Dark Freezer X123 takılamıyor

Mira_C

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RX 580
Anakart
A320
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Dark Freezer X123 kule tipi fan takılmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Dün denedim içinden çıkan termal macun da bitti denerken. Bugün macun alacağım da neyse. Braketleri ayarladım (anakart içinde gelen) işlemci R5 3600 AM4 soket, 2 braketi de taktım ama oturttuğumda yarım CM kadar bir boşluk oluyor. Elimi de kesti, ekran kartını çıkararak denedim hep eğdirmeye çalışırken. Yardım vallahi yapamıyorum. Önceki kullandığım AMD stock fan idi.

Önce kısa klipsi takıp sonra uzun klipsi sert bi şekilde bastırın bir anda oturacaktır. Anakarta çok stres bindireceğinizi düşünüyorsanız braketleri biraz gevşetip bir de öyle deneyin. Parmaklarınızın ucuyla braketi birkaç milim yukarı çekerken aynı anda klipse kuvvet uygulayın yardımı olacaktır. Sonrasında yeniden sıkılayın.

Ürün kutularında kullanım kılavuzu, talimatların olduğu belge oluyor orada soket tipine uygun parçalar görselleri ve nasıl yerleştirileceği adım adım yazıyor.
Ürün içeriği bu hocam
Braket yönleri mi yanlış sizce hocam görseller ektedir.

Dosya Ekleri

• 17499911750294584161539560156952.jpg
    263,6 KB · Görüntüleme: 35
  • 17499912828488098509739205681565.jpg
    183,7 KB · Görüntüleme: 38
Braketler doğru. Soğutucu fanı RAM'lere bakacak şekilde yerleştirdikten sonra dediğim işlemleri uygulayın, aşırı olmamak şartıyla kuvvet uygulamaktan çekinmeyin hallolacaktır hocam.
Hocam vallahi inanılmaz güç uyguladım eğilmiyor şu sokuk şey yani bi ara böyle 0,1 cm lik kaldı ucunda yapamadım parmağımda da hissizlik oluştu DJAKSKALDLALSLSL

Bu ikisi esniyor değilmi?

Dosya Ekleri

• 1749991579745588050502794158155.jpg
    128,6 KB · Görüntüleme: 40
Hocam vallahi inanılmaz güç uyguladım eğilmiyor şu sokuk şey yani bi ara böyle 0,1 cm lik kaldı ucunda yapamadım parmağımda da hissizlik oluştu DJAKSKALDLALSLSL

Braketleri birkaç milim hareket edecek kadar gevşetip klipse bastırmayı denediniz mi? Eliniz kasa içinde rahat hareket edemiyorsa anakartı çıkarıp öyle takın işiniz kolaylaşır hocam.

Braketleri birkaç milim hareket edecek kadar gevşetip klipse bastırmayı denediniz mi? Eliniz kasa içinde rahat hareket edemiyorsa anakartı çıkarıp öyle takın işiniz kolaylaşır hocam.
Altına sünger koydum denedim hocam o 0,1 cm kaldığında tam oldu dediğimde sünge vardı küçük küçük 4 braket vida yerinin de altında

Ben şimdi termal macun almaya gideceğim öneriniz varmı bilgisayarcıda net olur dediğiniz dandik olmayan?

R5 3600 için kutudan çıkan macun gibi herhangi bir uygun fiyatlı macun yeterli hocam. Kıvamı düzgün olsun ve aşırı sürülmesin yeterli ek masraf yapmanıza gerek yok.

Teşekkür ederim geri dönüş yapacağım, destek olursanız tekrar çok mutlu olurum hocam iyi günler
R5 3600 için kutudan çıkan macun gibi herhangi bir uygun fiyatlı macun yeterli hocam. Kıvamı düzgün olsun ve aşırı sürülmesin yeterli ek masraf yapmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…