DDR3L Soket Üzerine DDR3 RAM Takma

suaFMee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
4GB DDR3L RAM'e sahip dizüstü bilgisayarıma RAM eklemek istiyorum.
Araştırmalarıma göre DDR3L ve DDR3 aynı soket olmasına rağmen farklı voltaj kullanıyormuş.(DDR3 1.5V ve DDR3L 1.3V)
Bilgisayarıma bir adet daha 4GB DDR3 RAM eklersem şuan bilgisayarımda olan 4GB DDR3L RAM ile sorunsuz bir şekilde çalışır mı? Donanıma bir zarar verir mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

Önemli değil.
İkinciel de alabilirsin.
Daha iki gün önce DDR3L Samsung 4GB bellek aldım, 50TL, sıkıntı yok.
Daha da iyisi ki benim alma sebebimdir, mevcut 4GB belleğin birebir aynısı, dolayısıyla uyumsuzluk riski de kalmamış oluyor.
Parça numarası ve bellek markası sana yardımcı olur.

ddr3l olan asus laptop a dikkat etmeyerek 4 gb ddr3 aldım. taktım çalıştı. Ancak laptobu kullanırken gün içinde ekran donması yaşandı. 3-4 gün sorunsuz da çalıştı, aynı gün içinde 5 defa ekranın dondugu da oldu. Kısacası ne zaman hata verecegini anlayamıyorsunuz. şimdi tekrar ddr3l aldım. haftalardır hiçbir sorun yaşamadım. Kesinlikle ddr3l yerine ddr3 takmayın.

Aynı sorunu bende yaşadım; CPU-Z proğramına güvenerek RAM aldım, montaj esnasında eski RAM'ın farklı olduğunu gördüm,
CPU-Z ye göre ; Crucial 4GB DDR3L 1600 SODIMM 1,35 V CL 11 yazıyordu, ben buna güvenerek aynı marka model ürünü sipariş verdim,
Montaj esnasında eski RAM ı çıkardım yerinde baktım altında ; Crucial 4GB DDR3 1600 SODIMM 1,35 V 204 yazıyordu, yani L ve en sondaki CL11 yoktu.

Şimdi her 2 'side takılı, ama bilgisayarıma bir katkısı var mı yokmu hala anlayamadım?
Tavsiyeleriniz nedir? RAM'ı geri iade edip içindeki orjinal yazanla değiştireyim mi yoksa?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı