Dambıl vs. Barbell

MHEP99

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, gelişim çağındaki biri için dambıl mı yoksa barbell mi daha iyidir? Hangisi ile daha iyi gelişim sağlarız?

Merhaba, gelişim çağındaki biri için dambıl mı yoksa barbell mi daha iyidir? Hangisi ile daha iyi gelişim sağlarız?
hocam ben şahsen barbell ile çalışmayı tercih ediyorum. Dumbbell ile biraz daha stabilizasyon sağlayan kas gruplarını güçlendirebilirsiniz. Ama bana kalırsa keyif meselesi biraz. gelişim konusunda çok fark olduğunu zannetmiyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir.

Çok fark etmez hangisi daha işine geliyorsa yap gitsin. Dumbell ile kası daha izole çalıştırma şansınız mümkün. Bir de harekete göre değişir dumbell shrug bir yere kadar götürür mesela sonra barbell a geçmek zorundasınız.

hocam o konunun dümen olduğunu söyleyen pek çok araştırma var.
+1 ağırlık çalışmanın boya negatif bir etkisi yok.
Bu algı haltercilerin kısa olmasından kaynaklı ülkemizde yayıldı. Özellikle Naim Süleymanoğlu’nun ülkeye transferi sonrası halter çok popüler oldu bu dönem nasıl vücut geliştirme popülerse o dönem de halter öyleydi.
Millette de halter çalışanlar kısa demek ki ağırlık kaldırırsan boyun kısalır aman evladım yapma o sporu diye laflar dolaştı.
Halterciler ağır kaldırdığı için kısa değil, kısa oldukları için halter sporunda başarılılar. 1.90 adamın o ağırlığı kaldıracağı mesafe ile 1.60 adamın kaldıracağı mesafe bir mi :)

+1 ağırlık çalışmanın boya negatif bir etkisi yok.
Bu algı haltercilerin kısa olmasından kaynaklı ülkemizde yayıldı. Özellikle Naim Süleymanoğlu’nun ülkeye transferi sonrası halter çok popüler oldu bu dönem nasıl vücut geliştirme popülerse o dönem de halter öyleydi.
Millette de halter çalışanlar kısa demek ki ağırlık kaldırırsan boyun kısalır aman evladım yapma o sporu diye laflar dolaştı.
Halterciler ağır kaldırdığı için kısa değil, kısa oldukları için halter sporunda başarılılar. 1.90 adamın o ağırlığı kaldıracağı mesafe ile 1.60 adamın kaldıracağı mesafe bir mi :)
O doğru tabii ki ama nasıl barfiks çubuğuna asılı kaldığında yer çekiminden dolayı omurlar arası disklerin açılıyorsa bu da kapatıyor diye biliyorum.

Boy uzamasını durduruyor muhabbeti omurgaya yüksek yük bindiren hareketlerde, omurga arası plakları daraltıyor-kapatıyor diye duydum ya da okudum net hatırlamıyorum. Örneğin 2-3 tekrar gibi düşük tekrar ağır kilo yapılan deadlift, squad gibi hareketler risk olabilir. Sen gerektiğinde barbell gerektiğinde dumble ile çalışabilirsin böyle sürekli maksimum ağırlığına yakın düşük tekrar yapmadığın sürece sıkıntı yaşamazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı