Davulcuya para veriyor musunuz?

Kapıyı açmıyoruz ki. Vurup vurup gidiyor. Küçükken bir kere açmıştım, bön bön bakıp "Davulcuuüaağ" demişti eleman. Ne istediğini anlayamayıp kapıyı kapatmıştım :D
Dışarıda çalsa neyse de para istemeye gelirken apartmanın içinde de çalıyor. Yankı yüzünden çıkan sesi tahmin edersiniz sanırım.

Davulculuk eski Ramazanlara dayanan adet amaclı yapılıyordu. Zamanla bunu Ramazan sonu parayla yapmaya başladılar ve günümüzde Ramazan sonunu beklemeden kafası estiği gibi zile basıp para dilenciliğine çevirdiler maalesef.

Haraç keser gibi kapıya dayanıp para istiyorlar. Sene 2022 ve akıllı telefonumdan alarm kurup istediğim saatte uyanabiliyorum. Artık bu para verme olayı gönüllülük esasına dayalı değil de zorunluymuş gibi davranıyorlar.

Ben ne yaptigina degil, niyetine bakarim. Bir kisi benim icin en ufak bir sey yapmaya cabalayip para istiyorsa, hak ettigi kadar veririm.

Davulcu isini yapiyor, ben kendi inancima gore onun yaptigi ise "bos is" diyemem.

Hayır.
Bir sıralar kapı zilini çalar, kapıyı yumruklarlardı. Her seferinde vermeyeceğimi bile bile yapıyorlardı. En sonunda dayanamadım çıktım bayağı bir azarladım.
Hayır insan 2-3 saniyeliğine basar alamayacağını anlayınca gider. Kapıyı niye yumrukluyorsun be adam? Bazıları var 30-35 saniye basıyorlar. O zilin faturası sana değil bana giriyor. Ben her ay 85 TL zil faturası ödüyorum.

Zile bastıklarında almış kadar oluyorlar zaten.
Zil fazla elektrik yakmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı