Müşteri hizmetlerini aradık sanırım sonuca bağlandı.
Bundan sonra yaşayacaklar için olayları anlatayım.
İnternet sözleşmemizin süresi dolmuş diye biliyorduk ve paket yenilemek istedik. Babam ise Superonline ile görüştüğünü sanarak D-Smart ile anlaşmış ve sözleşme imzalamış (Çok bilinçsiz bir davranış

).
Müşteri hizmetleri ile şu şekilde konuşma geçti aramızda:
-Superonline hizmeti aldığımızı sanarak D-Smart aboneliği oluşturmuşuz, sadece evrak imzaladık ve herhangi bir kurulum daha gerçekleşmedi. İptalin sağlanmasını istiyoruz.
+Tabii ki, gerekli talebi oluşturuyorum. Sadece evrak imzaladığınızı ve kurulumun gerçekleşmediğini de ekliyorum. Lütfen hatta kalın.
+Gerekli talebi oluşturdum. En yakın zamanda iptal işlemleri için aranacaksınız, iyi günler dilerim.
-İyi günler.
Gerekli talep oluşturulmuş fakat "şikayetvar.com" sitesine baktığımda gerekli talep oluşturulsa dahi iptalin gerçekleşmediğine dair şikayetler vardı.
Ben de bunların sonucunda işi garantiye almak için Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabilip yapamayacağımı araştırmaya başladım ve bazı sonuçlara vardım. Herhangi bir abonelik iptal durumunda başlangıç ya da bitiş tarihlerinden hangisi daha yakınsa onu ödeyerek iptal işlemini yapabileceğimizi, bunun tüketicilerin hakkı olduğu bilgisine ulaştım.
Başka bir bilgi de eğer kurulum gerçekleşmiş ise hizmeti kabul etmiş ve onaylamış oluyormuşsunuz, iptal için kurulumu tamamlamaya özen gösterin.
Umarım konunun altına bunu yazmam sorun teşkil etmiyordur. Birilerine yardım edebilirsem ne mutlu bana.