DDoS atan aygıtlara karşılık olarak DDoS atarsak ne olur?

Bu DDOS saldırılarını kesin olarak engellemenin bir çözümü keşfedilememiş mi cidden? Cloudflare'de bir işe yaramıyor sanırsam biz siteye giremedikten sonra aktif olsa ne olur olmasa ne olur.
 
Şimdi şöyle düşün:
10-20 kişi seni dövmeye geliyor ve bayıltıyor. Sen de intikam almak için 20 -30 kişiyi tek tek arayıp buluyorsun.
Aslında tam böyle değil.

10-20 kişi seni dövmeye geliyor ve bayıltıyor, ama sen onların bindiği taksiye vurduğun için taksicinin kaporta masraflarını ödüyorsun gibi bir şey. :)
 
Şükür.
Screenshot_20210103-004940_Brave.jpg
 
Bu DDoS saldırılarını kesin olarak engellemenin bir çözümü keşfedilememiş mi cidden? Cloudflare'de bir işe yaramıyor sanırsam biz siteye giremedikten sonra aktif olsa ne olur olmasa ne olur?

Zaten saldırı olduğu için sunucu yanıt veremiyor. Sen giremiyorsun sonuc olarak.
Kesinlikle ise yarıyor.
Hafiften kasmaya başladı, hayırlısı.
 
Bu DDOS saldırılarını kesin olarak engellemenin bir çözümü keşfedilememiş mi cidden? Cloudflare'de bir işe yaramıyor sanırsam biz siteye giremedikten sonra aktif olsa ne olur olmasa ne olur.
Cloudflare'in "DDOS alanında" asıl amacı kalkan oluşturmaktır. Yani technopat.net sunucusunun IP adresini gizlemesidir.

Sen Technopat adresine DDOS attığında aslında Cloudflare adresine DDOS atmış oluyorsun. Technopat sunucusu ise kalkan altında etkilenmemiş oluyor, ha bazı bypass yöntemleri var ancak DDOS gücü çok fazla olmadığında pek etkili olamıyor. Bazı durumlarda bu kalkanda sızmalar (leak) olduğunda technopat.net adresinin IP adresi bulunabilir. Bu durumda Cloudflare bir işe yaramamış oluyor.

indir (1).png


Resimde görünen;
Visitor : Kullanıcılar, siteye bağlanmak istediğinde ilk önce Technopat üzerinde bulunan Cloudflare Sunucusundan (kalkanından), kontrolden geçiyor. Zararlı paket yada zombie (botnet saldırılarındaki kurban) olup olmadığını kontrol ediyor. Olanları filtreliyor ve zararsız, has kullanıcıların asıl Technopat sunucusuna bağlanmasına izin veriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı