Dark Souls 2 bitirdiğimi söyleyince insanların şaşırması

Hocam o kapıları açtığınız zaman asıl oyun başlıyor zaten. Siz o kapılardan girdiğinizde o bossları kesiyorsunuz ama oradan sonra daha bir sürü yol var. Devam edip o bölgelerinde bossunu kesmeniz gerekmekte. He tabi ki ben sadece ana bölgelere bakacağım derseniz biraz daha kısa sürer bu olay.

Frampt size aslında tam yalan söylemiyor. Sadece eksik anlatıyor bazı olayları. Oyunda 2 son var diye biliyorum. Söylemeyeyim spoiler olmasın. Ama bence frampta güvenin. Çünkü diğer sonda framptın sizi kandırdığı şeyden kat kat daha ağır bir şeyle kandırlıyorsunuz.
Ben önce duke kesmeyi düşünüyorum.
2 oyundan sonları biliyorum, kaathe bulmam gerekiyormuş 2 son için.
Bence 2 son daha iyi ama 2 sonda kandırılıyoruz aslında.
Gayet haklılar Dark Souls bitiren oyunculara öyle bakmaları normal.

Not: Nioh serisini bitirin iyice karizma yaparsınız.
Hocam sadece neden şaşırılıyor onu sordum.
Oyunları bitirmek o kadar zor değil.

Ben önce duke kesmeyi düşünüyorum.
Doğru tercih.
.2 oyundan sonları biliyorum, kaathe bulmam gerekiyormuş 2 son için.
Bence 2 son daha iyi ama 2 sonda kandırılıyoruz aslında.
Hocam aynen bir nevi kandırılıyorsunuz ama emin olun 1. sonda daha da büyük oltaya geliyorsunuz. Aslında bu biraz kendinizce yorumlamanızla da alakalı olabilir. Çünkü DS serisinin hiçbir oyununda al bu iyi son al bu kötü son diye önünüze sermiyorlar. Yorumlamayı oyuncuya bırakıyorlar ama buna rağmen 1. son bence kat kat daha kötü bir son. Çok büyük kandırılıyoruz.

Doğru tercih.

Hocam aynen bir nevi kandırılıyorsunuz ama emin olun 1. sonda daha da büyük oltaya geliyorsunuz. Aslında bu biraz kendinizce yorumlamanızla da alakalı olabilir. Çünkü DS serisinin hiçbir oyununda al bu iyi son al bu kötü son diye önünüze sermiyorlar. Yorumlamayı oyuncuya bırakıyorlar ama buna rağmen 1. son bence kat kat daha kötü bir son. Çok büyük kandırılıyoruz.
2 oyunda sonu daha çok seviyorum.
Düşününce oyunda tarafsız olmanın imkanı yok.
Şu var,
Kendimizi feda etmişiz çünkü 2 oyun devam ediyor.
Yada biri bizi yenip kendini feda edip devam ettirmiş.

Bence tamamen abartı. Gayet kolay oyunlar. DS 2 yi rahat 2-3 kez bitirdim. Çok sevdiğim bir oyundur kendisi. Evet bazı yerlerde sizi zorluyor ama genel olarak mantık hep aynı. Düşmanın saldırı yapmasını bekle, tam saldırıyı yaptığı anda savuştur daha sonra sen ona vur. Tüm oyun bu şekilde. Oyunu zor yapan şey kullanacağınız itemleri seçmek. Onlarıda internetten araştırarak buluyorsunuz. Oynayacaklara tavsiyem bir arkadaş ile birlikte oynamaları. Çok keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Bence tamamen abartı. Gayet kolay oyunlar. DS 2 yi rahat 2-3 kez bitirdim. Çok sevdiğim bir oyundur kendisi. Evet bazı yerlerde sizi zorluyor ama genel olarak mantık hep aynı. Düşmanın saldırı yapmasını bekle, tam saldırıyı yaptığı anda savuştur daha sonra sen ona vur. Tüm oyun bu şekilde. Oyunu zor yapan şey kullanacağınız itemleri seçmek. Onlarıda internetten araştırarak buluyorsunuz. Oynayacaklara tavsiyem bir arkadaş ile birlikte oynamaları. Çok keyifli vakitler geçirebilirsiniz.
Bu konuda katılıyorum.
Dark souls 2 balyoz ile oynadım sonuna kadar şimdi olsa kılıç kullanırdım.

2 oyunda sonu daha çok seviyorum.
Düşününce oyunda tarafsız olmanın imkanı yok.
Şu var,
Kendimizi feda etmişiz çünkü 2 oyun devam ediyor.
Yada biri bizi yenip kendini feda edip devam ettirmiş.
Hocam oyunda bir sonda kendimizi ateşin yanması için feda ederken diğer sonda Dark Lord oluyoruz. İşte burada iyi ve kötü sonu oyuncu belirliyor. Çünkü oyun tam bir şey söylemiyor.

Oyuncu ya ateşin yanması ve ateş çağının devam etmesi için kendini feda edecek. Yada ateşi tamamen sönmeye bırakıp Dark Lord olacak. Burada oyuncuya sorulan şu. Sence ateşin yanması mı daha iyi yoksa sönmesi mi? İşte bende bu noktada ateşin sönmesini tercih edenlerdenim. İnsanlığın üzerin de bir güç. Ve sen kendini ateşe feda edersen aslında sadece tanrıların ateşin sönmemesi için kandırdığı biri oluyorsun. Çünkü ateş elbet sönecek. Senin kendini ateşe feda etmen sadece süreyi biraz uzatacak. Bize söylenen çoğu şey yalandı.

Peki insanlık çağı yani karanlık çağ cidden insanlık çağı mı? Hayır değil. Bu insanların yaşaması için uygun bir çağ değil. Bunu oyunda ki Oolacile bölgesinden de anlayabilirsiniz. Çünkü orada yaşayan ve size sardıranlar aslında insan. Karanlık çağın yani insanların doğduğu çağın aslında eksisi bu. Böyle düşününce aslında iki sonda kötü gibi geliyor. Çünkü aslında oyunun 2 sonu yok. Tek bir sonu var ve o da karanlık çağın gelmesi.

Oyunda ki tek son budur. Sen ister ateşe kendini feda et ve kaçınılmaz olan karanlık çağın gelmesini biraz ertele ister ateşi bırakıp Dark Lord ol ve karanlık çağını direkt getir. Yani hocam senin anlayacağın iki sonda tek bir sona çıkıyor. Kaçınılmaz olan tek bir sona o da karanlık çağ sonuna. Biraz uzun oldu ama anlatmadığım bir sürü şey var aslında en kısa özetleyebileceğim şekilde yazdım. Benim seçimim ise kaçınılmazı ertelemek için kendimi feda etmek yerine atamızın bulduğu Dark Soulsu karanlık çağı insanlık çağını direk olarak getirmek. Zaten bunu seçmez iseniz yaptığınız tek şey kaçınılmazı ertelemek uğruna kendinizi feda etmeniz olur.

Son düzenleme:
Witcher 2 oynayanlar oyunun başının ne kadar zor olduğunu bilirler, 1-2 yaratık vuruşunda ölüyor Geralt. Peki Dark Souls serisi de mi böyle?
Hocam şöyle söyleyeyim witcher 2 oyununda ki o zor kestiğiniz düşmanların her seferinde karşınıza çıktığını düşünün. Orada nasıl witcherı geliştirip o yaratıklardan tek yememeye başlıyorsanız DS'de de öyle. Ama tabi ki bu iki oyunun zorluğunu karşılaştırmak saçma olur.

Hocam şöyle söyleyeyim witcher 2 oyununda ki o zor kestiğiniz düşmanların her seferinde karşınıza çıktığını düşünün. Orada nasıl witcherı geliştirip o yaratıklardan tek yememeye başlıyorsanız DS'de de öyle. Ama tabi ki bu iki oyunun zorluğunu karşılaştırmak saçma olur.
Reddit'de Witcher 2'nin zorluğunu Dark Souls ile karşılaştıranlar vardı, kimisi Witcher 2 diyordu kimisi de Dark Souls. O yüzden sordum bu soruyu, teşekkür ederim cevabın için :)

Hocam oyunda bir sonda kendimizi ateşin yanması için feda ederken diğer sonda Dark Lord oluyoruz. İşte burada iyi ve kötü sonu oyuncu belirliyor. Çünkü oyun tam bir şey söylemiyor.

Oyuncu ya ateşin yanması ve ateş çağının devam etmesi için kendini feda edecek. Yada ateşi tamamen sönmeye bırakıp Dark Lord olacak. Burada oyuncuya sorulan şu. Sence ateşin yanması mı daha iyi yoksa sönmesi mi? İşte bende bu noktada ateşin sönmesini tercih edenlerdenim. İnsanlığı üzerini de bir güç. Ve sen kendini ateşe feda edersen aslında sadece tanrıların ateşin sönmemesi için kandırdığı biri oluyorsun. Çünkü ateş elbet sönecek. Senin kendini ateşe feda etmen sadece süreyi biraz uzatacak. Bize söylenen çoğu şey yalandı.

Peki insanlık çağı yani karanlık çağ cidden insanlık çağı mı? Hayır değil. Bu insanların yaşaması için uygun bir çağ değil. Bunu oyunda ki Oolacile bölgesinden de anlayabilirsiniz. Çünkü orada yaşayan ve size sardıranlar aslında insan. Karanlık çağın yani insanların doğduğu çağın aslında eksisi bu. Böyle düşününce aslında iki sonda kötü gibi geliyor. Çünkü aslında oyunun 2 sonu yok. Tek bir sonu var ve o da karanlık çağın gelmesi.

Oyunda ki tek son budur. Sen ister ateşe kendini feda et ve kaçınılmaz olan karanlık çağın gelmesini biraz ertele ister ateşi bırakıp Dark Lord ol ve karanlık çağını direkt getir. Yani hocam senin anlayacağın iki sonda tek bir sona çıkıyor. Kaçınılmaz olan tek bir sona o da karanlık çağ sonuna. Biraz uzun oldu ama anlatmadığım bir sürü şey var aslında en kısa özetleyebileceğim şekilde yazdım.
Bana göre iki sonda saçma ama devam ettirmek daha iyi gibi en azından yaşam devam eder.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı