Dambıl boy uzamasına engeller mi?

crazydeps

Picopat
Makaleler
2
Yer
C:\Users\crazydeps
Daha fazla  
Meslek
Prodüktör/Yazılımcı
Merhabalar, yaşım 17 boyum 1.68 iyi besleniyorum, egzersiz yapıyorum, hedef boyum 1.75. Karantina sürecinde evde 2 adet 5 kiloluk dambıl mevcut. Karantina bitene kadar evde spor ve egzersiz yapacağım. Sizce boy uzamasına engeller mi? Benim mantığıma göre biraz şehir efsanesi gibi duruyor fakat ağırlık kaldırdığımız için vücüt uzamayı da engellemesi mantıklı da durdu. Sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da öyle geldi emin misin? Ona göre plan yapacağım.
Boyum çok da uzun olmadığı için senin yaşlarındayken ben de merak edip araştırmıştım. Bilimsel olarak böyle bir bulgu yok. Ancak diğer konuya istinaden söylüyorum erken yaşta sigara içmenin boy uzamasına olumsuz etkisi olabilir. Bunu da göz önünde bulundur.

Merhabalar, yaşım 17 boyum 1.68 iyi besleniyorum, egzersiz yapıyorum, hedef boyum 1.75. Karantina sürecinde evde 2 adet 5 kiloluk dambıl mevcut. Karantina bitene kadar evde spor ve egzersiz yapacağım. Sizce boy uzamasına engeller mi? Benim mantığıma göre biraz şehir efsanesi gibi duruyor fakat ağırlık kaldırdığımız için vücüt uzamayı da engellemesi mantıklı da durdu. Sizce?

Hangi dambılı kullanıyorsun? Link atar mısın? Bende dambıl alacağımda internette adam akıllı bulamadım. Hep kötü yorumlar var.

Boyum çok da uzun olmadığı için senin yaşlarındayken ben de merak edip araştırmıştım. Bilimsel olarak böyle bir bulgu yok. Ancak diğer konuya istinaden söylüyorum erken yaşta sigara içmenin boy uzamasına olumsuz etkisi olabilir. Bunu da göz önünde bulundur.

Sigara bilimseline fazla inanmıyorum. Kardeşim dediğim biri ben 15 yaşında iken o 13 yaşında benden kısa idi üstelik sigara içiyordu. Maalesef şu an ben 17 yaşında ve o şahıs 15 yaşında beni geçti. Bence genetik önemli %95 diyorlardı. Belkide %5 veya %10 sigara, alkol veya beslenme.
Hocam onlar tamamen şehir efsanesi. Yalnız şöyle bir şey söyleyeyim, 17 yaşından sonra 7 cm uzamak imkansız. 1.70 olursanız şükredin derim. :D

Doğrusu fazla ümidim yok 17 yaşından sonra 10 cm uzayan olduğu için biraz ümit geldi :p

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı