Steam DayZ %55 İndirim Fırsatı - Sadece 22.49 $

En son ne zaman araba sürdünüz? O sorunlar düzeltileli çok oldu.
Server aniden laga girince takla atma veya ani yavaşlama sorunları yaşamıştım hatta kaza bile yaptığım olmuştu. Gerçi resmi sunucuda oynanıyorsa wipe olmadıkça araba bulmak stokçular yüzünden imkansıza yakın. Mod ile evet oyun daha iyi ama ben mod sevmiyorum modsuz oynadım sürekli ve artık kabak tadı verdi.

Server aniden laga girince takla atma veya ani yavaşlama sorunları yaşamıştım hatta kaza bile yaptığım olmuştu. Gerçi resmi sunucuda oynanıyorsa wipe olmadıkça araba bulmak stokçular yüzünden imkansıza yakın.
O biraz yetenekle alakalı bir şey, adamlar iyi.
Zaten genelde karşınıza oyunda 8000 saati olan adamlar geldiği için çok da garipsememek lazım yani yaş kitlesi 30 falan bazenleri.

Bizim base’i 5 kişilik bir klan kamyonla basmışlardı ve base’imizin içinde 5 saat boyunca pustular. Resmi sunucularda oynamanın bir anlamı yok zaten, en iyisi KarmaKrew gibi sunucularda oynamak. Ama bunu 8000 saati olan adamlar sorunu yüzünden söylemiyorum, genel deneyim olarak söylüyorum.

Scum denemiş biri olarak önermiyorum. Oyundaki bug sayısı DayZ’nin 100 katı falan. DayZ’den daha detaylı metabolizma sistemi falan var ama oyunun mekanikleri çok kötü. DayZ gibi hissi yok, normal FPS oyunu gibi.
Ben ikisini oynamış biri olarak söylüyorum, dayz kalas bir oyun.

Dosya Ekleri

• IMG_20251220_121301.jpg
    IMG_20251220_121301.jpg
    328,4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20251220_121249.jpg
    IMG_20251220_121249.jpg
    279,9 KB · Görüntüleme: 16
Ben ikisini oynamış biri olarak söylüyorum, dayz kalas bir oyun.
Scum daha kalas bir oyun. En başta silah sıkış mekanikleri, sonrasında cansız zombiler… Modlu sunucuların hali de rezalet zaten. Adamakıllı Vanilla+ sunucu bulamıyorsunuz. Her istediğiniz de yok.

Scum daha kalas bir oyun. En başta silah sıkış mekanikleri, sonrasında cansız zombiler… Modlu sunucuların hali de rezalet zaten. Adamakıllı Vanilla+ sunucu bulamıyorsunuz. Her istediğiniz de yok.
Oyunu oynadığına emin misin ?

İki oyunun oyuncu sayısını kıyaslayabiliriz, Dayz anlık olarak şuan sabah saatlerinde 27 bin kişi tarafından oynanıyor, son 24 saatte en yüksek oyuncu sayısı 50 bin.

Scum ise anlık olarak 10 bin kişi oynuyor, son 24 saatte en fazla 13 bin kişi oynamış.
1766222367116.png

1766222376463.png

Kaynak: Steam Charts - Tracking What's Played

Meraklısına detaylı istatistik raporu DAYZ:
1766222593767.png

Meraklısına detaylı istatistik raporu SCUM:
1766222637758.png

İki oyunun oyuncu sayısını kıyaslayabiliriz, Dayz anlık olarak şuan sabah saatlerinde 27 bin kişi tarafından oynanıyor, son 24 saatte en yüksek oyuncu sayısı 50 bin.

Scum ise anlık olarak 10 bin kişi oynuyor, son 24 saatte en fazla 13 bin kişi oynamış.
Eki Görüntüle 2625095
Eki Görüntüle 2625097
Oyuncu sayısının yüksek olması Dayz'ın kalas oynanışını değiştirmiyor, ve oyunun çıktığı yıldan beri aman aman büyük bir değişim yok 2016 yılında oynadığım oyun ne ise şimdi de aynı tek farkı artık çitten atladığında seni 5 defa geri atmıyor, scum ise hem grafik hem oynanış olarak daha yeni, en son oynadığım da bi bug ile karşılaşmadım.

Oyuncu sayısının yüksek olması DayZ'ın kalas oynanışını değiştirmiyor, ve oyunun çıktığı yıldan beri aman aman büyük bir değişim yok 2016 yılında oynadığım oyun ne ise şimdi de aynı tek farkı artık çitten atladığında seni 5 defa geri atmıyor, SCUM ise hem grafik hem oynanış olarak daha yeni, en son oynadığım da bir bug ile karşılaşmadım.

Adamlar ayda bir iki ayda bir büyük güncelleme atıyor bir de hype olmasına az kalmıştır oyunun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı