Dark Freezer X123 takılamıyor

Mira_C

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RX 580
Anakart
A320
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Dark Freezer X123 kule tipi fan takılmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Dün denedim içinden çıkan termal macun da bitti denerken. Bugün macun alacağım da neyse. Braketleri ayarladım (anakart içinde gelen) işlemci R5 3600 AM4 soket, 2 braketi de taktım ama oturttuğumda yarım CM kadar bir boşluk oluyor. Elimi de kesti, ekran kartını çıkararak denedim hep eğdirmeye çalışırken. Yardım vallahi yapamıyorum. Önceki kullandığım AMD stock fan idi.

Akşam olur hocam bekliyorum, anladığım kadarıyla böyle 0.5 cm bir boşluk var bu da sanki asla oturmazmış oraya gibi düşünüyorsunuz ki bende öyle düşünüyordum eğer bir tarafın kısa tarafı geçirdikten sonra işlemciyle tam soğutucuyu ortaladıktan sonra ekteki demire bastırırsanız uzunun girmesi için olacaktır çekinmeyin ama önce fotoğrafı atın yanlış bir şey yapmayın aman akşam beklemedeyim.

Tamamdir sağ olun hocam en kotu ihtimal şöyle bir yöntem keşfettim braketlerin ikisini de ayni yöne mesela ekran kartına bakacak şekilde takip takmayi denerim, fotograf atacağim. He bir de anakarti sokmem mi gerek?

Tamamdir sağ olun hocam en kotu ihtimal şöyle bir yöntem keşfettim braketlerin ikisini de ayni yöne mesela ekran kartına bakacak şekilde takip takmayi denerim, fotograf atacağim. He bir de anakarti sokmem mi gerek?
Hocam o denemek istediğiniz yöntemi bende bi videodan görmüştüm ancak çok uğraşmama rağmen yapamadım braketler aynı yöne bakarken denediğimde. Anakart işi için de şöyle yani tabii kolaylık olur kasanız ATX mi Mini ATX mi? Yani sökebiliyorsanız sökün bence

Hocam o denemek istediğiniz yöntemi bende bir videodan görmüştüm ancak çok uğraşmama rağmen yapamadım braketler aynı yöne bakarken denediğimde. Anakart işi için de şöyle yani tabii kolaylık olur kasanız ATX mi mini ATX mi? Yani sökebiliyorsanız sökün bence.

Hocam kasam ATX. Bende o videodan gördüm de bir deneyeyim bari bir 1 saate yolluyorum fotoğraf soğutucuyumu atayım anakartimi ne yapayim.

Kasa içini anakartı soğutucuyu atın.

Buyurun hocam. Baksaniza milim yani orasi geçmiyor.

Kasa içini anakartı soğutucuyu atın.

Hocam taktim vallahi sizin dediginiz o demirden bastirma taktigiyle ve vidalarida biraz açtım super oldu testlerini hemen yapacağim sağ olun. Bu arada Ryzen 7 5700X e geçis yapsam idare eder mi acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20250702_192647.jpg
    IMG_20250702_192647.jpg
    185,3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20250702_192949.jpg
    IMG_20250702_192949.jpg
    292,6 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Buyurun hocam. Baksaniza milim yani orasi geçmiyor.

Hocam taktim vallahi sizin dediginiz o demirden bastirma taktigiyle ve vidalarida biraz açtım super oldu testlerini hemen yapacağim sağ olun. Bu arada Ryzen 7 5700X e geçis yapsam idare eder mi acaba?
Helal olsun hocam yapabileceğinize inanıyordum zor oldu ama oldu. Şuanki işlemci neydi hocam?

Helal olsun hocam yapabileceğinize inanıyordum zor oldu ama oldu. Şu anki işlemci neydi hocam?

Sağ olun :) şu anda R5 5500 var hocam. Bu arada Cinebench R23 de oncesinde 95 96 dereceleri gordum, şu an ise 78 civari geziniyor 80'i geçmedi. Bir el de CS2 oynadim orada da 55 60 civarlari 60'i hiç gecmedi.

Sağ olun :) şu anda R5 5500 var hocam. Bu arada Cinebench R23 de oncesinde 95 96 dereceleri gordum, şu an ise 78 civari geziniyor 80'i geçmedi. Bir el de CS2 oynadim orada da 55 60 civarlari 60'i hiç gecmedi.
Cs de 60 ı geçmemesi etkiyi gösteriyor hocam hayırlı olsun, r7 5700x çok ısınan bi kart 5500den geçseniz x123 üstesinden gelebilir mi bilmiyorum ama max 85 civarı falan olabilir.

CS de 60'ı geçmemesi etkiyi gösteriyor hocam hayırlı olsun, R7 5700X çok ısınan bir kart 5500'den geçseniz X123 üstesinden gelebilir mi bilmiyorum ama Max 85 civarı falan olabilir.

Hocam BIOS'tan 1.275 voltaja 4300MHz'lik bir ufak overclock yaptim bir de fan Speed ayari full speeddeydi performance moduna aldim ve beklemedigim sekilde hem FPS AVG 17 FPS artti ve sicaklik oyun içi 51 52 derecelere dustu bir de ben temperli cami cikik denedim taksam bir fark olur mu acaba?

Hocam BIOS'tan 1.275 voltaja 4300MHz'lik bir ufak overclock yaptim bir de fan Speed ayari full speeddeydi performance moduna aldim ve beklemedigim sekilde hem FPS AVG 17 FPS artti ve sicaklik oyun içi 51 52 derecelere dustu bir de ben temperli cami cikik denedim taksam bir fark olur mu acaba?
Overclock bayağı etki etmiş hocam, cam da çıkık olsa tabii açık olacağı için daha düşük bi sıcaklık değeri alırsınız ancak kasanızın hava akışına güveniyorsanız takılı durması daha iyi gibi tozlanma fln için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı