Daha önce Portekiz'de Erasmus deneyiminiz oldu mu?

ThePanixz

Megapat
Yer
Porto
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i7 11700F - TUF RX 6700XT - TUF Gaming B560M Plus - 16GB DDR4 3000mhz - 1TB M2 - 2TB SSD
Meslek
Üretim Mühendisi
Arkadaşlar selam. Erasmus sonuçları açıklandı okulumuzda ve Porto'da Erasmus yapmaya hak kazandım. Ancak okulumdan Portekiz'e gidecek tek kişiyim ve pek bilgim yok. Daha önce Portekiz'e Erasmus yapmaya giden oldu mu? Barınma ve yaşam hakkında birkaç sorum var da kendilerine.

Pasaport kontrolünde, konsoloslukta dönüş bileti istediler mi yoksa bakmadılar bile mi?

Bir de adli sicil kaydını e devletten mi çıkardınız yoksa adliyeden mi gidip aldınız? Cevaplarsanız çok yardımcı olur.

Ben zaten bileti gidiş dönüş almıştım o yüzden konsolosluğa direkt sunmuştum. Pasaport kontrolünde ise Portekiz'deki okuldan gelen davet mektubumu ve konaklamaya dair bir belge sunmamı istediler. İkisini de çıktı almıştım onları verdim ve bir sorun olmadı.

Sicil kaydını ise konsolosluğa yeni giden kişilerden duyduğum kadarıyla artık apostilli istiyorlarmış. Bizim gittiğimiz dönem e-Devlet çıktısı yetiyordu.

Ben zaten bileti gidiş dönüş almıştım o yüzden konsolosluğa direkt sunmuştum. Pasaport kontrolünde ise Portekiz'deki okuldan gelen davet mektubumu ve konaklamaya dair bir belge sunmamı istediler. İkisini de çıktı almıştım onları verdim ve bir sorun olmadı.

Sicil kaydını ise konsolosluğa yeni giden kişilerden duyduğum kadarıyla artık apostilli istiyorlarmış. Bizim gittiğimiz dönem e-Devlet çıktısı yetiyordu.
Evet bilet ve otelleri rezervasyon olarak götürdük. Teşekkürler. Tarihi ertelememi söylediler sadece yetişmez diye. 1 1 buçuk ay gibi çıkıyor ortalama vizeler. Biraz uzun geldi bu süreç.

Evet bilet ve otelleri rezervasyon olarak götürdük. Teşekkürler. Tarihi ertelememi söylediler sadece yetişmez diye. 1 1 buçuk ay gibi çıkıyor ortalama vizeler. Biraz uzun geldi bu süreç.

Evet Portekiz için vize süreci diğer ülkelere kıyasla biraz uzun sürüyor ancak sonucuna değiyor. Ben çok eğlenceli bir dönem geçirdim sizin de aynı şekilde eğlenceli ve bol anılı bir döneminiz olmasını diliyorum. Eğer Porto'ya geliyorsanız uygun fiyatlı ve güzel bir öğrenci yurdu önerebilirim. Bir sorunuz olduğunda iletişime geçebilirsiniz.

Evet Portekiz için vize süreci diğer ülkelere kıyasla biraz uzun sürüyor ancak sonucuna değiyor. Ben çok eğlenceli bir dönem geçirdim sizin de aynı şekilde eğlenceli ve bol anılı bir döneminiz olmasını diliyorum. Eğer Porto'ya geliyorsanız uygun fiyatlı ve güzel bir öğrenci yurdu önerebilirim. Bir sorunuz olduğunda iletişime geçebilirsiniz.
Evet Porto. Kiralar çok pahalı maalesef diğer ülkelere göre. Neyseki kalan yaşam ucuz. İdealista'dan bakıyorum ama hala bulamadım. Bi okulun yurdunu yazmıştık ama full doluydu. Öneriniz varsa alabilirim yine bakarım. Bizim okulun yurdu yoktu maalesef.

Aktif değil misiniz?

Son düzenleme:
Merhaba okulumuz portekiz guarda üniversitesinde anlaşmalı acaba daha önce giden var mı, eğitim dili de Portekizce imiş. Acaba bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı