Daha önce Linux kullanmayan birisi nasıl başlamalı?

Re Malaka

Decipat
Makaleler
17
Yer
Rome
Uzman olmasam da format işinden falan anlarım. Daha önce hiç Linux kullanmadım. Linux kullanmak zor mu? Yeni başlayan birisi Mint olanı mı kullanmalı?

AutoCAD ve Photoshop programları var mı? Ücretli mi?

AutoCAD alternatifi olarak FreeCAD, Photoshop alternatifi olaraksa GIMP var. Diğerlerini kullanmakta kararlıysanız da uyumluluk katmanlarından yararlanabilirsiniz.

Bir dağıtımı dual boot olarak kurun ve kullanmaya başlayın. Başlarda bolca sorunla karşılaşabilirsiniz fakat çözüm buldukça işler yoluna girecektir.

AutoCAD alternatifi olarak FreeCAD, Photoshop alternatifi olaraksa GIMP var. İllaki bunları kullanmak istiyorsanız da uyumluluk katmanlarından yararlanabilirsiniz.

Bir dağıtımı Dual boot olarak kurun ve kullanmaya başlayın. Başlarda bolca sorunla karşılaşabilirsiniz fakat çözüm buldukça işler yoluna girecektir.

Elimde iki ayrı cihaz var, eski laptopa kuracağım için Dual boot yapmama gerek yok.
FreeCAD hakkında bilginiz var mı? Dwg formatını açıyor ise benim için sorun olmaz.

Merhabalar,

Yusuf İpek adlı kanalı takip edebilirsiniz.

Yakında açık kaynak, özgür yazılım, programlama arşivleri ve dökümantasyonu üzerine bir proje üzerinde çalışmaya başlayacağız.

Detay istiyorsanız mail vs. verebilirim ama internette yeterli bilgi mevcut.

Photoshop, AutoCAD vs kullanacaksan Windowta kal. GIMP yeterli bir alternatif degil, profesyonel isler için de isin için hangi OS iyiyse onu kullan. Linux kullanmak için kullanilmaz.

Profesyonel işlerimi ana cihazımda yapacağım. Bu eski Laptop'ta ufak tefek düzenlemeler yapıyorum sadece. Biraz keyfi olacak Linux kullanım. Yoksa Windows kullandığım ana cihazım mevcut.

Profesyonel işlerimi ana cihazımda yapacağım. Bu eski Laptop'ta ufak tefek düzenlemeler yapıyorum sadece. Biraz keyfi olacak Linux kullanım. Yoksa Windows kullandığım ana cihazım mevcut.
O halde Photoshop, AutoCAD vs bir gereksinim degil.
Mint ya da Manjaro denenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı