Dark Freezer X123 takılamıyor

Mira_C

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RX 580
Anakart
A320
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Dark Freezer X123 kule tipi fan takılmıyor. Ne yaptıysam olmadı. Dün denedim içinden çıkan termal macun da bitti denerken. Bugün macun alacağım da neyse. Braketleri ayarladım (anakart içinde gelen) işlemci R5 3600 AM4 soket, 2 braketi de taktım ama oturttuğumda yarım CM kadar bir boşluk oluyor. Elimi de kesti, ekran kartını çıkararak denedim hep eğdirmeye çalışırken. Yardım vallahi yapamıyorum. Önceki kullandığım AMD stock fan idi.

Overclock bayağı etki etmiş hocam, cam da çıkık olsa tabii açık olacağı için daha düşük bir sıcaklık değeri alırsınız ancak kasanızın hava akışına güveniyorsanız takılı durması daha iyi gibi tozlanma falan için.

Bugün bir de takip denerim test sonucunu yazarim hocam bu Prime dayi bekliyorum R7 5700X indirim vs. olursa geçmeyi planliyorum.

Geçebiliyorsanız geçin hocam performansta artış olacaktır tabii iyi günler diliyorum.

Hocam bir de ricam daha olacakti şu an benim 1 tane 32 GB RAM var yanina 8 takiyordum ama Dual channel olmuyormuş sanirim 2 tane mi 32 olmasi lazim.

Hocam bir de ricam daha olacakti şu an benim 1 tane 32 GB RAM var yanina 8 takiyordum ama Dual channel olmuyormuş sanirim 2 tane mi 32 olmasi lazim.
2x32 daha verimli olur hocam, birde anakartınızda 1-3 mü boostlu yoksa 2-4 mü yazar onlara takmalısınız 1x32 verimi düşürür 2x16 daha iyi verim verir. 2x32 ya da 2x16 yapın. 1x32 nin yanına 1x8 veya 1x16 takmayın.

2x32 daha verimli olur hocam, bir de anakartınızda 1-3 mü Boost'lu yoksa 2-4 mü yazar onlara takmalısınız 1x32 verimi düşürür 2x16 daha iyi verim verir. 2x32 ya da 2x16 yapın. 1x32'nin yanına 1x8 veya 1x16 takmayın.

Hocam cift slot anakart 2. slot Boost'lu olani onu aradtirdim 2 de takili zaten, hani benim bir problemim yok ama gordum cok kafama takildi islemci mi RAM mi diye de biraz aradayim açıkçası bir de şimdi ben ağir video editi yapiyorum gerek After Effects gerek Premiere Pro olsun 32 RAM bile bazen 28 29 kullandigini gorebiliyorum yani bu RAM'i satsam zaten zor iş o yüzden yani 2x32 yapabilirim ama o zaman işte işlemci ertelenecek yani aradayim şu anda.

Hocam cift slot anakart 2. slot Boost'lu olani onu aradtirdim 2 de takili zaten, hani benim bir problemim yok ama gordum cok kafama takildi islemci mi RAM mi diye de biraz aradayim açıkçası bir de şimdi ben ağir video editi yapiyorum gerek After Effects gerek Premiere Pro olsun 32 RAM bile bazen 28 29 kullandigini gorebiliyorum yani bu RAM'i satsam zaten zor iş o yüzden yani 2x32 yapabilirim ama o zaman işte işlemci ertelenecek yani aradayim şu anda.
size mantıklı gelen neyse yapıştırın gitsin hocam

Arkadaşlar çok sağ olun, uzun uğraşlar sonucu taktım fanı. Herkese çok teşekkürler, ancak bir de PSU yenileyeceğim, ondan sonra cillop gibi olur. İyi günler.

Reis nasıl taktın senin sorunlarını bende yaşıyorum parmağım kopacak yakında bu yüzden :D fanı biraz da bastırsam anakart veya işlemci zarar görecek:
Sistem: R5 3600.
ASUS Prime b 550M-K

Reis nasıl taktın senin sorunlarını bende yaşıyorum parmağım kopacak yakında bu yüzden :D fanı biraz da bastırsam anakart veya işlemci zarar görecek:
Sistem: R5 3600.
ASUS Prime b 550M-K

Hocam burada anlatmıştım;

Akşam olur hocam bekliyorum, anladığım kadarıyla böyle 0.5 cm bir boşluk var bu da sanki asla oturmazmış oraya gibi düşünüyorsunuz ki bende öyle düşünüyordum eğer bir tarafın kısa tarafı geçirdikten sonra işlemciyle tam soğutucuyu ortaladıktan sonra ekteki demire bastırırsanız uzunun girmesi için olacaktır çekinmeyin ama önce fotoğrafı atın yanlış bir şey yapmayın aman akşam beklemedeyim.

önce braketlerin (siyah plastik parçalar) altına hafif kaldıracak kadar (hatta sonra oradan çıkabilecek kadar) 4 vidanın da altına sünger gibi birşey koyun sonrasında ekte verdiğim o iki büyük demir esnek bastırınca oynuyor kısa çentiği oturtun ardından uzunu takmadan önce işlemciye tam denk gelecek şekilde ayarlayın ve uzunu geçirmek için uzun çentiğin olduğu taraftaki esnek demire full bastırın işlem gerçekleşecektir.

Başkan son durum nedir?

Son düzenleme:
Hocam vallahi inanılmaz güç uyguladım eğilmiyor şu sokuk şey yani bir ara böyle 0,1 CM'lik kaldı ucunda yapamadım parmağımda da hissizlik oluştu djakskaldlalslsl.

Bu ikisi esniyor değil mi?

Dostum aynı sorun bende de var ve bende uğraşıp yaptım bana yapıp yapamadığını bilgi verir misin ona göre öğreteyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı