Darboğazı nasıl anlayabiriz?

MSI Afterburner kur.Sonra ayarlarda izleyici kısmını aç oyun içinde işlemci frekansları durmadan düşüyorsa yani sıcaklık artıyor işlemci frekansı örnek veriyorum 3.6 ghz iken bir anda 2.6 temel frekansa düşüyor anlık FPS drop yaşatıyorsa darboğaz sisteme sahipsindir.
 
Bunun çeşitleri vardır, genellikle insanı oyundan soğutan anlık takılmalar yaşatır. Başka bir örnek gerekirse GTX 1080 Tİ ekran kartınız vardır böyle bir ekran kartına yetersiz işlemci takılırsa 100 FPS alabileceğiniz oyunda çok düşük fps oranları almanıza yol açar. Takılma kısmı bir kaç parçadan daha sebebiyet verebilceği için darboğazı en doğru anlamanın yolu oyun içi değerleri kontrol etmektir.
 
Uygulama yükleyerek daha sağlıklı bir sonuç alabilirsin. Ama ben uygulama yüklemeceğim diyorsan da en basitinden test etmek istediğin oyunu benchmark testi yaptır. Bunu yaptırırken de görev yöneticisinden performans izlemeyi aç. Eğer işlemci %100'ü görüyor ise darboğaz muhtemel ama en sağlıklısı program ile ölçmen olacaktır. Windows üzerinde daha basit bir yöntem varsa bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulama olmadan biraz zor. Değerleri okuyup incelemeniz gerekir.
Darboğazın bir sürü çeşiti vardır. Oyunlarda oluşan darboğaz ise işlemci-ekran kartı darboğazıdır.
İşlemci kullanımı %100 iken ekran kartı kullanımı %100'e ulaşmıyorsa işlemci ekran kartını besleyemediğinden darboğaz oluşur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı