Darboğaz Niye Büyük Dert?

Hocam uzatmanın manası yok bence, sonuç açık ve net. Boşuna tartışmaya gerek yok. :)

Hocam benim suçum yok yani ben konu dışı diye açtığım konuda yazdığımdan belli.
Dertlerinizi falan anlatın dedim yani çok belli.
Neyse iyi uykular, rüyalar, geceler, rüyanızda iyi sistem görme dileğiyle.
Bir sonraki konuda görüşürüz.

Hocam oyun akıyor mu?
Akıyor, niye bu darboğaz korkusu yani?
Şu videoya bakın;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E-spor oyunlarından örnek vereyim. Sanırsam CoD Warzone bir E-spor oyunu, onun üzerinden gidelim.

Şimdi biliyorsunuz ki E-spor oyunlarında Hz ve FPS çok önemli. 60 Hz ile 120 Hz bir olmuyor. Varsayalım bir adamda 144 Hz monitör var ve sistemindeki darboğazdan ötürü CoD'da 70 FPS alıyor. Hem monitöründen ve sisteminden tam verim alamıyor hem de oyunda dezavantaj yaşıyor. Bu sadece olabilecek olaylardan bir tanesi. Umarım anlatabilmişimdir.

E-spor oyunlarından örnek vereyim. Sanırsam CoD Warzone bir E-spor oyunu, onun üzerinden gidelim.

Şimdi biliyorsunuz ki E-spor oyunlarında Hz ve FPS çok önemli. 60 Hz ile 120 Hz bir olmuyor. Varsayalım bir adamda 144 Hz monitör var ve sistemindeki darboğazdan ötürü CoD'da 70 FPS alıyor. Hem monitöründen ve sisteminden tam verim alamıyor hem de oyunda dezavantaj yaşıyor. Bu sadece olabilecek olaylardan bir tanesi. Umarım anlatabilmişimdir.
Benim için oyunun akması önemli karşıdaki kişi ne düşünür bilemeyiz zaten dedim tam performans alınmaz ekran kartından.
Darboğaz olunca sistem patlamıyor, uçmuyor.
Sadece ekran kartının tamamını harcayamazsın, tam performans vermez.

Anladığım kadarıyla sistemin pek iyi değil ve daha iyi bir sistem istiyorsun. Sonra darboğaz ile ilgili konular, videolar görünce "Benim öyle bir kartım olsaydı bunları takmazdım." diyorsunuz. Ancak şunu kaçırıyorsun. O kadar para verip sistem diziyorsun ve oyunun takılıyor. Sinir bozucu değil mi?

Anladığım kadarıyla sistemin pek iyi değil ve daha iyi bir sistem istiyorsun. Sonra darboğaz ile ilgili konular, videolar görünce "benim öyle bir kartım olsaydı bunları takmazdım." diyorsunuz. Ancak şunu kaçırıyorsun. O kadar para verip sistem diziyorsun ve oyunun takılıyor. Sinir bozucu değil mi?

Takılma konusu varsa darboğazda bir şey demem ama takılma var takılma var.
30 saniye de bir takılıyorsa umrumda olmaz benim.
Kasan sistemden bıktım. Benim sistemim yok. Abimin ve ablamın var çalıyoruz işte.
Şuna çok taktınız arkadaşım yok ama alın demiyorum neyse uzatmayalım.
Ben çalışır alırım. Zaten yazın bilgisayarcıda çalışmayı düşünüyorum.
Şimdi bu durum kişiden kişiye değişir yani.
Ben 720p aksın yeter derim ama sen 4K'da çok iyi oynayayım dersin.

Takılma konusu varsa darboğazda bir şey demem ama takılma var takılma var.
30 saniye de bir takılıyorsa umrumda olmaz benim.
Kasan sistemden bıktım. Benim sistemim yok. Abimin ve ablamın var çalıyoruz işte.
Şuna çok taktınız arkadaşım yok ama alın demiyorum neyse uzatmayalım.
Ben çalışır alırım. Zaten yazın bilgisayarcıda çalışmayı düşünüyorum.
Şimdi bu durum kişiden kişiye değişir yani.
Ben 720p aksın yeter derim ama sen 4K'da çok iyi oynayayım dersin.
30 saniye de bir takılma şahsen beni çok rahatsız eder. Ayrıca 4K'da oynayınca darboğaz biraz olsun azalıyor ama 1080p oynayınca gör sen takılmaları. Attığın video da 4K zaten o yüzden net bir şekilde anlaşılmayabiliyor.

30 saniye de bir takılma şahsen beni çok rahatsız eder. Ayrıca 4K'da oynayınca darboğaz biraz olsun azalıyor ama 1080p oynayınca gör sen takılmaları. Attığın video da 4K zaten o yüzden net bir şekilde anlaşılmayabiliyor.

1080P'de ne takılma olur ben de biliyorum saniyede bir olur herhalde.
30 saniyede bir şimdi oyuna da bağlı. Oyundan oyuna değişir.
Neyse yeter da uzatmayalım.
Bana göre aksın yeter işte.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı