Daha Stabil İşletim Sistemi Varken Neden Windows 10?

O zaman 4 GB RAM alalım RTX 2080 takaşım Windows halleder. Hepsi de kullanılır. Hatta bi 32 GB RAM indiririz tam olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izlerseniz bahsettiğiniz şeyin sürü psikolojisinden öte olmadığını anlayacaksınız. Birinden gördünüz söylüyorsunuz başkası da sizden görecek.
FPS droplara bakar mısın %1 FPS farklarına. Neymiş demek ki, 8 GB RAM yetmiyormuş, Windows'da RAM indiremiyormuş.

Bahsettiğim olay 4 GB RAM al demek değil. Şimdi sana güncel bir video atayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda Forza Horizon 4 hariç hiçbir oyunda büyük bir fark bulunmamaktadır. Red Dead Redemption 2'de 8 GB ile 12 GB arasında neredeyse hiçbir fark göremedim. Üstelik RAM kullanımı devasa oranda artmış olmasına rağmen.
Bu oyunlar Windows sadece 1 GB RAM de yese 8 GB RAM'i aşabilecek oyunlardır. Ayrıca 12 GB ile 32 GB arasında toplam RAM kullanımı açısından çok fazla fark göremedim. Taş çatlasın 1 GB fark var.
Şu makaleyi oku:
Recep Baltaş kendi ağzıyla söylemiş: "Bilgisayar hard diske 12 milisaniye ve saniyede 100 MB ile erişirken RAM'e 9 nanosaniye ve 25.000 MB ile erişir. Şimdi bi kez daha düşün: RAM kullanması mı hızlandırır kullanmaması mı güzel kardeşim? RAM kullanmadığında verileri diskten alır, bunu da belirteyim."

Son düzenleme:
Şu RAM olayı çok abartılıyor ya. Sistem topladığımda bütçe sıkıntısı çektiğim için 4 GB RAM alabildim sadece. Daha sonra oyunları indirdim ve RAM için bütçe ayırmaya çalıştım. Bir oyunlara geçeyim dedim ve BF1 1080P Ultra'da sabit 60FPS aldım. Hiç bir donma takılma olmadan. Yusuf hocamın söylediği gibi, bir oyun ve uygulama açtığınızda Win 10 RAM kullanımını boşaltıyor. Afterburner'da oyun 3,5GB RAM harcıyordu ve kasmadan oynatıyordu. Oyunu alta aldığımda da 1-2 yenile yaptığımda bilgisayar kendine geliyor ve oyuna geçtiğimde yine tüm RAM'ler oyuna aktarılıyordu. Bu arada 5400RPM laptop HDD'si ile kullanıyorum. Yine arayüzde vs. hiçbir şekilde donma kasma yok. Günümüz de 4 GB RAM'in altında sistemi olup Win 10'a sallayan kişileri hiç anlamıyorum.

Millet sanıyorki yeni windows yada linux sürümleri daha hızlı olacak, adamlar bu sisteminin kurucusu sana aynı sistemle daha hızlı çalışan işletim sistemileri, programlar, oyunlar yazarlarmı hiç, bunlar küresel teknolojik bir hegemonya.

Ben sistemime göre kullanıyorum. Yakın zamanda da değiştireceğim. Buna rağmen Windows 7 bile zorluyor bilgisayarı :d

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı