DDR4 sisteme geçilmeli mi?

Alchemist

Hectopat
Yer
Almanya
Merhaba. Şu anda kullanmakta olduğum bilgisayar nispeten eski sayılabilecek LGA1155 kullanmakta. Bir yenileme yapmak istiyorum. i5-3330 yerine i7-3770K mi alsam? Yoksa anakart, işlemci ve RAM'leri satıp üstüne bi 500 TL ekleyip 1500 TL'ye yeni nesil bir sistem mi almalıyım?

Bir de AM4 platformuna geçip yeni nesil işlemciyle hali hazırda bulunan RAM'lerimi kullanmaya devam edebilir miyim? Toplamda 18 GB DDR3 1600 MHz RAM olduğu için pekte değiştiresim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM4 soket DDR3 anakart yok diye biliyorum. 5 dakikadır Google'da arama da yaptım fakat bulamadım.

Intel i7 3770 daha kolay gibi görünüyor fakat yeni sistem toplamak daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Ne kadara alacağınıza bağlı. i3 8100 tabanlı sistem, Ryzen tabanlı sistem kurabilirsiniz. @MWarfare müsait ise yardımcı olabilir. Hatta Xeon sistem toplayacaktır size büyük ihtimal :kıkırda:
500-550 civarı. Zor bulunuyor ama bu fiyatlara bulursam alırım. Genelde 600 civarına satılıyor gerçi.
I3-8100 de o fiyata neredeyse. Ancak OC edilebilen bir işlemci ve buna uygun anakart tercihim.
Şu anki anakartım Asus P8B75-V

Son düzenleme:
500-550 civarı. Zor bulunuyor ama bu fiyatlara bulursam alırım. Genelde 600 civarına satılıyor gerçi.
I3-8100 de o fiyata neredeyse. Ancak OC edilebilen bir işlemci ve buna uygun anakart tercihim.
Şu anki anakartım Asus P8B75-V
Anakartınız OC desteklemiyor bulduğum bilgilere göre. OC edilebilen güncel sistem dizmek istiyorsanız pahalıya patlayabilir. Veya AMD tarafından 1.nesil Ryzen toplayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı