Çözüldü DADG2 Sistem Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cr0wley

Hectopat
Merhaba, ben yeni bir bilgisayar aldım ve şu an ton ile hata alıyorum. İlk başta mavi ekran hatalarının kodları şu şekilde:
  • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
  • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  • DPC_WATCHDOG_VIOLATION
  • PFN_LIST_CORRUPT
  • FAST_ERESOURCE_PRECONDITION_VIOLATION
  • CRITICAL_PROCESS_DIED
  • MEMORY_MANAGEMENT
  • KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION
  • DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER
Bunlar mavi ekran hataları, Bir de bilgisayarla oyun oynarken ekran donuyor, 5 saniye sonra bir renk geliyor ekrana. Bu renkler: Yeşil, pembe, kırmızı gibi. Şu an son durum bilgisayarı açtığımda kurtarma ekranı geliyor, kişisel bilgisayarımı yeniden başlat diyorum ve sinyal yok diyor ve kasa çalışıyor monitörde ekran yok. Bundan önce de servise gitti, aldığımda bozuk olan RAM değiştirildi.

Sistem özelliklerim:
  • G.Skill (8GBx2)16 GB RAM 3000 MHz
  • Anakart MSI B450 m Pro M.2 V2
  • Ekran kartı Sapphire AMD Radeon RX590 Nitro+
  • HDD Seagate 1TB 7200
  • SSD Adata 240 GB
  • 500W PSU
  • Monitor wiewsonic VX2458-mhd 144Hz 1 ms.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten WattMan bazen mavi ekran bazen dümdüz renksiz ekran ile hata verdirtir WaatMan çözülürse problem gider.
Çok teşekkürler 2 aydır bununla uğraşıyordum. Ama şimdi de açarken düğmeye basıyorum kasa çalışıyor monitör gelmiyor sonra kapatıyorum basılı tutup bir daha açıyorum öyle açılıyor. Bunun çözümü var mı?

Dostum gördüğüm kadarı ile PSU yetersiz yani 12V kanalından bir PSU alman lazım. WattMan hata çözümleri de forumda mevcut birini yazayım ya MHz degerleri düsürüp voltaj sabit kalacak ya da yavaş yavaş voltaj arttıracaksın MHz degerleri sabit kalacak. Tabii ikinmciyi yapman için güçlü bir power supply şart ve hava akışı iyi olan bir kasa aklında olsun bunu.
Ve ayrıca PSU modeli de belirtmemişsin kasa de belirtmelisin.

Bununlar ilgili bir bilgim yok artık WattMan almıyorsunuz değil mi?
Almıyorum.
Dostum gördüğüm kadarı ile psu yetersiz yani 12v kanalından bir psu alman lazım wattman hata çözümleri de forumda mevcut birini yazayım ya mhz degerleri düsürüp voltaj sabit kalacak ya da yavaş yavaş voltaj arttıracaksın mhz degerleri sabit kalacak tabi 2. Yi yapman için güçlü bir power supply şart ve hava akışı iyi olan bir kasa aklında olsun bunu.
Ve ayrıca psu modeli de belirtmemişsin kasa de belirtmelisin .
Kasa olarak Cooler Master MB520 500W 80+ . Birde wattman sorunu geçti. Bu çözüm monitörün kapanmasından dolayı mı?

Sen bence WattMan in geçtiğine dua et eğer çok sıkıntı yaratmıyorsa öyle kullanın bence.
Şimdi youtubede video izlerken kmode exception not handled diye bir hata verdi altında da dxgmms2.sys diye bir kod yazıyordu. Birde oyun oynarken ekranda çizgili bir kırmızı ekran çıktı. Sonra yeniden başlattım ve bu hata çıktı.
Bir daha yeniden başlattım. Bu hatayı verdi. Bir daha başlattığımda ise kurtarma seçenekleri karşıma geldi.

Bir daha yeniden başlattım. Ve wattman geldi.

image.jpg
image.jpg

Şimdi youtubede video izlerken kmode exception not handled diye bir hata verdi altında da dxgmms2.sys diye bir kod yazıyordu. Birde oyun oynarken ekranda çizgili bir kırmızı ekran çıktı. Sonra yeniden başlattım ve bu hata çıktı.
Bir daha yeniden başlattım. Bu hatayı verdi. Bir daha başlattığımda ise kurtarma seçenekleri karşıma geldi.

Bir daha yeniden başlattım. Ve wattman geldi.
O zaman güç ayarıda işe yaramadı tek çare sizin manuel WattMan ayarı yapmanız birkaç kişi böyle çözmüş yine olmazsa garanti veya iade talep edin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı