Debian Sid'e geçmeye değer mi?

Rolling release şeklinde dağıtılan bir distro uzun süreli olarak hiç kullanmadım. Normal bilgisayar kullanan birisi için Debian sid uygun olur mu?

Bence hiç stabil olmayan sürümlere bulaşmayın, Debian altyapıli Kali Linux betalarinda cekmedigimiz sıkıntı kalmadı.

Rolling Release bir dağıtım kullanacaksanız Arch Linux gibi dağıtımları kullanmak daha mantıklı olur fikrimce.

Debian Sid repolarını LMDE 5 kullanırken aktif etmiştim. Normal repolara göre aralarında bayağı bir sürüm farkı vardı.

Ama kullanmak istiyorsanız kullanıma engel olacağını zannetmiyorum. Güncellemelerden önce paketler ile ilgili yapılmış yorumlara bakarak güncellemeleri yapıp yapmayacağınıza karar verirsiniz.

Bence hiç stabil olmayan sürümlere bulaşmayın, Debian altyapıli Kali Linux betalarinda cekmedigimiz sıkıntı kalmadı.
Kali ayrı Ubuntu ayrı Debian ayrı. Tek benzerliği aynı paket yöneticisini kullanmaları.
Rolling Release bir dağıtım kullanacaksanız Arch Linux gibi dağıtımları kullanmak daha mantıklı olur fikrimce.

Debian Sid repolarını LMDE 5 kullanırken aktif etmiştim. Normal repolara göre aralarında bayağı bir sürüm farkı vardı.

Ama kullanmak istiyorsanız kullanıma engel olacağını zannetmiyorum. Güncellemelerden önce paketler ile ilgili yapılmış yorumlara bakarak güncellemeleri yapıp yapmayacağınıza karar verirsiniz.
Arch kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum. Birçok insan(bkz: GRUB olayı) sıkıntı yaşadı hatta o olaydan sonra Arch'ı bırakıp başka dağıtımlara geçen var. Debian Sid veya Testing'i düşünüyorum.

Arch kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum. Birçok insan(bkz: GRUB olayı) sıkıntı yaşadı hatta o olaydan sonra Arch'ı bırakıp başka dağıtımlara geçen var. Debian sid veya Testing'i düşünüyorum.

Bu tür paketlerin güncellenmesi geldiği zaman önlemler alınmalı. Zaten Arch Linux kullanan kişiler bu tür sorunları kabul ederek kullanıyorlar.

Ama dediğim gibi, Debian Sid veya Testing kullanacaksanız paket güncellemelerinden önce gelen yorumlara bakarak da güncelleme yaparsınız. Günlük kullanım için sorun olmaz. Geri bildirim sağlayıp paketler konusunda bilgi de verebilirsiniz.

Ben ne zaman Debian kullanacak olsam Sid, Testing kullanırım. Normal kullanıcıyım üstelik. Günlük kullanım için gayet uygun ve stabil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Debian'in sid reposunu sadece Debian 11 Bullseye beta surumundeyken kullanmistim. Hatta cok net hatirliyorum glances henuz stabil olarak marklanmamisti ve ana repolara dahil edilmemisti.

Sid reposunu kullanmak yerine Debian'in kendi repolarinda bulamayacagin bir programi kendin indirip compile edebilirsin. Bence Debian kullanicaksan normal halini kullan. Normal halinde de e herhangi bir sorun yasayacagini dusunmuyorum. Fakat Sid reposuyla ilgili sorun da yasadigimi hatirlamiyorum.

Şu anlık kendimi Debian Testing'e demirledim. LDME 5 ile birebir aynı platforma sahip olmalarına rağmen çok fark var. Bildiklerimi "tekrar" öğrenmem gerekti. Genel deneyim olarak benzer, çok deneyimleme fırsatım olmadı. Paketleri kuruyorum şimdilik. Cevap veren herkese teşekkürler.

Şu anlık kendimi Debian Testing'e demirledim. LDME 5 ile birebir aynı platforma sahip olmalarına rağmen çok fark var. Bildiklerimi "tekrar" öğrenmem gerekti. Genel deneyim olarak benzer, çok deneyimleme fırsatım olmadı. Paketleri kuruyorum şimdilik. Cevap veren herkese teşekkürler.
Hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı