Dambıl için tavsiye

UmutCCAN

Hectopat
İyi bayramlar herkese ben evde spor yapıyorum /yapmaya çalışıyorum/ evimde 3kg tek dumbell vardı 3 hafta yaptım daha sonra 5kg geçtim aktif olarak tüm vücut çalışıyorum.
Fakat kaç set kaç tekrar yapacağımı bilmiyorum şu anlık alışmak için vs 2 set 12 tekrar ortalama 3 ile 5 hareket hegün 2 bölge haftada 6 gün 1 gün dinlenme olarak yapıyorum bu beni yormuyor.
Set sayısı ilerlieyn sürede kaça çıkarmalıyım /ne zaman sonra set sayımı arttırmalıyım/ ve bu 5kg dumbell i ne zaman yükseltmeliyim?
5kgden sonra kaç kg geçmeliyim YKS çalıştığım için spor salonu fırsatım bulunmuyor evde 1 saat 2 saat yapıyorum.
Boy 186-190 arası kilom 86.9kg
Bir de evde gündelik yemekler yiyorum abur cubur tüketmem çaya 1 şeker atarım dumbell ile karın kası çalışsam etkisini görür müyüm hafif göbekçiğim var :)
Bana ayıracağınız vakitten dolayı şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

5 kg bile pekte ağırlık sayılmaz, 7.5 - 10 - 12.5 şeklinde ağırıkları arttırabilirsin.
3 setten 12 tekrar yapabilirsin.

Balkonu kırıp sıva vurması uğraştırıcı bir olay ama yine de mala vurabilirsin. 😇
Evde formuna dikkat et, evdeki antrenmanlarda sakatlık çıkma ihtimali spor salonuna göre dâhâ yüksek. YouTube'dan form videolari izle.

5kg dumbell ile hangi hareketleri yapıyorsun çoğu hareket için yetersiz olur.
Ve amacın ne kas kütlesi kazanmak ise daha yüksek kilolarda 10 tekrar 5 6 set şeklinde ilerle.
Eğer yağ yakmak istiyorsan ki hafif göbekçiğim var demişsin 5 kg ile daha yüksek tekrarlı ve daha az dinlenmeli setler yapabilirsin.

5kg dumbell ile hangi hareketleri yapıyorsun çoğu hareket için yetersiz olur.
Ve amacın ne kas kütlesi kazanmak ise daha yüksek kilolarda 10 tekrar 5 6 set şeklinde ilerle.
Eğer yağ yakmak istiyorsan ki hafif göbekçiğim var demişsin 5 kg ile daha yüksek tekrarlı ve daha az dinlenmeli setler yapabilirsin.
her bölge çalışıyorum sadece kol için videolarım şunlar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5 kg bile pekte ağırlık sayılmaz, 7.5 - 10 - 12.5 şeklinde ağırıkları arttırabilirsin.

Balkonu kırıp sıva vurması uğraştırıcı bir olay ama yine de mala vurabilirsin. 😇
Evde formuna dikkat et, evdeki antrenmanlarda sakatlık çıkma ihtimali spor salonuna göre dâhâ yüksek. YouTube'dan form videolari izle.
kafamdaki mantık şuydu ben ilk 3kg çalıştım 3 hafta bu spora isteğim arttı kısa sürede araştırdım bilgi topladım 9kg aldım ama zorladı dedim kendimi sakatlarım vs iade ettim ö5kg aldım aktif olarak 1 haftadır hergün 2 bölhe 2 set 12 tekrar yapıyorum
30sn mola
2 hafta 2 set yapıp 3-4. hafta 3 set. 1.5 ay da 4 set geçmek sonra 7.5kg geçmek kafamda

birde ben sağ kolumu 60 derece yapıp sıkarken kolllarımı pmzuk hafif eklem sesi geliyor normal mi

Son düzenleme:
birde ben sağ kolumu 60 derece yapıp sıkarken kolllarımı pmzuk hafif eklem sesi geliyor normal mi
Onu ortopediye sorcan, bana değil. 😂
Full body idman yapıyorsan haftada 3 gün yap, split yapıyorsan haftada 5-6 kere yapabilirsin.
Et yemeyi de unutma.
3 setten 10-12 tekrar yap seni bitirecek ağırlıklarla, düşük tekrar çıkarman sorun değil ama çalıştığın bölgenin bittiğinden emin ol.
Omuz çalışmayı da ihmal etme, sakatlıkların önüne geçmek için de D vitamini tüketebilirsin.
Balık, kırmızı, beyaz et falan yiyebiliyorsan kesenin ağzı ne kadar esniyorsa o kadar al.

Onu ortopediye sorcan, bana değil. 😂
Full body idman yapıyorsan haftada 3 gün yap, split yapıyorsan haftada 5-6 kere yapabilirsin.
Et yemeyi de unutma.
3 setten 10-12 tekrar yap seni bitirecek ağırlıklarla, düşük tekrar çıkarman sorun değil ama çalıştığın bölgenin bittiğinden emin ol.
Omuz çalışmayı da ihmal etme, sakatlıkların önüne geçmek için de D vitamini tüketebilirsin.
Balık, kırmızı, beyaz et falan yiyebiliyorsan kesenin ağzı ne kadar esniyorsa o kadar al.
:D evet günlük proteinlerimi alıyorum hedefim 10 15kg çıkıp zaten o kg den sonra başlarım salona
:D evet günlük proteinlerimi alıyorum hedefim 10 15kg çıkıp zaten o kg den sonra başlarım salona
peki ağırlık arttımam gerektiğini nasıl anlarım ve ne kadar sürede bir değiştirmeliyim.

peki ağırlık arttımam gerektiğini nasıl anlarım ve ne kadar sürede bir değiştirmeliyim.
Ağırlık seni zorlamıyorsa arttırmalısın, spor salonuna başlaman için beklemene gerek yok.
Aşağılık psikolojin varsa; bana orada kötü gözle bakarlar falan diye düşündüğün için kilo almayı planlıyorsan kilo alma bahanesi ile bir ömür dâhâ gidemezsin. :)

5 kg ne diyenlere aldırma eline verseler 1 set çıkaramaz 5 kg ne diyorlar, 5, 7.5, 10 şeklinde gitmen daha sağlıklı olur, 5 kg ile 1 ay çalış ki bu süre kısa da olabilir alışma sürecin için, sonra 7.5 yap, ara sıra 10 tak ve kendini zorla tabii fazla değil, sonra tekrar 7.5 yap zaten zamanla yüksek ağırlığa alışacaksın, bende ilk başladığım zaman 5 kg ne ya fıs gelir diyordum 2 set çıkartamıyordum, alışa alışa güçlendim 10 yapmaya başladım, benimki zorunluydu aslında 5'ten 10a geçiş haha.

Ağırlık seni zorlamıyorsa arttırmalısın, spor salonuna başlaman için beklemene gerek yok.
Aşağılık psikolojin varsa; bana orada kötü gözle bakarlar falan diye düşündüğün için kilo almayı planlıyorsan kilo alma bahanesi ile bir ömür dâhâ gidemezsin. :)
doğal olarak küçük görünmek istemem; fakat spor salonunda bana o göz ile bakamazlar sonuçta oranın bi amacı var benimde o amaç için geldiğimi biliyorlar kg vs iyi hatta yağ oranı için 4 5 kg yakmam da gerek evde başlamamın en büyük etmenide spor salonundaki disiplini evde kendime alıştırmak
çoğu insan gidiyor 1 ay içinde bırakyor ben kendimi zorlamayı seviyorum
5 kg ne diyenlere aldırma eline verseler 1 set çıkaramaz 5 kg ne diyorlar, 5, 7.5, 10 şeklinde gitmen daha sağlıklı olur, 5 kg ile 1 ay çalış ki bu süre kısa da olabilir alışma sürecin için, sonra 7.5 yap, ara sıra 10 tak ve kendini zorla tabii fazla değil, sonra tekrar 7.5 yap zaten zamanla yüksek ağırlığa alışacaksın, bende ilk başladığım zaman 5 kg ne ya fıs gelir diyordum 2 set çıkartamıyordum, alışa alışa güçlendim 10 yapmaya başladım, benimki zorunluydu aslında 5'ten 10a geçiş haha.
aynen kafamda ilk 2 hafta 2 set her gün 2 bölge 5 egzersiz 3.ve 4. hafta 3 set 5 ve 6 hafta 4 set devam edip kg arttırmak çünkü daha önce 5kg ile omuz ve arka kol pek çalışmıyordum{ hatta hiç çalışmıyordum]
arka kol ve omuzumu bu 5kg ye alıştırmak için uzun tutuyorum
omuz çalışırken nedense dumbbell raise complex ve dumbbell rear delt fly tam yapamıyorum kolum açılmıyor bu durumda 3kg ile yapıyorum aynı şekilde arka kol çalışırken kolumu tam geriye doğru açma itme hareketleri zorluyor

Son düzenleme:
doğal olarak küçük görünmek istemem; fakat spor salonunda bana o göz ile bakamazlar sonuçta oranın bi amacı var benimde o amaç için geldiğimi biliyorlar kg vs iyi hatta yağ oranı için 4 5 kg yakmam da gerek evde başlamamın en büyük etmenide spor salonundaki disiplini evde kendime alıştırmak
çoğu insan gidiyor 1 ay içinde bırakyor ben kendimi zorlamayı seviyorum
Bana kalırsa spor salonunun amacı disiplin sağlaması, mentalitesi güçlü olan birisi antrenman vaktinde orada bitiyor.

Vücuda olan yararlarından bahsetmeyeceğim bile, yararlarını ilk elden deneyimledim; spor salonundan aldığım zevki evdeki antrenmanlardan asla alamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı