Dahili Ekran Kartım Kaç GB Nasıl Öğrenebilirim ?

Remr32

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dahili ekran kartım var ve kaç gb olduğunu öğrenmek istiyorum internetten araştırdım ve iki farklı kaç gb olduğunu öğrenme yolu buldum ama sorun şu bu iki farklı öğrenme yollarını da denedim ama her ikisinden de farklı sonuçlar ilk önce ilk denediğim yol buydu

1-) Masaüstüne sağ tıkla sonra ekran çözünürlüğüne tıkla ve gelişmiş ayarlara tıkla ayrılmış video belleğin ekran kartıdır diyor ve ben dediğini yaptım şöyle bir sonuç aldım:
d.PNG

Ardından ikinci yolu denedim

2-)Başlat>>Çalıştır>> dxdiag yazıp enterlayın çıkan pencerede Ekran sekmesinde ekran kartınızın tüm
özelliklerine bakabilirsiniz. Yaklaşık Toplam Bellek: yazan yerde kaç MB GB olduğu yazar.

dediğini yaptım ve şu sonucu aldım:
dd.PNG

Şimdi size sorum şu bunların hangisi doğru ? Ekran kartım 64 mb mı yoksa 1531 mb mı? Çok merak ediyorum

Kardeş farkettiysen ikincisinde toplam bellek demiş. İşlemcin ile bütünleşik ekran kartı 64 mb. Sistemin bir paraçadan kısıp (Ne olduğunu bilmiyorum ama tahminimce RAM) ekran kartına mb olarak vermiş. Bunu BIOS tan ayarlanıyor diye biliyorum.

Tam olarak anlamadım işlemcim+ekran kartım=1531mb mı ediyor o zaman ekran kartım 64 mb ise işlemcim de 1467 mb mı oluyor anlamadım biraz daha açıklar mısınız ?

Kardeş ekran kartın yok. İntel işlemcilerin içine ekran kartı olmadan görüntü alınması için bir çeşit ekran kartı koyuyor. Sen de bunu kullanıyorsun. Bu ekran kartının belleği 64 MB.

Kardeş ekran kartın yok. İntel işlemcilerin içine ekran kartı olmadan görüntü alınması için bir çeşit ekran kartı koyuyor. Sen de bunu kullanıyorsun. Bu ekran kartının belleği 64 MB.

Bekir kardeşim bir kere ekran kartı olmasa bağdaştırıcı yok der. :) İkinci ise paylaşımlı 1.5 GB'lık bir ekran kartı var. O ayrılan ekran kartı da 64 MC olan PC'nin kullanmadığı. Araştırsan güzel olur. Intel böyle bir şey yapmaz zaten işlemcinin işine ekran kartı koymak ne? :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı