Kalkan kullanmayı öğren, zorlanıyorsan armadillo çanta mutasyonunu seç. Ben buildlerimi genelde şu sekilde yapıyorum:
Silah güçlendirmelerinin çakışmamasına özen göster. Mesela silahın düşmanları yakıyorsa dondurmayla alakalı bir yetenek veya büyü tamamen kullanılamaz hale geliyor.
Silah güçlendirmelerini kombolayabilirsin. Mesela silahın yanıcı yağ bulaşmış hedeflere kritik hasar vuruyorsa veya fazladan hasar vuruyorsa yağ bulaştıran bir yetenek, silah, parşömen alman iyi olur.
2. boss civarlarında farklı bir demirci ocağı var hücre vererek karşına çıkan ya da mağazadaki silahların statını kalıcı arttırabiliyorsun. Sİlahların +,++,S şeklinde statları var ne kadar çok hücre yatırırsan o kadar statları yükseliyor bu da oyun boyu paranı daha etkili biçimde kullanmana yarıyor.
Biyomdaki tüm parşömenleri toplaman lazım oyunun sonuna geldiğinde toplam parsömen sayın 30'un üstünde olmalı. Ana silahın hangi renkse parşömenleri ona göre seçmelisin. Eğer ana silahın rengi dışında bir parşömen karşına çıkarsa hangisi daha çok can veriyorsa onu seçmelisin.
Oyuna başlamadan önce kıyafetlerin olduğu odanın ilerisinde kurukafalı bir oda var. Boss mücadelesi var orada.(oyunu 1 kez bitirince açılıyor olması gerek ) Orası hem çok zevkli hem de bosslara karşı nasıl oynayacağını öğreniyorsun.
En önemli şeylerden birisi gideceğin biyomu elindeki silaha göre seçmek. Mesela surlara gidiyorsan düşmanları ittiren silahlar çok iyi. Asma köy aynı şekilde. Yüksek tepe kulesinde tek hedefe yönelik silahlar daha güçlü mesela Kazıkçı, ince kılıç, suikastçi hançeri gibi.
3 e kadar olan zorlukları vahşette bitirmeni tavsiye ediyorum sonrası için kalkanlı taktik buildleri öneriyorum. Sana kalmış tabii.
Birkaç küçük bilgi:
Eğer ilk bossu hasar yemeden geçersen sana efsanevi eşya verir.
Zaman bekçisinde zorlanıyorsan spartalı sandaletine hiçbir cevap veremiyor. Kalkan kullanırsan o da çok counterlıyor.
Anne kene de kalkana karşı zayıf.
Kralın eli de kalkana karşı zayıf.
Çatlak tapınaklarda 2 tane kazmalı dev var onlardan birini yenip odaya girersen sana bir efsanevi eşya veriyor.
Aşağı atlarken dikkatli ol özellikle canın az ise. Diken ya da toplu düşmana denk gelebilirsin. Dikkatli oynamak bazen hayatını kurtarıyor.
Tüm düşmanları kesmek zorunda değilsin eğer canın azsa parşömen toplayıp kaçabilirsin.
Benim en sevdiğim silahlar:
VAHŞET:
İnce kılıç
Kazıkçı
Spartalı sandaleti (düşmanları ittirmen gereken biyomlarda)
Hattorinin katanası
Hayabusa zırh eldivenleri
TAKTİK:
Bumerang(Evcil hayvanlarla iyi oluyor)
Ağır arbalet
Patlayıcı arbalet
HAYATTA KALMA:
Çakmaktaşı
Beyzbol sopası(Sersemleten bir yetneğin varsa)
Söyleyebileceklerim bu kadar bundan sonrası senin ne kadar iyi oynadığına bağlı, iyi eğlenceler.