DDoS Nedir ve Niye Atılır?

Yer
KaPTaN LeVi
Bir oyun oynuyordum 10 senedir oynuyorum. Zaman zaman ara verdiğim oldu 5 sene falan son 1 senedir tekrar devam ettim. Zaten 2000 kişi falan var oyunda. Oyunun sunucularına sürekli DDoS saldırısı yapıyorlarmış. Açıklamalarda yazdılar. Sürekli sunucular kapanıyor veya azalmaya başlıyor. Biraz baktım internetten ama pek anlamadım. Zaten oyun eski bir oyun olduğu için rekabet de yenik düşmeye başlamış. Rahat bırakın da bir oyunumuzu oynayalım.:dikkatli:

Tam olarak nedir bu DDoS? Zararları nedir? Detay verecek var mı?

Açılımı Distributed Denial of Service (Dağıtılmış Hizmet Engelleme gibi bir şey oluyordu sanırım). Tek işi sisteme olan erişimi engellemek. Parazit yapmak diyelim. Yapma nedenleri ise lamerlik. Lamer bebeler DDoS yaparak "OwW ow KnK baK siTeyİ doWn etTim" dedirtir. Hack havası veren en basit şey sanırım. Şeytan icadı. Cloudflare gibi şeyler önüne geçiyor.

Oynadığın oyunun sunucuları olduğunu düşün, aynı anda 1000 kişiyi buluşturup aynı anda oynatacak kapasitede bir sunucu olsun. 1000 client(istemci) e kadar kaldırabiliyor fakat 1001 olduğu zaman sunucu bütün istemcilere aynı hızda yanıt gönderemiyor ve yavaşlıyor. DDOS saldırısı ise bir veya daha fazla istemciden aynı anda çok büyük sayılarda veri paketi yollayarak sunucunun şişmesine yol açıyor ve bu sefer bağlı olan diğer istemcilere zamanında cevap veremiyor bu da delay(gecikme) yapıyor hatta sunucunun artık bir süre hiç bir client e cevap veremeyecek kadar şişmesine yol açıyor ve sunucu iptal. Daha açık anlatayım, bir şirketin resepsiyon bölümünde çalışıyorsun, sürekli dışarıdan gelen insanlar sana gitmesi gereken bölümün ismini söyleyip nasıl gideceğini soruyorlar sen de cevaplıyıp yönlendiriyorsun. 10 saniyelik bi sürede 3 kişiye yardımcı olacak bi kapasite var diyelim. Bu 10 saniye içerisinde 3 değil 30 kişi aynı anda geldiğini, hatta insanlar 10 ar 10 ar gelmeye devam ettiğini düşün ve hepsi bir ağızdan seninle konuşmaya çalışıyor. Bu durumda tabi ki hiç kimseye yardımcı olamıyorsun ve orada bi tıkanıklık oluşuyor. Kısaca böyle

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurumlardaki işleyişi sekteye uğratmak veya zevk için yapılan saldırılardır. :)

Sunuculardaki LAG sebeplerinden biri de bu tür saldırılar yani.:dikkatli:

Evet fakat sadece saldırılar değil. şöyle ki sen bir sunucuya veri göndericeksin o sunucu da sana geri veri göndericek ki online olarak oynayabileceksin, sunucunun yakınlığı/uzaklığı kullandığın veri ağının yoğunluğu gönderdiğin ve aldığın verinin hızını etkileyecektir, geciktiği her süre lag olarak dönecektir.

OVH üzerinden sunucu alınıp keyfe bakılabilir.
O zaman o 10$ lik spoof makinalar ile düşürebiliyorlar mı görürsünüz. :)

Arkadaşlar, DDOS büyük bir suç yapmanızı önermem ama şunu söyleyeyim eğer acemiyseniz yapmayın yoksa evinize baskın gelebilir her uygulamadan IP'nizi bulabiliyorlar ayrıca bu işi bazıları profesyonel olarak yaptığı için konumları tespit edilemiyor genellikle büyük sunuculara yapılan bir şey o yüzden biraz sıkıntılı oluyor ayrıca her sunucuya DDOS atamıyorsunuz çünkü koruması oluyor yani. Denemeyin bile ayrıca yakalanırsanız. 1-5 yıl hapis veya yüklü miktarda para cezası alırsınız. Bence hiç gerek yok hem karşıdakine hem size. İyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı