Death Stranding incelemesi

Merhabalar. Bugün Death Stranding'i inceleyeceğiz, detayları derleyeceğiz. İlk başta hikayeden başlayalım.

Hikaye

Death Stranding, kıyamet sonrası diyebileceğimiz bir dünyada, yakın bir gelecekte geçiyor. Ancak şöyle bir şey var. Ben oyunu bitirdim (yan görevler haricinde) ama oyunu bitireli aradan birkaç ay falan geçti ve hatırlamıyorum. O yüzden sadece görüşlerimi anlatacağım. Hikaye güzel. Karakterlerin hepsi ünlü. Filmlerde oynamış insanlar. Oyunun karakter kadrosu gerçekten büyük. Çünkü koskoca gelecek Amerika'da bir sürü yer ve kişi var. Dediğim gibi, hikayesini, geri kalanını kendiniz araştırın. Oynanışa gelelim.

Oynanış

Oynanış aslında kargo taşımaya odaklanmış. Ana görevler iyi dizayn edilmiş. Yan görevler genelde şu şekilde: Bir adamın istediği kargoyu düşmanların oradan kurtar, ona teslim et, görevi tamamla. Ya da bir kargoyu al, istenilen yere götür, görevi tamamla. Ya da istenilen yerden bir şeyler topla, adama teslim et, görevi tamamla. Görev dizaynları bunlar. Ama hikayeyi bitirdikten sonra bayağı tekrar etmeye başlıyor. O kötü oldu işte. Silah çeşitliliği bana biraz az geldi. Silahlar Taarruz Tüfeği, Pompalı, Tabanca ve Roketlerden ibaret. Ama burada benim en çok sevdiğim özellik ise, kargoyu silah olarak kullanma. Kargonuzu R2'ye basılı tutarak Kare tuşuna basarak düşmana vurabiliyoruz. R2 tuşuna basılı tutarken bırakıp kare tuşuna basarsanız kargoyu fırlatıyor. Ama bu, kargonuzun hasar almasına sebep oluyor. Teslimata çıkmadan önce ekipmanlarımızı ayarlamamız gerekiyor. Teslimata giderken gazlı bölgelerle karşılaşma ihtimalin mi var? Oksijen Maskesi al. Çok mu yük var? Kamyon al. Giderken sana soğuk hava mı basıyor. Git, en yakın üsse, oradan bir ısıtıcı al. Gideceğiniz yer çok mu uzak? Motosiklet alın, sonra da gazı kökleyin ama dikkatli olun. Motosikletle suya girerseniz kalıcı olarak bozulabiliyor ve bu araçlar da pille çalışıyor. Pli bittiğinde Jeneratörle şarjını doldurmanız lazım. Jeneratör için de PKY gerekli. PKY'ler teslimat sırasında bayağı işe yarıyor. Bu PKY'lerin seviyesi arttığında, farklı yerleşkeler kurabiliyoruz. Barınak, köprü, yağmurdan koruyan bir şey vardı işte onu kurabiliriz. He bir de bu oyunda da BB'miz var. BB, bizim bebeğimiz oluyor. BB'ler, anne karnındayken annenin beyin felci geçirmesi üzerine karnından alınıp bir kapsüle konunuyor. BB'ler, bizim hayaletlerimiz olan KV'leri bulmamıza yardımcı olur. Bir de oyunun Online kısmı var. Ama oyuncularla beraber oynayamıyorsunuz. Dünyayı ortak bir sunucuda beraber büyütüyorsunuz. O detay güzel. Şimdi gelelim teknik kısma.

Teknik Kısım

PS4 Pro'da arada bir kasma yaşasam bile 60 FPS üzeri alabiliyorum. Grafikler halikulade! Atmosfer bayağı iyi. Karlısı, yağmurlusu, açık havası falan süper! Buglar arda bir oluyor. Eğer Motosikletinizle engebeli arazilerden geçerseniz aracınız bir taşa sıkışabilir. İşte, onun gibi. Ya da kargonuzu bir bug yüzünden kaybetmeniz falan. Her neyse, son sözlerimi söyleyip puanımı vereyim. Death Stranding bayağı iyi bir oyun. Ama buglar ve görevlerin sürekli tekrarı haricinde başarılı bir oyun. Kojima'yı bu büyük başarılarından dolayı tebrik etmek lazım. Başka bir incelemede görüşmek üzere!

Puan: 93/100 "ORTA"
 
Merhabalar. Bugün Death Stranding'i inceleyeceğiz, detayları derleyeceğiz. İlk başta hikayeden başlayalım.

hikaye

Death Stranding, kıyamet sonrası diyebileceğimiz bir dünyada, yakın bir gelecekte geçiyor. Ancak şöyle bir şey var. Ben oyunu bitirdim (yan görevler haricinde) ama oyunu bitireli aradan birkaç ay falan geçti ve hatırlamıyorum. O yüzden sadece görüşlerimi anlatacağım. Hikaye güzel. Karakterlerin hepsi ünlü. Filmlerde oynamış insanlar. Oyunun karakter kadrosu gerçekten büyük. Çünkü koskoca gelecek Amerika'da bir sürü yer ve kişi var. Dediğim gibi, hikayesini, geri kalanını kendiniz araştırın. Oynanışa gelelim.

oynanış

Oynanış aslında kargo taşımaya odaklanmış. Ana görevler iyi dizayn edilmiş. Yan görevler genelde şu şekilde: Bir adamın istediği kargoyu düşmanların oradan kurtar, ona teslim et, görevi tamamla. Ya da bir kargoyu al, istenilen yere götür, görevi tamamla. Ya da istenilen yerden bir şeyler topla, adama teslim et, görevi tamamla. Görev dizaynları bunlar. Ama hikayeyi bitirdikten sonra bayağı tekrar etmeye başlıyor. O kötü oldu işte. Silah çeşitliliği bana biraz az geldi. Silahlar taarruz tüfeği, pompalı, tabanca ve roketlerden ibaret. Ama burada benim en çok sevdiğim özellik ise, kargoyu silah olarak kullanma. Kargonuzu r2'ye basılı tutarak kare tuşuna basarak düşmana vurabiliyoruz. R2 tuşuna basılı tutarken bırakıp kare tuşuna basarsanız kargoyu fırlatıyor. Ama bu, kargonuzun hasar almasına sebep oluyor. Teslimata çıkmadan önce ekipmanlarımızı ayarlamamız gerekiyor. Teslimata giderken gazlı bölgelerle karşılaşma ihtimalin mi var? Oksijen maskesi al. Çok mu yük var? Kamyon al. Giderken sana soğuk hava mı basıyor. Git, en yakın üsse, oradan bir ısıtıcı al. Gideceğiniz yer çok mu uzak? Motosiklet alın, sonra da gazı kökleyin ama dikkatli olun. Motosikletle suya girerseniz kalıcı olarak bozulabiliyor ve bu araçlar da pille çalışıyor. Pli bittiğinde jeneratörle şarjını doldurmanız lazım. Jeneratör için de pky gerekli. Pky'ler teslimat sırasında bayağı işe yarıyor. Bu Pky'lerin seviyesi arttığında, farklı yerleşkeler kurabiliyoruz. Barınak, köprü, yağmurdan koruyan bir şey vardı işte onu kurabiliriz. He bir de bu oyunda da bb'miz var. Bb, bizim bebeğimiz oluyor. Bb'ler, anne karnındayken annenin beyin felci geçirmesi üzerine karnından alınıp bir kapsüle konunuyor. Bb'ler, bizim hayaletlerimiz olan Kv'leri bulmamıza yardımcı olur. Bir de oyunun Online kısmı var. Ama oyuncularla beraber oynayamıyorsunuz. Dünyayı ortak bir sunucuda beraber büyütüyorsunuz. O detay güzel. Şimdi gelelim teknik kısma.

teknik kısım

PS4 Pro'da arada bir kasma yaşasam bile 60 FPS üzeri alabiliyorum. Grafikler halikulade! Atmosfer bayağı iyi. Karlısı, yağmurlusu, açık havası falan süper! Buglar arda bir oluyor. Eğer motosikletinizle engebeli arazilerden geçerseniz aracınız bir taşa sıkışabilir. İşte, onun gibi. Ya da kargonuzu bir bug yüzünden kaybetmeniz falan. Her neyse, son sözlerimi söyleyip puanımı vereyim. Death Stranding bayağı iyi bir oyun. Ama buglar ve görevlerin sürekli tekrarı haricinde başarılı bir oyun. Kojima'yı bu büyük başarılarından dolayı tebrik etmek lazım. Başka bir incelemede görüşmek üzere!

Puan: 93/100 "orta"

Oyunu bitirmiş biri olarak söylüyorum gayet iyi bir inceleme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı