Dairenin internet hattını yenileme

pampas51

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
2
Merhaba, oturduğum ev 15 senelik. Daha önce internet hattı hiç değiştirilmedi. TTNET 16 Mbps paketini kullanıyorum fakat aldığım hız maksimum 7 Mbps. Mahalleye fiber hattı döşendi ve binaya da yeni ankastre bağlandı. Yeni ankastreden daireye yeni bir kablo çekilse internet hızımda artış yaşanır mı?

İnternet değerleri;

Screenshot_1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mahalleye VDSL ya da Fiber geldi diye bir tabir yanlış Mahalleye kadar Fiber kablo çekilir kabin içerisinde sonlandırılır eve bakır kablo ile gider buna Fiber To The Cabinet denir yani FTTC ve VDSL2 Modülasyonu üzerinden hizmet verir.
 
Merhaba önceden ADSL altyapı kullaniyorduk fakat mahallede Telekom bir calisma gerceklestirdi ve VDSL2 kullanabilecegimi ogrendim bina eski bir bina 17 18 senelik şu anki kablolar ile 50 Mbps internet alirsam kablo yenilemem gerekir mi?
 
Merhaba önceden ADSL altyapı kullaniyorduk fakat mahallede Telekom bir calisma gerceklestirdi ve VDSL2 kullanabilecegimi ogrendim bina eski bir bina 17 18 senelik şu anki kablolar ile 50 Mbps internet alirsam kablo yenilemem gerekir mi?
Merhaba, şöyle söyleyeyim eski kablolar hem eski sistemlerle üretildiği için hem de eskidiği için internet hızında inanılmaz düşüşler meydana getiriyorlar. Benim oturduğum bina 13-14 senelik ancak binaya 16 mbps gelmesine rağmen daireye 5-6 mbps geliyordu. Ben bina girişindeki kutudan direkt daireye cat6 denilen kablo çektirdim ancak hızım 15 mbps stabil oldu. Şu an 33-34 alıyorum zaten paketim 35 mbps.
Yeni hattın portuna geçiş yapmak için kablo falan mı baglatmam gerekiyor?
Hayır onu ISS çalışanları gerçekleştiriyor ancak hızınızı düşüren etmen bina içi mi öğrenin. Turk Telekomdan bir arkadaş gelip aletle binaya kaç daireye kaç geldiğini ölçüyor. İkisi arasında fark varsa bşna içindeki kablodan kaynaklanıyordur.
 
Merhaba, şöyle söyleyeyim eski kablolar hem eski sistemlerle üretildiği için hem de eskidiği için internet hızında inanılmaz düşüşler meydana getiriyorlar. Benim oturduğum bina 13-14 senelik ancak binaya 16 Mbps gelmesine rağmen daireye 5-6 Mbps geliyordu. Ben bina girişindeki kutudan direkt daireye CAT6 denilen kablo çektirdim ancak hızım 15 Mbps stabil oldu. Şu an 33-34 alıyorum zaten paketim 35 Mbps.

Hayır onu ISS çalışanları gerçekleştiriyor ancak hızınızı düşüren etmen bina içi mi öğrenin. Türk Telekom'dan bir arkadaş gelip aletle binaya kaç daireye kaç geldiğini ölçüyor. İkisi arasında fark varsa bşna içindeki kablodan kaynaklanıyordur.

Benim internetim şu an 16 Mbps fakat modemim biraz kalitesiz,aldigim hız 14.5 Mbps falan VDSL2'ye gecis yaptığımda yeni modem alacağım zaten kablolarimda sorun yoktur sanırım.
 

Geri
Yukarı