D adlı kullanıcıya tüm klasörlere okuma yazma izni nasıl verilir?

Rtx 4090 FE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
monster abra a5 17.4.4
3060 105W
i7 11800H
32 gb çift kanal ram
1 tb samsung m.2 nvme ssd
1b kioxia excaria pro
Merhaba FTP server kurarken varsayılan olarak kullandığım D isimli kullanıcının klasör okuma yazma iznini kaldırdım, root gibi bütün dosya ve klasörleri okuma yetkisi nasıl verebilirim? Şu kod işe yaramadı.

Kod:
sudo chmod u=rwx,g=rwx,o=rwx /

Hocam "D" isimli kullanıcıyı yükseltin.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum ve yükseltmek nedir? Ve bu sorun FTP de değil direk Linux'da bir klasör açmak istersem iznim yok diyor.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum ve yükseltmek nedir? Ve bu sorun FTP de değil direk Linux'da bir klasör açmak istersem iznim yok diyor.
Linux bir klasör açmak için dosya yöneticisini terminal'de sudo dosya_yoneticisi adı yazın. Öyle dosya yöneticisine erişirsiniz.

sudo nautiulus
gibi.

Hesap yükseltme olayı da kullanıcınız tüm yetkilere erişme olayı yani. Diyelim sadece sudouser'siniz, root olursan her dosya ve klasöre erişirsiniz. Kodunu atarım ama sonuçları kötü olabilir o durumun.

Linux bir klasör açmak için dosya yöneticisini Terminal'de sudo dosya_yoneticisi adı yazın. Öyle dosya yöneticisine erişirsiniz.

sudo nautiulus
Gibi.

Hocam durum o kadar kötükü masaüstünde bir şeye tıklayamıyorum CMD'den sudo su için bile iznin yok diyor sanırım iş formata kaldı gibi görünüyor bundan sonra snapshot alacağım.

Hocam tam olarak ne kullanıyorsunuz? Sunucu mu yoksa normal masaüstü işletim sistemi mi?

Pardus Xfce evddeki eski laptopa AdGuard Home ve FTP kurdum.

Hocam herhalde Debain tabanlı olduğu için normal kullanıcı eklemiş, sudouser eklememiş. Mevcut kullanıcıyı sudouser yapmak iyi olur.

Bunu için recoveryden terminal'e erişin ve şu kodu yazın;
sudo usermod -aG sudo kullanıcı_adı

"kullanıcı_adı" mevcut kullanıcı adınızı yazın. "D" idi galiba.

Hocam herhalde debain tabanlı olduğu için normal kullanıcı eklemiş, sudouser eklememiş. Mevcut kullanıcıyı sudouser yapmak iyi olur.

Bunu için recoveryden Terminal'e erişin ve şu kodu yazın;
sudo usermod -aG sudo kullanıcı_adı

"Kullanıcı_adı" mevcut kullanıcı adınızı yazın. "D" idi galiba.

Hocam USB ile Pardus çalışana girdim ama böyle bir kullanıcı yok dedi bende formatı başlattım yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler daha da Linux için ChatGPT'den yardım almam. :)

Hocam USB ile Pardus çalışana girdim ama böyle bir kullanıcı yok dedi bende formatı başlattım yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler daha da Linux için ChatGPT'den yardım almam. :)
Hocam bilgisayarda kullandığınız kullanıcıyı, oraya yazmanız lazımdır. Bilgisayarı kullanıcısız kullanmaz yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı