DDR4 Sistem Toplama

Burada Asus önermemizin temel sebebi O.C Socket. Bu Asus'a özel bir teknoloji. ;) Ayrıca MSI ve Asus'dan teknoloji bakımından (bence) anakartlarda geride. Ekran kartları süper. Hatta bir numara diyebiliriz. Ama iş anakarta gelince...

Asus liderliği kaptırdı. Testlerde hem Zotac, hem de MSI'dan 4-5 derece daha sıcak. Aradaki 100 TL de cabası. Giga ve MSI hem daha ucuz, hem de daha iyi.

Merhabalar 970 tabiki güzel kartlar ama CUDA değerleri 980den de düşük 780 ti 2880 iken 980 zaten 2048 fakat 970de 1664 e kadar düşüyor ne kadar Cuda değerlerimizi core başına Haswell de yükselttikde deseler 970in 780ti kadar performans veremeyeceğini düşünüyorum. Fakat izlediğim ve okuduğum bilgilere göre GTX 980 şu anlık 780ti dan daha mantıklı olacak ama 970i şu anlık hiç düşünmüyorum yine de çok teşekkürler düşünceleriniz için.

Bu bağlamda şimdi karar verdiğim kesin olarak
Evga GTX980 SuperClock GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
Anakartta hala kararsızım
Sıvı soğutma ve kasa hakkında ise arkadaşlarımızın şimdi yazdığı kasaları inceleyeceğim.
GIGABYTE GTX 970 G1 Gaming, 4GB, GDDR5, 256 bit 13, Fiyat: 1.256 TL
GTX980 özel soğutuculu modelleri beklemek istemiyorsanız eğer, şu anda stokta gtx970 varken, hele hele Giga stokta iken sakın kaçırma derim. 980 ve 970 arasında testlere göre çok az bir fark var.

Hiçbir zaman anakartta Gigabyte şans veren bir kullanıcı görmedim. Bence buda bi hata çünkü Gigabyte'de kaliteli ve sağlam bir marka ki kaç yıldır pc topluyorum her zaman anakartta gigabyte tercih ettim ve yine önceliğim gigabyteye olacak. Buyrun X99 WIFI li anakartı: GIGABYTE X99-UD5-WIFI Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart - Vatan Bilgisayar oldukçada ucuz.

@ProduceRWT İlk mesajımı sanırım göremediniz bu rehberi baştan sona bir kaç kez zaten izlediğimi o mesajımda belirttim. Bunun dışında bir çok DDR4 sistem videoları da izledim bunları da ilk mesajımda belirttim yine de teşekkürler bilmeyen diğer arkadaşlara yardımcı olabilir.

Merhabalar öneriniz için öncelikle teşekkürler @Jason Hudson fakat 690 III Vatan'da satılmıyor, hep 690 II görüyorum sitelerde. Siz nereden aldınız?
Kasa olarak Cooler Master CM 690 III öneriririm. İki radyatörlü su soğutma takmada oldukça kaliteli aynı zamanda içerisindende bir tane tek radyatörlü su soğutma çıkıyor ki bende bunu i7-4790 soğutmada kullanıyorum.

Bir de eğer @Recep Baltaş ya da @Ali Güngör ustalardan biri ilk mesajıma istinaden bi akıl verebilirse bunlar hakkında gerçekten çok mutlu olcağım. Hem de burda her ikisine de mükemmel öğretici videolar hazırladıkları için ayrıca teşekkür etmek isterim.

GTX980 alacaksanız eğer, MSI alın. Evga'ya fazladan boşu boşuna 100 küsür TL para verme.
MSI GTX980 OC GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Mağazadan getirtebilirsin.
Cuda çekirdeğine göre ekran kartı seçilmez arkadaşım.
Bir önceki mimaride atıyorum 5 cuda çekirdeği ile yapılan bir iş, bir sonraki mimaride 3 cuda çekirdeği ile yapılır. Her zaman söylüyoruz. Önemli olan mimarisi.

Gigabyte iyi güzel de fan sayısı ve sesi çok fazla, kartı çok zorlamışlar. MSI hepsinden daha serin, hatta 4 derece daha serin. ASUS ile MSI modellerin her ikisi de çok sessiz çalışıyor. 1-2 FPS için fön makinesi ile oyun oynamak istemem ama kasanız çok sessiz ise alternatiflere bakabilirsiniz. Hiç bir zaman illa bunu alın demiyoruz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı