İnceleme DAB/DAB+ deneyimi ve FM vs DAB/DAB+

Merhaba dostlarım. Bugün size benim de uzun süredir merak ettiğim ve yeni deneyimleme fırsatım olduğu DAB/DAB+ teknolojisinden bahsedeğim, FM radyo ile kıyaslamasını yapacağım. Kıyaslama Grundig band BT hoparlör ile yapılmış olacağım.
Bugün evin penceresinde denediğimde dab radyo buldum bayağı mutlu oldum.
DAB/DAB+'ın FM radyoya artıları şu şekilde deneyimledim.

1- Müziklerdeki sesler çok daha net ve berraklaştı.
2- FM radyoda dip ses vardı biraz ve hafif parazitlenmeler oluyordu ama Dab'da böyle bir şey yok sıfır gürültü ve dip ses bu yüzden sesler sanırım çok daha berrak.
3- Her radyoda alt yazı falan yoktu ama dab yayınlarda hepsinde mevcut.
4- DAB yayın kalitesine baktığım 96Kbps Bitrare'e sahip biliyorum çok düşük duruyor anlatmam gerekirse YouTube 256Kbps bitrare, Spotify 320Kbps, Deezer 1440KBPS bitrare sunuyor örneğin bunlara göre ses kalitesi haliyle düşük ama FM radyoda ki analog sinyaller cidden kötü hani radyo dinleyen biriyseniz ses kalitesi inanın çok daha iyi geliyor tabii BT olarak bağlayıp bir şeyler dinlersem ses kalitesi anlamında FM ve dab yanına yaklaşamıyor Spotify'den ya da YT müzikden dinlediklerimin, ben radyoyu zevk olarak seviyorum ve dinliyorum hem de internet yemiyor bu yüzden dab beni memnun etti.
5- Bu madde aslında DAB/DAB+'ın eksisi olacak maalesef henüz fazla radyo yok buna geçen sadece 8 radyo buldum ve sevdiğim radyolar hala FM'de.
Özetlersek dab başka bir şeymiş onu anladım gençleştim.

IMG_20240104_231741.jpg

IMG_20240104_232929.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım şuanda tek seçenek bu. Biraz daha yukarı çıkınca Philips'in modelleri var. Başka da bulamadım alternatif.

Aslında güzel ürün ses kalitesi anlamında, alma niyetin varsa öneririm. Güçlü baslar veriyorken mideleri söndürmüyor bass radyatörleri sayesinde.
Ses şiddeti kısmında radyo ve Bt ile kullanımda fark mevcut Radyoda çok şiddetli bir ses veriyorken Bt ve aux bağlantıda radyonun %65 seviyesine düşüyor diyeyim ses şiddeti, Güç tasarrufu amaçlı yapılmış olabilir.
Ev içerisinde her türlü yeterli dış ortamda da çok aşırı gürültülü biryerde Bt bağlantısı yeterli gelmeyebilir belki.

Piknik, ev, ofis vb. gibi kullanım senaryolarında memnun eder.

Başka eksileri yokmu dersen var bahsedeyim.

1- Radyoda en az ses değeri geceleğin bir tık fazla gelebilir. Eğer bulunduğun ortamda ses yalıtımı iyiyse bişey olmazda gece dinlediğinde bir tık fazla geliyor ses şiddeti. Bt ve aux bağlantıda bu problem yok.
2- Batarya belirtildiği kadar uzun dayanmıyor 4 saat civarı anca kullanırsın üretici nasıl bir senaryo uygulayıp 8 saat kullanım senaryosu almış bilmiyorum.

Kısaca ses kalitesi ve kullanışlılık açısından ben memnunum eksileri var tabi dengesiz bir cihaz gördüğün kadarıyla ama ses kalitesi benim için hepsini tolere edilebilir yaptı.

Ses şiddeti bu arada her türlü yeterli ev için konuşursak Bt ve radyo olsun asla sesi fulleyerek kullanmıyorum yine fazla bir ses şiddeti oluyor benim için.

Son alarak prize bağlı da çalışabiliyor ben evde bu şekilde kullanıyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı