Dark web nedir?

BGSGP

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Çok küçükken "gece saat 3'te Dark web suyu içtim evinizde denemeyin muhahaha" gibi aşırı saçma videolar izlediğimden sanki "Dark web"e girdiğimde 27 tane seri katilin peşime takılacağını zannederdim, bu yüzden de hiç araştırmazdım. Şimdi ise merak ettim, bu Dark web neydi?

Çok küçükken "gece saat 3'te Dark web suyu içtim evinizde denemeyin muhahaha" gibi aşırı saçma videolar izlediğimden sanki "Dark web"e girdiğimde 27 tane seri katilin peşime takılacağını zannederdim, bu yüzden de hiç araştırmazdım. Şimdi ise merak ettim, bu Dark web neydi?

İnternetin illegal işlerin döndüğü yer.

Yasa dışı illegal işlerin tamamının döndüğü normal tarayıcı üzerinden giremediğin şifrelemeler olan bir karanlık internet alemidir.

Dark web aslında bir site vs. değildir, sonu .onion ile biten bağlantıların oluşturduğu ve genellikle illegal içerik paylaşılan bir oluşumdur. Bahsettiğim bağlantılara günlük hayatta kullandığımız tarayıcılarla giremezsiniz. Bu arada Dark web ortamında kiralık katil olduğunu, hacker olduğunu vs. söyleyen biri %90 yalancıdır ve sizi dolandırmaya çalışıyordur.

Gezdiğini düşündüğün internetin %10 bile olmadığını anlamana sebep olan bir yer. Aklı başında, kendini geliştirmiş ve yetenekli biri değilsen, bir akşam hava almaya bile çıkmamanı öneririm veya ruhsal problemleri olan biri değilsen gezmeni önermem - ki muhtemelen değilsin.

Yasadışı, yasal veya toplumsal normların çok dışında şeyler vardır, bunlar toplumun çoğunluğu için iyi değildir. Çünkü toplumun çoğunluğu, kreş zekasından öteye gidemeklerini fark etmemeleri için yetiştirilir sistem tarafından. Sistem dışında, denetimin olmadığı bir uçurumdur diyebilirim.

Köpek balıkları, orkalar, dev mürekkep balıklarıyla yüzmek istiyorsan tabi ayrı mesele, ayrıca oralarda gezerken kimse "Dark Web'e hoşgeldin" demez, birden bire olabilir her şey, her an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı