Daha Stabil İşletim Sistemi Varken Neden Windows 10?

Bunu da nereden cikardiniz? Bende de ortalama 4 GB RAM kullaniyor ve sistemimde herhangi bir zararli yazilim mevcut degil.
Aslında ne kadar RAM'e sahip olduğunuza göre değişir. 16 GB RAM varsa normal. 8 GB RAM'im var ve boşta 2.5 GB RAM kullanımı var.
Ayrıca Windows'un RAM yemesi performansı düşürmez, o XP zamanlarında öyleydi. RAM en hızlı çalışan geçici depolama birimidir. Bunu kullanmak mı sistemi hızlandırır, kullanmamak mı?
Bu konuda haklı. Ancak RAM'in az olması da iyi bir şey değil. Yani 8 GB RAM'in varken sistemi açtığında 2 GB mı kullansın istersin, 4 mü?
4 GB kullandığında oyuna girdiğinde arkaplandaki işlemleri sonlandıracak ve ayrıca oyunda FPS dropları göreceksin.
2 GB kullandığı durumda 6 GB RAM oyuna muhtemelen ucu ucuna yetecek. Arkaplanda bir şey kapanmayacak, ayrıca FPS dropları çok düşük olacak.
Windows bunu kendisi ayarlıyor. Kendisine ayırdığı RAM miktarı atıyorum 3 GB ise otomatik olarak 1.5-2 GB'a düşürüyor. Bu Windows 7'den beri böyle. Kullanılmadığı zaman da sistemin arka plan işlerini yapmak için kullanmaya başlıyor.

Bende 2.5 GB civarı kullanım mevcut. Kesin bilgisayarında virüs var. 4.5 GB RAM kullanımı hiç normal değil. Format atın.
Dostum çoğu kişi de böyle. 4-4,5 gb kullanım. Her zaman da bu aralıklardaydı. Hâlihâzırda, görev yöneticisinden baktım. Kullanıcı olarak 2,8 gb kullanıyor. Geriye kalan sistem için. 16 gb bellek. Kullanım yüzdesi %43...

Windows 10 çok dağınık bir işletim sistemi. Windows 10'un sunduğu 10 özellikten 8'ini kullanmıyorumdur. Windows 7 en sadesi olanıydı.

Dostum çoğu kişi de böyle. 4-4,5 gb kullanım. Her zaman da bu aralıklardaydı. Hâlihâzırda, görev yöneticisinden baktım. Kullanıcı olarak 2,8 gb kullanıyor. Geriye kalan sistem için. 16 gb bellek. Kullanım yüzdesi %43...
16 GB RAM varsa 4 GB RAM kullanımı normal. Ayrıca Windows'un RAM'i kullanması performansı düşürmez, bunu anlayın artık. O olaylar XP zamanlarında vardı. Güncel Windows sürümleri RAM kullanımını akıllı olarak ayarlıyor. Eğer kullandığın program ekstra RAM isterse Windows otomatik olarak kendi kullandığı RAM'i boşaltıyor ve kullandığın uygulamaya katkıda bulunuyor.
XP devrinden çıkın artık. Şu RAM kullanımını artık kafaya takmayın, kendi işinize bakın ya.

Windows kurumlardan para kazanıyor. 20 bin liraya iç dizayn-dekar yaptınız bir avukatlık ya da muhasebe bürosu açtınız orijinal yazılım kullanmak zorundasınız. Bu da para demek. Başka bir esprisi yok. Biz evlerde normal kullanmaya devam. Win 7 Ultimate kadar stabil sistem görmedim bayılıyorum açıkçası ama dx 12 desteği yüzünden win 10 kullanıyorum.

Windows kurumlardan para kazanıyor. 20 bin liraya iç dizayn-dekar yaptınız bir avukatlık ya da muhasebe bürosu açtınız orijinal yazılım kullanmak zorundasınız. Bu da para demek. Başka bir esprisi yok. Biz evlerde normal kullanmaya devam. Win 7 Ultimate kadar stabil sistem görmedim bayılıyorum açıkçası ama dx 12 desteği yüzünden win 10 kullanıyorum.
Dostum dx12 destegi win7 ye geldi windows uptade ile guncellemeleri indir

Windows 10 çok dağınık bir işletim sistemi. Windows 10'un sunduğu 10 özellikten 8'ini kullanmıyorumdur. Windows 7 en sadesi olanıydı.
Bu konuda hak veriyorum. Skype var, kullanmıyorum. Alarms & Clock var, kullanmıyorum. Cortana var, kullanmıyorum. Video Editor diye bir uygulama koymuşlar, 1 kere bile açmadım.
Ama Windows 7'de öyle değildi. Çoğu özelliğini kullanıyordum.

16 GB RAM varsa 4 GB RAM kullanımı normal. Ayrıca Windows'un RAM'i kullanması performansı düşürmez, bunu anlayın artık. O olaylar XP zamanlarında vardı. Güncel Windows sürümleri RAM kullanımını akıllı olarak ayarlıyor. Eğer kullandığın program ekstra RAM isterse Windows otomatik olarak kendi kullandığı RAM'i boşaltıyor ve kullandığın uygulamaya katkıda bulunuyor.
XP devrinden çıkın artık. Şu RAM kullanımını artık kafaya takmayın, kendi işinize bakın ya.
O zaman 4 GB RAM alalım RTX 2080 takaşım Windows halleder. Hepsi de kullanılır. Hatta bi 32 GB RAM indiririz tam olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izlerseniz bahsettiğiniz şeyin sürü psikolojisinden öte olmadığını anlayacaksınız. Birinden gördünüz söylüyorsunuz başkası da sizden görecek.
FPS droplara bakar mısın %1 FPS farklarına. Neymiş demek ki, 8 GB RAM yetmiyormuş, Windows'da RAM indiremiyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı