DDR4 anakarttan DDR5'e geçiş yapmak için neler yapılmalı?

BerkerS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600 | Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II | Ekran Kartı: Asus DUAL RX6700XT | RAM: 32GB | PSU: High Power 600W 80+ GOLD | Klavye: BlitzWolf® BW-KB2
Merhaba,

Sürprizbozan kısmında bulunan bileşenlere sahibim ve Wi-Fi destekli DDR5 anakarta geçmek istiyorum. Bu değişimde hangi parçaları tamamen değiştirmem gerekecek? Yardımlarınızı bekliyorum.

işlemci: Ryzen 5 5600 anakart: ASUS Prime B450M K II ekran kartı: ASUS Dual RX 6700XT RAM: 32 GB DDR4 PSU: High Power 600W 80+ Gold.

Ek olarak da DDR5 için AMD tabanlı Wi-Fi destekli anakart önerilerinizi bekliyorum.

AMD tarafında sadece Ryzen 7000 işlemciler DDR5 desteği sunuyor. Intel'de ise 12. ve 13. nesil.

DDR5 AMD sistem için yeni CPU, RAM ve anakart kombosu yapmanız lazım. Bütçeniz ne kadar hepsi için?
Hayır, bende R7 6800H işlemci var ve RAM'lerim DDR5 4800.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD tarafında sadece Ryzen 7000 işlemciler DDR5 desteği sunuyor. Intel'de ise 12. ve 13. nesil.

DDR5 AMD sistem için yeni CPU, RAM ve anakart kombosu yapmanız lazım. Bütçeniz ne kadar hepsi için?
10.000₺ gibi bir bütçe yeterli olacak mıdır sizce? parça önerileriniz ne olur hocam ona göre bütçe arttırabilirim.

İşlemci anakart ve ram değişmesi lazım. Yeni bilgisayar toplayın daha mantıklı.
Geçişten sonra eski parçaları 2. el satarak gideri biraz azaltabilirim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı