Çözüldü Davinci Resolve TDR Failure "nvlddmkm.sys" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
Detroit
Merhabalar,
Oyun oynarken veya normal video montaj yaparken bu mavi ekranla karşılaşmıyorum ama Davinci Resolve'da biraz ağır olan projeyi açmak istediğimde bu mavi ekran hatası çıkıyor. Hata sanırım grafik kartı ile ilgili. Çaresi nedir?

Sistemim:
i5-8250U CPU, MX150 GPU, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD

Teşekkür ederim.

Çözüm
Şöyle buyurun:

Projeden vazgeçip Movavi video Editor'da yapmaya karar vermiştim. Sonuçlar Resolve kadar tatmin edici değil ama yine de güzeldi. Şimdi tekrar aynı Resolve projesini açtım ve yine mavi ekran yedi. Ve birkaç gün önce NVIDIA ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırıp tekrar kurduğumu hatırlatmak istiyorum, sorun hala düzelmemiş.

Evet. Sorun tam da tahmin ettiğimiz gibi @KojiroHyuga04 hocam. DDU ile tekrar kaldırın ve 466.47 sürümünü kurun.
Dump dosyanızı paylaşın.

Büyük ihtimalle NVIDIA sürücüsü ile alakalı. Ancak ilk önce dump dosyalarını paylaşın lütfen.
Hocam onunla alakalı görünüyor dediğin gibi. Bu uygulamalarda sanırım Game Ready sürücüsü çalışmıyor, Studio Driver lazım.

Ama neyse, dediğiniz gibi dosyaları alalım sonrasına karar verirsiniz.

Dump dosyanızı paylaşın.
Şöyle buyrun:

Projeden vazgeçip Movavi Video Editor'da yapmaya karar vermiştim. Sonuçlar Resolve kadar tatmin edici değil ama yine de güzeldi. Şimdi tekrar aynı Resolve projesini açtım ve yine mavi ekran yedi. Ve birkaç gün önce Nvidia ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırıp tekrar kurduğumu hatırlatmak istiyorum, sorun hala düzelmemiş.

Şöyle buyurun:

Projeden vazgeçip Movavi video Editor'da yapmaya karar vermiştim. Sonuçlar Resolve kadar tatmin edici değil ama yine de güzeldi. Şimdi tekrar aynı Resolve projesini açtım ve yine mavi ekran yedi. Ve birkaç gün önce NVIDIA ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırıp tekrar kurduğumu hatırlatmak istiyorum, sorun hala düzelmemiş.

Evet. Sorun tam da tahmin ettiğimiz gibi @KojiroHyuga04 hocam. DDU ile tekrar kaldırın ve 466.47 sürümünü kurun.

Çözüm
Başka sürüm sürücülerde mavi ekran gibi sorunlar olabiliyor. Şimdilik en sorunsuz sürüm 466.47 sürümü. O yüzden onu önerdim.
1624280823648.png

O zaman bu görselde ortadaki (ikinci) sürücüyü indirip kuruyorum (ilk önce DDU tabi ki). Gün içerisinde bunu deneyeyim, sonuca ulaştığımda sizi tekrar bilgilendireceğim. Çok teşekkür ederim 😊

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00