Dark Freezer X123 takılamıyor

Mira_C

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RX 580
Anakart
A320
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Dark Freezer X123 kule tipi fan takılmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Dün denedim içinden çıkan termal macun da bitti denerken. Bugün macun alacağım da neyse. Braketleri ayarladım (anakart içinde gelen) işlemci R5 3600 AM4 soket, 2 braketi de taktım ama oturttuğumda yarım CM kadar bir boşluk oluyor. Elimi de kesti, ekran kartını çıkararak denedim hep eğdirmeye çalışırken. Yardım vallahi yapamıyorum. Önceki kullandığım AMD stock fan idi.

Abi hiç olmaz ki içim rahat etmez yani ilk kez duyuyorum macunsuz da olur diyeni?
Hani cpu tdp yüksek olsa tamam derdimde, kule tipi soğutucuyu o cpu ya takınca macun israf geliyo, yani ben kendim olsam ya hiç sürmem yada ucundan dokundururum açık söyleyim. 50 de çalışacağı yerde 60 da çalışır cpu lar için kek değerler bunlar. Ama senin soğutucunun radyatörü ufakmış sen biraz sürebilirsin.

Arkadaşlar çok sağ olun, uzun uğraşlar sonucu taktım fanı. Herkese çok teşekkürler, ancak bir de PSU yenileyeceğim, ondan sonra cillop gibi olur. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altına sünger koydum denedim hocam o 0,1 CM kaldığında tam oldu dediğimde sünge vardı küçük küçük 4 braket vida yerinin de altında.

Ben şimdi termal macun almaya gideceğim öneriniz var mı bilgisayarcıda net olur dediğiniz dandik olmayan?

Hocam sünger dediğiniz nasıl ve nereye koyulucak? Ben cope attim o kutudan çıkanı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sünger dediğiniz nasıl ve nereye koyulucak? Ben cope attim o kutudan çıkanı.
Ben o siyah braketler var ya, işte onların her 4 vida yerinin altına hafif vidayı sıkarak sıkıştırttım. Ardından takmam kolaylaştı. Bir de hocam, yani bayağı bir bastırın o esneyen yere. Harbiden, ben de çok korkmuştum bir şey yaparım diye. Eğer ekran kartını söktüyseniz gayet kolay olacaktır, bastırmaktan çekinmeyin.

Ben o siyah braketler var ya, işte onların her 4 vida yerinin altına hafif vidayı sıkarak sıkıştırttım. Ardından takmam kolaylaştı. Bir de hocam, yani bayağı bir bastırın o esneyen yere. Harbiden, ben de çok korkmuştum bir şey yaparım diye. Eğer ekran kartını söktüyseniz gayet kolay olacaktır, bastırmaktan çekinmeyin.

Hocam bastirdimda dedim bu kirilacak daha yap miyim saldim aksam deneyip geri donus yapacağim sağ olun, maksat o anakarta bir zarar vermesin bari kendisi kirilsa problem olmaz 😄, sonrasinda sungerleri geri mi cektiniz?

Hocam bastirdimda dedim bu kirilacak daha yap miyim saldim aksam deneyip geri donus yapacağim sağ olun, maksat o anakarta bir zarar vermesin bari kendisi kirilsa problem olmaz 😄, sonrasinda sungerleri geri mi cektiniz?
Ahshjshjsjajaja anladım hocam bende başta tedirgindim ama ilk önce kısa tarafı takıp ardından uzun bacağın olduğu tarafa bayağı bastırınca oldu. Süngerleri de söktüm evet hocam ama vidaları sıktım sonrasında tekrar.

Ahshjshjsjajaja anladım hocam bende başta tedirgindim ama ilk önce kısa tarafı takıp ardından uzun bacağın olduğu tarafa bayağı bastırınca oldu. Süngerleri de söktüm evet hocam ama vidaları sıktım sonrasında tekrar.
Resim atabilir misiniz nasıl bi durumda kalıyorsunuz onu merak ettim

Resim atabilir misiniz nasıl bir durumda kalıyorsunuz onu merak ettim.

Hocam aksam atacağım şu anda kasa yanimda değil sorun olmazsa sizin içinde. Sözel olarak anlatayım ben once uzunu taktim sonra kisayi denedim olmadi tam tersi yaptim yine olmadi bir sekilde yani oraya yetismiyor gibi sonrasinda braketlerin vidalarini açtım birazcik, parmagimla yukari kaldirir gibi oluyor ama sanirsam kalkmiyor gibi cunku bir fark olduğunu da goremedim bir de tek basima taktigim için bir elimle oturtuyorum bir elle bastiriyorum filan anliyicaginiz hocam cok problem oldu 2 saat boyunca bombos durdum öyle bu arada termal macunuda sıktım kurumaz herhalde.

Hocam aksam atacağım şu anda kasa yanimda değil sorun olmazsa sizin içinde. Sözel olarak anlatayım ben once uzunu taktim sonra kisayi denedim olmadi tam tersi yaptim yine olmadi bir sekilde yani oraya yetismiyor gibi sonrasinda braketlerin vidalarini açtım birazcik, parmagimla yukari kaldirir gibi oluyor ama sanirsam kalkmiyor gibi cunku bir fark olduğunu da goremedim bir de tek basima taktigim için bir elimle oturtuyorum bir elle bastiriyorum filan anliyicaginiz hocam cok problem oldu 2 saat boyunca bombos durdum öyle bu arada termal macunuda sıktım kurumaz herhalde.

Akşam olur hocam bekliyorum, anladığım kadarıyla böyle 0.5 cm bir boşluk var bu da sanki asla oturmazmış oraya gibi düşünüyorsunuz ki bende öyle düşünüyordum eğer bir tarafın kısa tarafı geçirdikten sonra işlemciyle tam soğutucuyu ortaladıktan sonra ekteki demire bastırırsanız uzunun girmesi için olacaktır çekinmeyin ama önce fotoğrafı atın yanlış bir şey yapmayın aman akşam beklemedeyim.

Dosya Ekleri

• IMG-20250616-WA0021.jpeg
    IMG-20250616-WA0021.jpeg
    126,4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250616_194237_881.jpg
    IMG_20250616_194237_881.jpg
    190,6 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı