Dark Souls sizce overrated mi?

Dark souls adını hep duyduğum ve ünlü bir seriydi. Ben de başlayıp önce 1 ve 3 ü sonra sekiroyu oynadım şimdi de elden ringi oynuyorum. Meğer bu konsolcular ne güzel oyunlar oynuyormuş böyle :D Ben oyunların hiç böyle zevk verdiğini bilmiyordum. Tek oynadığım oyun loldü o da zaman geçirmek için.
Konuyla alakasız olmuş şimdi fark ettim. Oyun bence overrated değil daha 2011de böyle detaylı oyunlar yapmışlar ve az biliniyor zorluğu yüzünden. Benim için dünyanın en iyi oyunlarıdır.

Dark Souls adını hep duyduğum ve ünlü bir seriydi. Ben de başlayıp önce 1 ve 3'ü sonra Sekiro'yu oynadım şimdi de Elden Ring'i oynuyorum. Meğer bu konsolcular ne güzel oyunlar oynuyormuş böyle :D Ben oyunların hiç böyle zevk verdiğini bilmiyordum. Tek oynadığım oyun LoL'dü o da zaman geçirmek için.

Daha oynaman gereken Bloodborne var, Dışarıdan Souls-Like serisinin en iyi 2. oyunu gibi gözüküyor. 1. tabii Elden Ring.

Ah FromSoftware, üzümlü kekim. Ne zaman getireceksin bu oyunu PC'ye?

Cevapları okudum da cidden saçmalamışsınız. Yok bu oyunu sorsan bilen çıkmaz yok GTA SA CS:GO'dan öteye giden yok bilmem ne :) herkesin sistemi yetiyor mu sence oyun oynamaya? Adamın sistemi belki de en yüksek CS:GO oynatıyordur nasıl oynayacak Dark Souls'u falan. Cidden çok saçmalıyorsunuz. Neyse bir oyun kültürü olan sizsiniz sadece siz oyunlara yakınsınız aynen :)

Umarım şu indirimden sonra Dark Souls'u daha fazla kişi alacak ve değeri artacak.

1678985308891.png

Cevapları okudum da cidden saçmalamışsınız. Yok bu oyunu sorsan bilen çıkmaz yok GTA SA CS:GO'dan öteye giden yok bilmem ne :) herkesin sistemi yetiyor mu sence oyun oynamaya? Adamın sistemi belki de en yüksek CS:GO oynatıyordur nasıl oynayacak Dark Souls'u falan. Cidden çok saçmalıyorsunuz. Neyse bir oyun kültürü olan sizsiniz sadece siz oyunlara yakınsınız aynen :)

Hocam siz herhalde oyun kültürü denen şeyin Valorant ve LoL'den ibaret olduğunu savunan kesimdensiniz.

Umarım şu indirimden sonra Dark Souls'u daha fazla kişi alacak ve değeri artacak.

Eki Görüntüle 1703822

Hocam siz herhalde oyun kültürü denen şeyin Valorant ve LoL'den ibaret olduğunu savunan kesimdensiniz.

Ben hayatımda ne LoL oynadım ne de Valorant. Ben sadece şunu anlamıyorum. İnsanlar istediği oyunu oynar. Buna da mı karışır oldunuz? Sistemin yetiyor al oyununu oyna neden burada gelip abuk subuk şeyler yazıyorsunuz ki? İlla insanların bu oyunları alıp oynaması mı gerekiyor? Siz beğeniyorsunuz diye herkes beğenmek zorunda değil yani kusura bakmayın. Bak siz nasıl Valorant'ı LoL'ü beğenmiyorsanız çoğu insanda bu tarz oyunları sevmiyor işte.

Ona ben de karşıyım illa dark souls oynayan hardcore gamerdır diye bir şey yok. Herkes neyden eğleniyorsa onu oynamalı. Böyle ayrımcılık yapmak doğru değil. Ben lole laf atmadım bu arada en çok oynadığım oyun saat olarak. Ama böyle cevherleri de insanların keşfetmesi lazım.

Ona ben de karşıyım illa Dark Souls oynayan hardcore gamerdır diye bir şey yok. Herkes neden eğleniyorsa onu oynamalı. Böyle ayrımcılık yapmak doğru değil. Ben LoL'e laf atmadım bu arada en çok oynadığım oyun saat olarak. Ama böyle cevherleri de insanların keşfetmesi lazım.

Bu forumda cidden çok garip insanlar var. Böyle konuları ara ara görüyorum zaten bazen çok garip konular bile açan oluyor. İsteyen istediğini alır oynar bir bu kalmıştı zaten lafını etmedikleri. İnsanların oyun kültürüne bile laf atıyorlar. Sana ne yani adam açsın oynasın GTA'sını Valorant'ını ne yapacaksın aç oyununu oyna keyfine bak.

Orijinal Dark Souls'un sistem gereksinimleri. CS:GO'dan falan daha az sistem istiyor bu oyun. Dark Souls '2yi GT 710'la oynuyordum ben. 4 GB Ram, Q8400 işlemci. Bunlara sistemi yetmeyen adam CS:GO'yu oynayamaz zaten ki ben GT 710 ile 50 FPS anca oynuyordum.
1678985576815.png

Oyunların değer görmesi konsol ve bilgisayarın popülerleşmesiyle alakalı, Türkiye'de çok geç popülerleşen şeyler. PS1 ve PS2 ülkemizde neredeyse olmayan cihazlardı, çip muhabbeti olmasa belki hiç olmayacaklardı. PC tarafı zaten daha sıkıntılı lüks sayılan bir gereçti PC. 98 yılından beri evimizde bilgisayar var. 2008 yılına kadar 10 katlı apartmanımızda 2 bilgisayar vardı biri bizim evdeki Pentium 2 çekirdeki bir PC diğeri binadaki güvenlik sistemi için olan bilgisayardı. Genelde insanlar oyun için internet kafelere giderdi ve orada oynan oyunlarda ya CS ya Half-Life'ya da Serious Sam gibi co-op oyunlardı. Hiç oturup hikayeli oyun bitirmeye çalışanı görmezdim sadece kafeyi işleten adam oynardı. Bunları neden anlattın derseniz birçok insan konsol ve PC ile 2010 ve sonrasında tanıştı Türkiye'de(eve alınan cihazlar olarak). Peki 2010 ve sonrası ne derseniz artık bu hikayeli ve belli bir çizgide ilerleyen oyunların sona erip, daha az efor gerektiren boş açık dünya oyunlarının popülerleşmeye başladığı zamanlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı