Dambıl için tavsiye

Halter setinde dumbell + uzun bar var zaten. Kullandığım kilolar değişiyor. (Uzun barı sadece sırt günlerinde yapıyorum.) Curl - lateral raise 10 kg , Arnold press 15 kg , dumbell press 20 kg ... Her harekete göre kullandıklarım değişiyor tabi. Şimdi bütün yaptıklarımı sayamam ama internetten araştırarak tonla hareket bulabilirsin.
boyum 188 civarı kilomda 87 10kg veya 7.5 kg geçince parçalanmalar olur mu ve şişer mi
Halter setinde dumbell + uzun bar var zaten. Kullandığım kilolar değişiyor. (Uzun barı sadece sırt günlerinde yapıyorum.) Curl - lateral raise 10 kg , Arnold press 15 kg , dumbell press 20 kg ... Her harekete göre kullandıklarım değişiyor tabi. Şimdi bütün yaptıklarımı sayamam ama internetten araştırarak tonla hareket bulabilirsin.
b,rde bu halter boy gelişimine engel olur mu

boyum 188 civarı kilomda 87 10kg veya 7.5 kg geçince parçalanmalar olur mu ve şişer mi

b,rde bu halter boy gelişimine engel olur mu
Hemen parçalanma ya da şişme diye bir şey olmaz ve ne kadar ağır kaldırırsan o kadar kasın büyüyecek diye de bir şey yok. Sürekli çalışman lazım.

Halter konusunu bilmiyorum. Belki squat filan yaparken kısalabilir de evde ne kadar yapacaksın zaten.

Hemen parçalanma ya da şişme diye bir şey olmaz ve ne kadar ağır kaldırırsan o kadar kasın büyüyecek diye de bir şey yok. Sürekli çalışman lazım.

Halter konusunu bilmiyorum. Belki squat filan yaparken kısalabilir de evde ne kadar yapacaksın zaten.

Şöyle diyeyim evde günde 2 bölge ve ortalama 4-5 egzersiz çıkarabiliyorum her bölgeden ben 5kg yeni vardı elimde ilk 2 hafta 2 set 3-4 hafta 3 set ve 5-6 hafta 4 set yapıp kg artırmak çok mu uzun yoksa mantıklı mı? Bir de evde yediğim gündelik yemeklerle karın kası çıkarabilir miyim dumbbellar ile?

Son düzenleyen: Moderatör:
3-4 set 12-15 tekrar yaparak ilerleyebilirsin. Artık rahatlıkla her sette 20 tekrar yapabildiğin durumda ağırlığı 2.5 kg arttırabilirsin, buna progressive overload deniyor.

Göbeğini eritmek istiyorsan, yediğinden fazla yakmalısın, ama sana tavsiyem belirli miktar kas kütlesi oluşturduktan sonra kilo vermeye odaklanman. Eğer daha kas kütlen yeni yeni oluşurken cardio yapıp yemek yemeyi azaltırsan kas kütlen çok yavaş ve düzensiz oluşur. "Bulking" konusunu araştırırsan daha iyi anlarsın.

Kas kütlen belirli bir yere geldikten sonra yağı eritmek için cardioyu arttırıp 100-200 kalori daha az yemelisin bildiğim kadarıyla. 4-6 hafta sonra aldığın kaloriyi biraz daha azaltabilirsin. "Cutting" konusunu araştırırsan yine daha iyi anlarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

3-4 set 12-15 tekrar yaparak ilerleyebilirsin. Artık rahatlıkla her sette 20 tekrar yapabildiğin durumda ağırlığı 2.5 kg arttırabilirsin, buna progressive overload deniyor.

Göbeğini eritmek istiyorsan, yediğinden fazla yakmalısın, ama sana tavsiyem belirli miktar kas kütlesi oluşturduktan sonra kilo vermeye odaklanman. Eğer daha kas kütlen yeni yeni oluşurken cardio yapıp yemek yemeyi azaltırsan kas kütlen çok yavaş ve düzensiz oluşur. "bulking" konusunu araştırırsan daha iyi anlarsın.

Kas kütlen belirli bir yere geldikten sonra yağı eritmek için cardioyu arttırıp 100-200 kalori daha az yemelisin bildiğim kadarıyla. 4-6 hafta sonra aldığın kaloriyi biraz daha azaltabilirsin. "cutting" konusunu araştırırsan yine daha iyi anlarsın.

Çok iyi anladım sağ olun bu konuyu hiç bilmiyordum aktif olarak vücut ile ilgili araştırmalar yapıyorum.
Ve bu dediğiniz aklımda çok iyi kaldı.
Yediğimden çok fazla yakma konusunda evde sadece dumbbell ile çalıştığım için yediğimden fazla yakamıyorum muhtemelen önümdeki YKS sınavları bittikten sonra evde belirli bir kg geldikten sonra dediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı