Çözüldü DaVinci Resolve 17 render hızım düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
8 GB RAM
Ekran kartı
NVİDİA GeForce 840M
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-4712MQ CPU @ 2.30GHz 2.30 GH
Merhaba. Geçen haftalarda DaVinci Resolve'da düzenleme yaptığım kısa bir videonun renderı maksimum beş altı dakikada sonlanırken, son günlerde bu sayı bir küsur saatlere çıktı. Ekran kartımın sürücüsü de güncel.

Çözüm
Hocam işlemciniz 90 derecelere gelmiş, kendini yakmamak için hızını azaltmış. Termal bakım yaparsanız sorununuz büyük ölçüde veya tamamen çözülecektir.
Paylaştığınız linkten ürünü satın aldım. Az önce uyguladım ve render hızım hâlâ normalinin üzerinde. Macunun zamanla performansının kendine gelmesi gibi bir durumu var mı?

Hocam 1-2 derecelik fark olabilir, o fark sizi hiç etkilemez. Klişe olacak ancak formatla çözüleceğini sanıyorum. 5 dakikadan 1 saate çıkması demek 20 kat performans farkı demek. Ya çok absürt seviyede bir donanım kısıtlaması vardır ya yazılımsal bir kısıtlama (şişme vesaire) vardır.

Bu arada macunu uyguladıktan sonra sıcaklıkta düşüş tespit ettiniz mi?

Hocam 1-2 derecelik fark olabilir, o fark sizi hiç etkilemez. Klişe olacak ancak formatla çözüleceğini sanıyorum. 5 dakikadan 1 saate çıkması demek 20 kat performans farkı demek. Ya çok absürt seviyede bir donanım kısıtlaması vardır ya yazılımsal bir kısıtlama (şişme vesaire) vardır.

Aslında sorun meydana gelince Windows 11'den, Windows 10'a geri dönüş yaptım. Ancak fayda vermedi.
Başka bir projeye girdiğimde render hızımın normale döndüğünü fark ettim. Allâh'a şükür, işime devam edebiliyorum. Yardımı dokunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allâh râzı olsun.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    60,6 KB · Görüntüleme: 42
  • 1.PNG
    1.PNG
    65 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Aslında sorun meydana gelince Windows 11'den, Windows 10'a geri dönüş yaptım. Ancak fayda vermedi.
Başka bir projeye girdiğimde render hızımın normale döndüğünü fark ettim. Allâh'a şükür, işime devam edebiliyorum. Yardımı dokunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allâh râzı olsun.
Hayırlı olsun, bilgisayarınızda artık 10 derece daha serin çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı