Dark Freezer X126 alınır mı?

• Konuyu başlatan Kyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.924
Şöyle bir hesap yapalım, Arctic 34 e-Sports Duo'nun performansı çoğu yerde belli iyi bir performansı var fiyatından bağımsız; ama SE 224 XT'ye baktığımızda performansı onu da geçiyor. Yani arada evet, bir fark var.
Snowman t6 ile artic esports arasında performans olarak %1-%2 fark olduğunu duydum heryerde. Aralarındaki fark fan, ürün ve termal macun kalitesiymis. Yani demek istediğim dark feeezer x129 snowman t6 dan daha güzel performans sergiliyor mudur? Ne kadar ürün kalite ve performans farkı var öğrenmek istediğim bu
@kino yardım edebilir misin?

Eki Görüntüle 1346662

Şu yapı sıkıntılı, ısıyı tek bir alanda yoğunlaştıran bir hareket bu fiziğe göre. Boruların birbirinden olabildiğince ayrı olması lazım ki ısı dağılsın. soğutma sistemlerinde amaç zaten ısıyı dağıtmak, bu işlemci bakır yüzeylerinde de böyledir.

SE 224 XT alın derim bütçe çıkıyorsa, Snowman'in fanları sesli ve içinden çıkan macun iyi değil. SE 224 XT hem gayet sessiz hem de macunu çok kaliteli (TG25).

Snowman'ın 2 bakır borulu versiyonundan 2 tane kullandım 2 ayrı kasa için ve sıfır sesti.

Snowman t6 ile artic esports arasında performans olarak %1-%2 fark olduğunu duydum heryerde. Aralarındaki fark fan, ürün ve termal macun kalitesiymis. Yani demek istediğim dark feeezer x129 snowman t6 dan daha güzel performans sergiliyor mudur? Ne kadar ürün kalite ve performans farkı var öğrenmek istediğim bu

SE-224-XT alabilirsin, Arctic DUO alabilirsin bunlar kalite olarak iyi ürünler üzerlerindeki macunların ısı iletim oranları da oldukça yüksek. SE-224-XT gövde olarak en iyilerden birisi düşük RPM'de dahi iyi soğutma sağlıyor, Arctic'in tabanı biraz ufaktır işlemcinin merkezini kaplar tamamını değil ama o da bu dezavantajı üzerindeki üst kalite iki fanla kapatıyor.

DDR5 soketine de uyumlu olacağından bu iki üründen birini alman uzun ömür açısından iyi olur.

SE-224-XT alabilirsin, Arctic Duo alabilirsin bunlar kalite olarak iyi ürünler üzerlerindeki macunların ısı iletim oranları da oldukça yüksek. SE-224-XT gövde olarak en iyilerden birisi düşük RPM'de dahi iyi soğutma sağlıyor, Arctic'in tabanı biraz ufaktır işlemcinin merkezini kaplar tamamını değil ama o da bu dezavantajı üzerindeki üst kalite iki fanla kapatıyor.

DDR5 soketine de uyumlu olacağından bu iki üründen birini alman uzun ömür açısından iyi olur.

Anladım çok teşekkürler. Elimde Cooler Master 12.5wmh macun var 3gr bu beni bayağı götüreceğini düşünüyorum o yüzden yanında gelen termal macunu hiç kullanmayacağım diyebilirim. Evet ID-Cooling SE 224XT'a çok yakın bakıyorum ama Dark Freezer X129'un kalite ve performansinida öğrenmek istiyorum. Sonuçta dilediğimde adreslenebilir RGB ile Corsair Spec Delta Kontrolcüsü ile senkron olarak renklendiricem. Kalite ve performansı ile ilgili bilgin var mıydı? Bir şey bulamazsam S224 XT kırmızı versiyonunu bir haftaya alacağım muhtemelen. R5 3600 düşük voltaj 4.2 çalıştırmayı deneyeceğim

@Kyl SE-224-XT'nin yanında macun tüp şeklinde geliyor, Arctic ise hazır sürülü. SE-224-XT'yi ben kullanıyorum ama üzerindeki fanı Arctic P12 ile değiştirdim iyice sessiz olması için. 3300X işlemcisi ile kullanıyorum otomatik 1.4v çekiyor 4350Mhz'de otomatik.

İşlemcinin yüksek voltaj ve yükte çalıştığı oyunlarda bile sıcaklıklar bu seviyede.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Kyl SE-224-XT'nin yanında macun tüp şeklinde geliyor, Arctic ise hazır sürülü. SE-224-XT'yi ben kullanıyorum ama üzerindeki fanı Arctic P12 ile değiştirdim iyice sessiz olması için. 3300X işlemcisi ile kullanıyorum otomatik 1.4v çekiyor 4350Mhz'de otomatik.

İşlemcinin yüksek voltaj ve yükte çalıştığı oyunlarda bile sıcaklıklar bu seviyede.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Süpermiş. Peki artic fanı neden egzoz olarak kullanmadın?

https://www.nesiltech.com/urun/id-cooling-se-224-xt-red-120mm-4pin-pwm-kirmizi?ref=akakce&v=1.97.1
Bu firma güvenilir mi?

Son düzenleme:
Snowman'ın 2 bakır borulu versiyonundan 2 tane kullandım 2 ayrı kasa için ve sıfır sesti.

M200, işlemci fazla güç tüketmiyorsa (yani fanlar düşük RPM'de ise) normal. Benim düşündüğüm senaryo güç tüketme potansiyeli olan işlemcilerle kullanımı.

Snowman T6 ile Artics e-Sports arasında performans olarak %1-%2 fark olduğunu duydum her yerde. Aralarındaki fark fan, ürün ve termal macun kalitesiymis. Yani demek istediğim Dark feeezer X129 Snowman T6'dan daha güzel performans sergiliyor mudur? Ne kadar ürün kalite ve performans farkı var öğrenmek istediğim bu.

T6 performans olarak kötü değil, avantajını boru sayısından da alıyor. Farkındaysanız 4 borulu işlemcilere ancak yaklaşabiliyor 6 boru ile, bu da soğutucu mühendisliği ve fan performansının önemini gösteriyor.

X127 bile MT6S'den (T6 Ultra'dan farkı yok) 1-2 derece daha iyi, ancak X129'a 479 TL vereceğinize buyurun SE 224 XT red modeli alın. Akakçe'deki en uygun SE 224 XT modeli o.

M200, işlemci fazla güç tüketmiyorsa (yani fanlar düşük RPM'de ise) normal. Benim düşündüğüm senaryo güç tüketme potansiyeli olan işlemcilerle kullanımı.

T6 performans olarak kötü değil, avantajını boru sayısından da alıyor. Farkındaysanız 4 borulu işlemcilere ancak yaklaşabiliyor 6 boru ile, bu da soğutucu mühendisliği ve fan performansının önemini gösteriyor.

X127 bile MT6S'den (t6 Ultra'dan farkı yok) 1-2 derece daha iyi, ancak X129'a 479 TL vereceğinize buyurun SE 224 XT red modeli alın. Akakçe'deki en uygun SE 224 XT modeli o.

Ufak şekilde anlatayım, Q9600 ile ocli şekilde kullandım stok 90W ocli siz düşünün, kasa Power Boost kasaydı yan kapak açık şekilde kullanıyordum, hava akışı desen yok arkada bir tane fan bitti, işlemci yük altında 47 boşta ise 20 derece çalışıyordu, ve aşırı sessizdi, kasanın tek sesi HDD idi, şu an yenilenmiş versiyonu satılıyor ise bir şey diyemem benim zamanında aldığım sessizdi yani.

Çünkü çift fan sıcaklığa sıfır etki ediyor ve Arctic P12 almamın asıl sebebi sessizlikti, içinden çıkan fanı arkaya taksam bir esprisi olmayacaktı.

O firma da güvenilirdir.
@kino hocam bisey daha sorucam ben cooler master mastergel maker r2 almıştım iletkenligi 11w/mh. Id cooling se 224xt içinden tg25 10.5w/mh oluyor ama testlerde mastergel maker noctua h1 den geri kalıyor ama tg25, noctua h1 den iyi sıcaklık sonuçları veriyo diye inceleme gördüm. Siz tg25 termal macunu kullandınız mı memnun musunuz böyle 1 yıl falan idare eder mi? Yoksa elimde mastergel maker r2 var onu kullanıcam veya iade edicem

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı