu anki iktidar, petrolleri bulan şu anki iktidar, bor madeni için fabrika yapan kendi silahımızı yelegimizi askeri ürünlerimizi kendi yapmamızı sağlayan şu anki iktidar, dışa bağımlılığı azaltan %20'ye indiren şu anki iktidar, ayrıca dolar artmayacak artsa bile düşecek. Hatta amerikan uzmanları bile Amerika zor durumda diyor. Ailenizden, arkadaşlarınızdan deil de bu olayları hakikatine göre arastirmanizi tavsiye ederim. Ha bu durumdan ben de memnun deilim ama iktidarın bir suçu olmadığını bildiğim için sessiz kalıyorum. Konu daha fazla uzamasin ki ceza yemeyelim.

Kardeşim senin düşüncen yatırım yok diyorsun da tahıl krizini çözen su anki iktidar domates kotasını 500 tona çıkaran şu anki iktidar, şehit haberlerini azaltan şu anki iktidar, dogalgazi bulan şu anki iktidar, petrolleri bulan şu anki iktidar, bor madeni için fabrika yapan kendi silahımızı yelegimizi askeri ürünlerimizi kendi yapmamızı sağlayan şu anki iktidar, dışa bağımlılığı azaltan %20'ye indiren şu anki iktidar, ayrıca dolar artmayacak artsa bile düşecek. Hatta Amerikan uzmanları bile Amerika zor durumda diyor. Ailenizden, arkadaşlarınızdan değil de bu olayları hakikatine göre arastirmanizi tavsiye ederim. Ha bu durumdan ben de memnun değilim ama iktidarın bir suçu olmadığını bildiğim için sessiz kalıyorum. Konu daha fazla uzamasin ki ceza yemeyelim.

Tüm cevaplarınızı okudum, tam cevap verecektim fakat Trabzon profil fotoğrafını gördüm ve fazla konuşmayıp gidiyorum. Tek diyebileceğim umarım 10 gün sonra susmanız olacaktır.

Tüm cevaplarınızı okudum, tam cevap verecektim fakat Trabzon profil fotoğrafını gördüm ve fazla konuşmayıp gidiyorum. Tek diyebileceğim umarım 10 gün sonra susmanız olacaktır.

Anladığım şekilde seçimi kastediyorsunuz. Şöyle bir durum var gençler tarafından sevilen şahısı seven kişiler 18 yaş altı. Sosyal medyada da şu anki iktidarın rakibi çok konuşuluyor ama ona da kanmamak gerek. Taraftarlar gibi parayla satın alınmış kişiler. Ayrıca 2018'de gençlerin sevdiği kişi adaydı ve yenildi. Hatta bir sürü miting yapıldı reklamlar yapıldı net iktidar kaybetti denildi ama nafile. Ayrıca bazı Atatürk'un kurduğu partili kişiler bile günümüzde TEKNOFEST'e hayran kaldı ve iktidarı takdir etti. Birleşen masalilar ise koskoca icraatlere yalan dedi maket dedi. Daha çok şey. Bu konuyu da siyasete çevirdiğimiz için özür dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı