Debian ağa bağlanmıyor

Bazen şöyle bir durum oluşabiliyor. Windows'ta Wireless'ı kapattığınız zaman Linux'ta kart kullanılamaz hale geliyor. Ya da bilgisayar üzerinde fiziksel açma kapatma düğmesi de olabilir.
Ağ kartım Windows üzerinde doğru bir şekilde çalışıyor. Ağ kartımın fiziksel bir tuşu yok. Laptop kullanıyorum.
 
Sistemimde Windows 11 kurulu. Tam olarak kastın nedir ve nasıl yapacağım?

Windows sistemi daha hızlı başlatmak amacıyla, bazı aygıtların tam olarak kapanmasını engelliyor. Bu sebeple diğer sistemlerde sorun yaşanabiliyor. Windows'u shift tuşuna basarak kapatınca, sistem tam olarak kapatılabiliyor ve aygıtlar serbest kalıyor. Ya da Windows hızlı başlatma/kapatma özelliğini pasifleştirmek gerekiyor. Diğer yolsa BIOS ayarlarını sıfırlamak. Aygıtın bu şekilde etkilendiği için, Linux tarafında düzgün çalışmması olasılığından dolayı bunları söylüyorum.

Alternatif olarak elle rfkill paketini kurmayı deneyebilirsin. Bunu kurmadan önce libsmartcols1 paketini de indirip bağımlılık olarak kurman gerekecek. Ardından rfkill unblock all komutunu deneyebilirsin ya da rfkill list komutuyla wifi durumu görebilirsin.

Not: Çıktılardan firmware ile ilgili bir sorun yaşamadığın anlaşılıyor.
 
@OzgunP Tam kapamayı yaptım ancak işe yaramadı. Mecbur rfkill' i yükleyeceğim. Sorunum çözülsün Debian topluluğuna geribildirimde bulunacağım. rfkill varsayılan olarak gelsin diye. Hatta siz yapabilirseniz çok müteşekkir olurum. Benim İngilizce seviyem pek de iyi değil.
Sorunu çözdüm. Dışarıdan rfkill paketini USB üzerine kaydedip programı kurdum.
Sorun çözüldü.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı