DC ile geçmek

babylade

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Bugün bir dersten DC ile sorumlu geçtiğimi öğrendim, büte girip girmemek konusunda kararsızım.
Sorumlu geçince ortalamamızın 2.0 olması gerekiyormuş o kadarını biliyorum. Bu dönem ortalaması mı? Sınıf ortalaması mı? Yoksa toplam okul ortalaması mı?
Eğer okul ortalamasıysa ben 4 sene içerisinde herhangi bir yılda mesela 3. sınıfta bu dersi tekrar almak istersem alabilir miyim? Eğer dersler zorlaşacaksa 4 senenin ortalamasını 2.0 getirmem biraz tereddüde giriyor da.
Tavsiyeniz nedir?

DC'nin geçer not olabilmesi için dönem ortalamanın 2.0'dan yüksek olması gerekmekte çoğu üniversitede. DC geldiği takdirde dönem ortalaman 2.0'ın altında kalsa dahi kilit dersi açabilirsin. Genel olarak böyle, üniversitelere göre değişiklik gösterebiliyor bazen geçme notları gibi. Üst dönemlerinden birine sorman en iyi seçenek. İlk senenden bu kadar takılma, inişleri çıkışları olur.

Sene sonu denmiş o denmiş bu denmiş.
Arkadaşlar okulların yönetmelikleri vardır. Üniversitelerin hepsinin ayrıdır. Aynı metni kopyalayıp yapıştırmış olsalar bile o okula hastır.
Aç yönetmeliğe bak diyorum bu yüzden.

Bizim okulda 2. sınıf sonunda 1.80 altı ortalaman varsa üstten ders alamayıp FF, DD ve DC olan dersleri alıyorsun.
Mezuniyet şartı da 2.0 ortalama. DC, DD olsun ya da olmasın.

Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Bugün bir dersten DC ile sorumlu geçtiğimi öğrendim, büte girip girmemek konusunda kararsızım.
Sorumlu geçince ortalamamızın 2.0 olması gerekiyormuş o kadarını biliyorum. Bu dönem ortalaması mı? Sınıf ortalaması mı? Yoksa toplam okul ortalaması mı?
Eğer okul ortalamasıysa ben 4 sene içerisinde herhangi bir yılda mesela 3. sınıfta bu dersi tekrar almak istersem alabilir miyim? Eğer dersler zorlaşacaksa 4 senenin ortalamasını 2.0 getirmem biraz tereddüde giriyor da.
Tavsiyeniz nedir?

Mezuniyet aşamasında gano denilen genel not ortalaman 2.0 üzeri olursa o dersin cc harf notuna döner. Ve geçmiş olursun o dersten. Ve şu an da gano notun 2.0'ın üzerinde ise o dersi seneye almana gerek yok. Benim de 2 tane DC notum var ama bizde 2.50 üzeri olması gerekiyordu gano notu. Benim de gano notum 3.25 olduğu için o derslerden koşullu geçmiş oldum. Aslında senin dediğin sorumlu olmuyor koşullu oluyor. Koşulu ise gano notun 2.0 olması gerekiyor. Büte girebilirsin tabii ki ama yükselteceğine inanıyorsan gir. Çünkü büte girersen bütten aldığın not geçerli oluyor. Eğer daha düşük alırsan o dersi bir daha kesin almak zorunda kalırsın. Tabi bu söylediklerim üniversiteden üniversiteye değişebiliyor.

Büte girip girmemek konusunda kararsızım.
Büte gidip daha iyi bir şey alabileceğine inanıyorsan gir. Pek iyi olmayan bir öğrencilik geçirirsen o dersi tekrar alman gerekebilir.
Eğer okul ortalamasıysa ben 4 sene içerisinde herhangi bir yılda mesela 3. sınıfta bu dersi tekrar almak istersem alabilir miyim?
Çoğu okulda dönem sorunu oluyor. Bizim okul için olanı söyleyeceğim ama bu geneldir herhalde. AA olmayan her dersini o dersi alan bir sınıf ile tekrar alabilirsin. Daha düşük alman önemsiz. Son notun ne ise o geçerli.

Büte gidip daha iyi bir şey alabileceğine inanıyorsan gir. Pek iyi olmayan bir öğrencilik geçirirsen o dersi tekrar alman gerekebilir.

Çoğu okulda dönem sorunu oluyor. Bizim okul için olanı söyleyeceğim ama bu geneldir herhalde. AA olmayan her dersini o dersi alan bir sınıf ile tekrar alabilirsin. Daha düşük alman önemsiz. Son notun ne ise o geçerli.
Vizem düşük ve şu an ortalamam 2.0'ın azıcık üstü gelecek gibi duruyor.

Şu an ortalamam 2.0'ın azcık üstü gelecek gibi duruyor.
Bu büte girmen için yeterli bence. Hatta başka derslerden girmeyi bile düşünmeni tavsiye ederim. 1. sınıfa durum buysa ileriyi düşünmek bile istemiyorum.
Vizen düşükse bütten biraz yüksek alsan da çok işe yaramayacak gibi. Seneye tekrar almanı tavsiye ederim.

Bu büte girmen için yeterli bence. Hatta başka derslerden girmeyi bile düşünmeni tavsiye ederim. 1. sınıfa durum buysa ileriyi düşünmek bile istemiyorum.
Vizen düşükse bütten biraz yüksek alsan da çok işe yaramayacak gibi. Seneye tekrar almanı tavsiye ederim.

Bütten ne aldıysa o olur hocam. Çalışırsa ve geçme notunun üzerinde bir puan alırsa diğer notlara bakılmaksızın o dersten direk olarak geçer.

Bütten ne aldıysa o olur hocam. Çalışırsa ve geçme notunun üzerinde bir puan alırsa diğer notlara bakılmaksızın o dersten direk olarak geçer.
Daha önce de dediğim gibi okuldan okula değişen şeyler bunlar.

Bizim okulda büt final yerine geçiyor ve vize ile ağırlığına göre ortalaması alınıp ona göre harf notu veriliyor.

Sizin dediğinizden benim anladığım bütten 50 alanla bütten 100 alan aynı. Veya vizesi 10 ve 50 olan iki kişi düşünelim. Bunların ikisi de bütten 50 alırsa aynı sayılıyor.
Bizim okulda bu iki durum da olmuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı