Daha önce okunan önlisansta görülen dersler yeni üniversitede saydırılabilir mi?

nesli33

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming A15 Fa507nu-Lp051w Amd Ryzen 7 7735hs 16 gb Ddr5 512gb M2 Ssd 1 TB SSD Nvidia Geforce Rtx4050 15,6 W11
Selamlar, daha önce 2 yıllık ön lisans okumuştum. Şimdi buradaki dersleri Çukurova Üniversitesinde saydırmak istiyorum, sizce sayma durumları olur mu?

muafiyet.jpg

Selamlar, daha önce 2 yıllık ön lisans okumuştum. Şimdi buradaki dersleri çukurova üniversitesinde saydırmak istiyorum, sizce sayma durumları olur mu?

Eki Görüntüle 2570983

Üniversiteler kendi kurullarınca hangi üniversitenin derselerinin sayılıp sayılmayacağına karar verir durum hakkında detaylı bilgi için danışmanını ara durumu anlat.

Hocam temel dersleri sayma ihtimalleri var, (Türk dili - İlke/İnkılap) fakat diğer dersleri saydıramazsın.

Diğer derslerin içerikleri ve AKTS'si uyuyor bir ihtimal sayarlar diye yazdım.

Burada belli kurallar var üniversiteye göre de değişiyor ancak kendi tecrübemden bahsedeyim. Saydırmak istediğiniz dersin kredisi en az aynı ya da fazla olmalı, dersin içeriği %70 oranında benzer olmalı, burada ders yabancı dil ise eski okulda da mutlaka yabancı olmalı. Ek olarak örneğin İTÜ gibi okullar CC altındaki derslerinizi diğer tüm kriterleri karşılasa bile yine de saymıyor.

Mezun olduysanız alan derslerini saymazlar. Geçiş vs. yapsaydınız içerikler tuttuğunda sayılırdı.

Nasıl sayılmıyor kendimde ön lisans mezunuyum farklı 2 dersimi birleştirip Lisans'da ikisinin birleşimi olan kaya mekaniği dersine bile saydılar ki havuz dersinden fazla alan dersi saydırdım.

Burada belli kurallar var üniversiteye göre de değişiyor ancak kendi tecrübemden bahsedeyim. Saydırmak istediğiniz dersin kredisi en az aynı ya da fazla olmalı, dersin içeriği %70 oranında benzer olmalı, burada ders yabancı dil ise eski okulda da mutlaka yabancı olmalı. Ek olarak örneğin İTÜ gibi okullar CC altındaki derslerinizi diğer tüm kriterleri karşılasa bile yine de saymıyor.

Nasıl sayılmıyor kendimde ön lisans mezunuyum farklı 2 dersimi birleştirip Lisans'da ikisinin birleşimi olan kaya mekaniği dersine bile saydılar ki havuz dersinden fazla alan dersi saydırdım.
Aynı şey başıma geldiğinde öğrenci işlerinden bana söyleneni söyledim hocam.

Aynı şey başıma geldiğinde öğrenci işlerinden bana söyleneni söyledim hocam, ders içerikleri bile aynıydı.

Hocam dediğim gibi üniversiteden üniversiteye hatta bölümden bölüme dahi değişen bir durum. Diyelim sizin bölümünüzden 5 ayrı lisans bölümüne ders saydırma imkanınız var, aynı okulda farklı bölümlerde intibak başvurusu yapın iki arkadaş sizde bir ders sayılırken yan bölümde aynı ders sayılmayabiliyor.

Madde 7-(1) eş değer sayılması istenen bir dersin adının, eş değer sayılacak ders ile birebir aynı olması gerekmez. Muafiyeti istenen dersin zorunlu veya seçmeli ders olmasına bakılmaksızın, en az CC notu ile başarılı olmak şartıyla, ders içeriğinin ve ders saatlerinin uyumuna ve yeterliliğine göre karar verilir. (senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) derslerin saat bilgisinin bulunmadığı hallerde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır. Bu şekilde yazıyor yönetmelikte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı