RTM çıktı mı hocam?Şimdi 2004 sürümünü indiriyorum, bunu kurduktan sonra biraz daha stabil ve hızlı olacak ve en önemlisi güncel bir işletim sistemi olacak.
Eki Görüntüle 509001
Windows 7 ortalama 760 MB harcarken Windows 10 1.3 GB harcıyor. Bizzat sanal makinede test ettim.Win10 ilk çıktığında bu konuyu açsan eyvallah da şimdi .Net Frameowrk'u falan da ISO'ya gömdüler daha neler gömdüler bu bir örnek. Gayet de stabil çalışıyor şuan bizzat x64 Pro kullanıyorum.
Win7'ye gelince eğer sistem eski ise ve performans alınmak isteniyorsa doğru seçim. Oyun anlamında özellikle RAM kullanımı için tercih ediliyor Win7 500mb harcıyor Win10 3GB. Sen düşün gerisini.
Ben Windows 10 kullanıyorum. 4-4,5 gb bellek kullanıyor kendisi için.Windows 7 ortalama 760 MB harcarken Windows 10 1.3 GB harcıyor. Bizzat sanal makinede test ettim.
Ayrıca boşta RAM kullanımının Windows 7'den beri önemi yok diye biliyorum. O boşta RAM kullanımını azaltma yöntemleri XP zamanlarında kaldı. Recep Baltaş bile zamanında Windows 8 RAM kullanımı için blog yazmış:
Diyor ki: "RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler."Windows 8 RAM kullanımı
Ne kadar yemesinin hiçbir önemi yok. RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler. RAM, dünyanın en hızlı çalışan bileşeniyse sence bunu kullanmak mı performansı artırır yoksa...www.technopat.net
Biraz da objektif olarak bakarsak, Windows 10 uzun zamandır her güncellemede çalışan şeyi bozup bozuk olan şeyi düzeltiyordu. Fakat 2004 ile birlikte Windows 10 cidden mükemmel bir noktaya gelmiş.
Bir kere 2009 yılından kalma ve güncel teknolojilerin ve sürücülerin hiçbirini desteklemeyen bir işletim sistemini kullanmanın ne anlamı var ki? Sistemi eski olanları anlarım da nispeten yeni sistemde artık Windows 7 kullanmanın anlamı nedir? Kullanacaksanız en az Windows 8.1 kullanın. Windows 7 çok eskidi ve güncel hiçbir oyunu ve yazılımı desteklemiyor. En son büyük güncellemesini 2011 yılında almış.
Bende 2.5 GB civarı kullanım mevcut. Kesin bilgisayarında virüs var. 4.5 GB RAM kullanımı hiç normal değil. Format atın.Ben Windows 10 kullanıyorum. 4-4,5 gb bellek kullanıyor kendisi için.
Kesin bilgisayarında virüs var.
Bu konuda haklı. Ancak RAM'in az olması da iyi bir şey değil. Yani 8 GB RAM'in varken sistemi açtığında 2 GB mı kullansın istersin, 4 mü?Windows 7 ortalama 760 MB harcarken Windows 10 1.3 GB harcıyor. Bizzat sanal makinede test ettim.
Ayrıca boşta RAM kullanımının Windows 7'den beri önemi yok diye biliyorum. O boşta RAM kullanımını azaltma yöntemleri XP zamanlarında kaldı. Recep Baltaş bile zamanında Windows 8 RAM kullanımı için blog yazmış:
Diyor ki: "RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler."Windows 8 RAM kullanımı
Ne kadar yemesinin hiçbir önemi yok. RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler. RAM, dünyanın en hızlı çalışan bileşeniyse sence bunu kullanmak mı performansı artırır yoksa...www.technopat.net
Biraz da objektif olarak bakarsak, Windows 10 uzun zamandır her güncellemede çalışan şeyi bozup bozuk olan şeyi düzeltiyordu. Fakat 2004 ile birlikte Windows 10 cidden mükemmel bir noktaya gelmiş.
Bir kere 2009 yılından kalma ve güncel teknolojilerin ve sürücülerin hiçbirini desteklemeyen bir işletim sistemini kullanmanın ne anlamı var ki? Sistemi eski olanları anlarım da nispeten yeni sistemde artık Windows 7 kullanmanın anlamı nedir? Kullanacaksanız en az Windows 8.1 kullanın. Windows 7 çok eskidi ve güncel hiçbir oyunu ve yazılımı desteklemiyor. En son büyük güncellemesini 2011 yılında almış.