Danone yoğurt boy uzatır mı?

Evet sağlar. Meyveli yoğurt ayda 1 CM kadar uzamaya katkı sağlar. Normal yoğurt yapmaz demeyin o da katkı sağlar 0.5 CM falan uzamanıza katkı sağlar. Meyveli olmasına özen gösterin ve dikkat edin. Markaya da dikkat edin Danone olması çok önemli.
Cidden sorduysanız bilmiyorum tabi. Genetik, boy konusunda %95 etken derler en az. Mesela ben 2.02'yim, aile büyüklerimde de var 2 metre üstü olanlar. Süt ürünlerini de seven biriyimdir belki 2-3 CM katkı sağlamıştır. Basketbol da katkı sağlar derler ama o da çok değil en fazla 1-2 cm katkısı olur olsa olsa diye düşünüyorum. Tabi bu benim okuduğum, öğrendiğim bilgilere dayanarak edindiğim düşünce. Belki de yanlıştır. Bu arada ben küçükken toplasan 4-6 ay kadar basketbol oynadım bir kulübün alt yapısında. Boyuma katkısı olduğunu düşünmüyorum; genetikte bitiyor olay asıl.
Hocam bu yorumunuzda ciddi miydiniz yoksa mizahi amaçlımı ?
 
Foça yoğurdu al o orijinal formulle yapılıyor.Eki Görüntüle 1017790

Gece gece canımı çektirdin dostum.

Konuya gelecek olursak;
Yiyeceğiniz süt ürünü ne kadar az katkı maddesi içeriyorsa o kadar çok etkisi olur. Saf süt/ yoğurt içmek 10 birim etkiliyorsa çikolatılı süt/meyveli yoğurt 1 birim etkiliyordur. Çünkü bunların içine sütün, yoğurdun yanında bir sürü katkı maddesi girdiği için normal ürünlere göre besleyiciliği oldukça azalıyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı