Debian bitiyor mu?

Makaleler
2
Daha fazla  
YouTube'da böyle bir şeye denk geldim. Debian'ın biteceği yönünde söylentiler var. Bana pek inandırıcı gelmese de düşüncesi bile çok kötü. Şu ana kadar çıkmış 400 küsur dağıtımın 200'ünden fazlası Debian tabanlı. Yani yarıdan fazlası Debian temelleri üzerine kurulu. Debian demek bir nevi Linux demek. Moralim bozuldu. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne demek Debian bitecek? Milyonlarca insan Debian kullanıyor. En iyi Linux dağıtımlarından birisi. Gayet sallamış. Bana da pek inandırıcı gelmedi. 😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun göremedim. Videoda sorun olarak bahsedilen hiçbir şey sorun değil. Debian sevmiyor olmama rağmen söylüyorum: Debian bitmez. Aktif geliştiriciler bırakır yerine başkaları gelir. En büyük topluluğa sahip olan taban, destekleyen de tonla şirket bulunuyor. Yapılmak için yapılmış bir video. Moralinizi bozacak bir durum yok. Videoyu yapan arkadaş şirket yönetimi yerine topluluk yönetimini bu kadar sorunlu görüyorsa Windows'u sil adlı videosunu silmeli.

RHEL biter Debian bitmez.
Neden öyle dediniz? Yani Debian, Linux için daha önemli anlamına geliyor sanırım bu ifade.
Sorun göremedim. Videoda sorun olarak bahsedilen hiçbir şey sorun değil. Debian sevmiyor olmama rağmen söylüyorum: Debian bitmez. Aktif geliştiriciler bırakır yerine başkaları gelir. En büyük topluluğa sahip olan taban, destekleyen de tonla şirket bulunuyor. Yapılmak için yapılmış bir video. Moralinizi bozacak bir durum yok. Videoyu yapan arkadaş şirket yönetimi yerine topluluk yönetimini bu kadar sorunlu görüyorsa Windows'u sil adlı videosunu silmeli.
Bana biraz tık tuzağı (clickbait) bir içerik gibi gelmişti zaten.

Neden video izliyoruz mevzuyu anlamak icin? Ana fikir nedir yazin da oyle konu acin.
Debian'in genel olarak onemi hakkinda asagiya 30 dakikalik bir video birakiyorum. 0.25 hizda izlerseniz daha doyurucu olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arch ve türevlerinin kullanıcı sayısı Debian tabanına kıyasla çok düşük. Zor zannedip Arch kullanmayı havalı olarak görenler nedeniyle Arch çok konuşuluyor. Gerçek kullanım oranına gelindiğinde Debian/Ubuntu tabanıyla rekabet etmek çok zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı