Windows 7 ortalama 760 MB harcarken Windows 10 1.3 GB harcıyor. Bizzat sanal makinede test ettim.
Ayrıca boşta RAM kullanımının Windows 7'den beri önemi yok diye biliyorum. O boşta RAM kullanımını azaltma yöntemleri XP zamanlarında kaldı. Recep Baltaş bile zamanında Windows 8 RAM kullanımı için blog yazmış:
Ne kadar yemesinin hiçbir önemi yok. RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler. RAM, dünyanın en hızlı çalışan bileşeniyse sence bunu kullanmak mı performansı artırır yoksa...
www.technopat.net
Diyor ki: "RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler."
Biraz da objektif olarak bakarsak, Windows 10 uzun zamandır her güncellemede çalışan şeyi bozup bozuk olan şeyi düzeltiyordu. Fakat 2004 ile birlikte Windows 10 cidden mükemmel bir noktaya gelmiş.
Bir kere 2009 yılından kalma ve güncel teknolojilerin ve sürücülerin hiçbirini desteklemeyen bir işletim sistemini kullanmanın ne anlamı var ki? Sistemi eski olanları anlarım da nispeten yeni sistemde artık Windows 7 kullanmanın anlamı nedir? Kullanacaksanız en az Windows 8.1 kullanın. Windows 7 çok eskidi ve güncel hiçbir oyunu ve yazılımı desteklemiyor. En son büyük güncellemesini 2011 yılında almış.