DDR4 ve DDR5 arasında fark var mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ekim ayında sistem toplayacağım. Geçtiğimiz yaz 5900X ile 3080 Ti ile sistem toplamıştım. Maddi yönden satmak zorunda kaldım. DDR5 için erken görüyorum nedense. Çünkü 7000 serisi tanıtıldığı zaman 7900X aldım, şu anlık 5600 MHz'lik kullanabilirim ama birkaç nesil sonrası işlemci için büyük ihtimal RAM MHz'lerinde güncelleme yapacaklar. İşlemci üzerinde bu sefer benim 5600 MHz aldığım RAM bir işe yaramayacak. Ben tekrardan DDR4 sistem dizmek istiyorum, yine 5800X 3D gibi yeni işlemciler geldi. 5900X 3D modeli gelecek mi?

Ekim ayına kadar çok şey değişir. Yılın 2. yarısı 13. nesil intel işlemciler gelecek. 4. çeyrekte rtx 4000 serisi ekran kartları gelecek. DDR5 ramler standart olmaya başlayacak. Bekleyip neler olup bittiğini görmek lazım. Ben de ekim ayında imzamdaki sistemi değiştiricem büyük ihtimal.

@strangewings hocam yenilenmiş 5000 serisi işlemciler alınır diye düşünüyorum yukarıda yazdıklarım olacak ileride tekrar RAM değişimi yapacağız yine DDR4 tabanlı sistem kurulmaz mı kur artış sağlarsa ben tekrar DDR4 tabanlı sistem kurmayı düşünüyorum şu an bile DDR5 RAM'ler pahalı.

@strangewings hocam yenilenmiş 5000 serisi işlemciler alınır diye düşünüyorum yukarıda yazdıklarım olacak ileride tekrar RAM değişimi yapacağız yine DDR4 tabanlı sistem kurulmaz mı kur artış sağlarsa ben tekrar DDR4 tabanlı sistem kurmayı düşünüyorum şu an bile DDR5 RAM'ler pahalı.

Alınır tabi. Niye alınmasın? Fakat bence şu an ddr4 ya da ddr5 toplamak için bence ikisi de kötü zaman. Tam bir geçiş dönemi karmaşası var.

Ben de DDR5 için erken olacağını düşündüğüm için ekim ayını bekliyorum zaten. Çünkü fiyatlar aşırı mantıksız. Bir ümit toparlanırsa toplarım modundayım. Ryzen tarafında ddr5 anakartları filan görmek istiyorum. Hem de yeni nesil oyunları, win 11'i filan da görmüş oluruz.

3080ti filan dediğiniz için biraz zorlama imkanı varsa diye bu şekilde konuşuyorum. Maddiyat kısıntısı varsa tabi ki ne alabiliyorsanız onu alın. Ben de işçi sınıfı bir insanım ama hayat bana şunu öğretti. Ucuz olanı tercih etmek ilerde daha pahalıya malolabiliyor. Fiyat politikaları, döviz kuru, belirsizlikler kafa karıştırıcı. Tavsiye vermek imkansız bu ortamda. Her yol kötüye çıkabilir.

@strangewings hocam şöyle bir durum var DDR4 sistem hala alınabilir RAM fiyatlarından ötürü Windows 11 zaten erken stabil değil maalesef DDR4 RAM'ler fiyat olarak daha uygun uzun bir süre bizi götürür yıl sonuna doğru kur uçuşa geçer diye düşünüyorum kısacası kur sabit değil 5900X veya 5950X bir işlemci alıp geçebilirim ekim ayında kredi çekeceğim için fazla kredi verilmiyor zaten vadeler düşürüldü ona göre hareket edeceğim o gün gelsin 7000 serisi tanıtılmış olur fiyatlar düşüş olmazsa DDR4 olursa DDR5 genellikle oyun performansında fazla hatta gözle görünür bir performans göremedim ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı