DDR5 gerekli mi?

Resmen sadece DDR5 anakarta DDR4 RAM takılamasın diye yapılmış gibi gözüküyor, cidden ayıp.

Hala bunu bende anlayabilmiş değilim. Çocukluğumdan beri yeni anakart yeni RAM ile alırım. Hep şu aptal RAM yuvaları yüzünden.

Fiziksel olarak evet.

Peki 12900k ile hangisini kullanmak daha mantıklı?

DDR4 destekli almanız gerekiyor. DDR5 ise olmazsa olmaz değildir. Elbette ileride daha da yüksek MHz değerleri görecekler. Fakat bütçeyi ekran kartına harcamak bana daha mantıklı geliyor.

Ekran kartı olarak 3080 Ti kullanacağım. Eğer DDR4 sistem alırsam fiyat olarak epey rahatlayabilirim.

Peki 12900k ile hangisini kullanmak daha mantıklı?

Ekran kartı olarak 3080 Ti kullanacağım. Eğer DDR4 sistem alırsam fiyat olarak epey rahatlayabilirim.

DDR 4 diyebilirim. DDR5 RAM'lerin bulması daha zor ve daha pahalı. Yani bir tanesi bozulursa size güzel bir fiş getirebilir.

Peki RAM olarak 4x8 mi almak mı daha mantıklı 2x16 mı? Görünüş açısından 4x8 almak istiyorum.

4x8 daha doğrudur diyebilirim. Bozulma ihtimali en aşağıya iniyor böylece.

Yüksek MHz DDR4 RAM de yeterli olur. Bütçeyi de daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Peki RAM olarak 4x8 mi almak mı daha mantıklı 2x16 mı? Görünüş açısından 4x8 almak istiyorum.
İşlemci ve anakartla alakalı aslında o biraz. Dual Channel destekliyorsa 2x16, 4x8'den daha iyi performans verir. Quad Channel destekliyorsa 4x8 daha iyi performans verir. Sanırım böyleydi yanlışım olabilir. Bilen biri elbet düzeltir. Ama körlemesine 4x8 daha iyidir demek doğru değil pek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı